Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От мексиканския залив или защо светът е криво нареден

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От мексиканския залив или защо светът е криво нареден

Тази тема е отделена от мексиканския залив, за добро

Коментар

От: Отделни дребни проблеми в Мексиканския залив

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
      Духовното израстване е лукс. На някой не им трябва. За други е средство да придобият повече. За повечето хора е приятно запълване на свободното време...
      Ти тези глупости наистина ли ги мислиш? Защото не един а цялата плеяда философи твърдят, че човек, който не израства духовно е просто мъртъв и не е човек, а просто форма на зеленчук. Интерпретираха думите на Маркс и ги преиначиха, че това не било така - и виж какво стана. Сега си имаме един народ от мъртви души.

Коментар

Малко прекалено широчък стана с обобщенията. Не се увличай. Бих казал и не се оливай, но за това е малко късно.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Малко прекалено широчък стана с обобщенията. Не се увличай. Бих казал и не се оливай, но за това е малко късно.
          Много защитници на "материализма" станахте. Не виждам нищо лошо в това обобщенията да са "широчки". Ако някой не вярва в духовното и идеалното, а се интересува само от паницата с боб - него мога само да го съжалявам.

- В нашата страна атеизмът не учудва никого - каза с дипломатическа учтивост Берлиоз - преобладаващата част от нашето население съзнателно и отдавна е престанала да вярва на приказките за бога.
          Тогава чужденецът направи следния номер: стана, стисна ръка на изумения редактор и каза:
          - Позволете да ви благодаря от все сърце!
          - Но за какво му благодарите? - запремига Бездомни.
          - За това изключително важно сведение, което за пътешественик като мен е безкрайно интересно - обясни задграничният чудак и вдигна многозначително пръст.
          Важното сведение, изглежда, наистина бе направило на пътешественика силно впечатление, защото той погледна уплашено към къщите, като че ли се опасяваше да не види на всеки прозорец по един атеист...

Коментар

Мисля, че наистина е време, админите да отделят фифи и подобните му, в нещо различно от същността на този форум.
            Или поне да не се показва в "какво ново"

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Мисля, че наистина е време, админите да отделят фифи и подобните му, в нещо различно от същността на този форум.
              Или поне да не се показва в "какво ново"
              Мисля, че всеки за себе си може да използва полезната функция тук:
              http://www.offroad-bulgaria.com/prof...?do=ignorelist

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Мисля, че всеки за себе си може да използва полезната функция тук:
                http://www.offroad-bulgaria.com/prof...?do=ignorelist
                Това е много грубо. Може да каже и нещо смислено.

Коментар

Не, обещавам ти, че няма да го направя. Поне не за теб! Моля игнорирай ме. Аз ще направя същото.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Това е много грубо. Може да каже и нещо смислено.
                    като е така, ще четеш и ще си подбираш.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                      ... ... ...
                      Какво защитаваме си е лично наша работа, както и какво мислим за нещата и личностите които ти не познаваш но хвалиш, времената през които ти не си живял но за които линееш, системите които ти не си изпитал на гърба си но препоръчваш, и чуждата мъдрост която на теб не е натиквана в гърлото по партийна линия.

Обобщенията които ти правиш за цял един народ на базата на твоите лични сърбежи са си твоя работа. Претенциите ти именно ти да даваш такива определения - също. Способността ти да продължаваш да превръщаш целия форум в "Алиса в страната на хленча" когато и както ти скимне обаче може да се окаже зависима от чуждо решение

Как ще реагираме на тях - не се стягай, но си остава наша работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Обобщенията които ти правиш за цял един народ на базата на твоите лични сърбежи са си твоя работа. Претенциите ти също. Как ще реагираме на тях - не се стягай, но си остава наша работа.
                        Естествено, че това, което говоря си е моя работа, а как го приемате си е ваша. Това значи ли, че не трябва да комуникираме въобще? Значи ли, че трябва да се затворим в черупчици и да не се опитваме да налагаме своето мнение на другите? Значи ли, че не трябва да се търси консенсус?

Ето казвам го тук и сега - ако наистина ти лично смяташ, че трябва да престана да пиша, наистина ще ви лиша от моето присъствие. Когато човек наистина не е желан, то няма защо да се бута. Уважавам те като много по-признат участник от мен и ще уважа мнението ти с респект.

Коментар

Много защитници на "материализма" станахте. Не виждам нищо лошо в това обобщенията да са "широчки". Ако някой не вярва в духовното и идеалното, а се интересува само от паницата с боб - него мога само да го съжалявам.

- В нашата страна атеизмът не учудва никого - каза с дипломатическа учтивост Берлиоз - преобладаващата част от нашето население съзнателно и отдавна е престанала да вярва на приказките за бога.
                          Тогава чужденецът направи следния номер: стана, стисна ръка на изумения редактор и каза:
                          - Позволете да ви благодаря от все сърце!
                          - Но за какво му благодарите? - запремига Бездомни.
                          - За това изключително важно сведение, което за пътешественик като мен е безкрайно интересно - обясни задграничният чудак и вдигна многозначително пръст.
                          Важното сведение, изглежда, наистина бе направило на пътешественика силно впечатление, защото той погледна уплашено към къщите, като че ли се опасяваше да не види на всеки прозорец по един атеист...
                          Хайде стига с този ранен комунизъм.

Коментар

Значи ли, че трябва да се затворим в черупчици и да не се опитваме да налагаме своето мнение на другите?
                            А да ме прощаваш, другарю колега!
                            Налагай си мнението, където ти позволят, имам предвид и в реалния живот също.
                            Сентенцията, че или си в хралупата, или трябва да си налагаш мнението, звучи меко казано...никак!

Според мен, всеки има право да изкаже мнение, а дали другия ще го вземе предвид, е негово лично решение.

п.п.Божи любимец си ти, да беше ял дървото от "урегулираните монополисти", щеше да смениш октавите на хленча с поне две нагоре, ама на-късметлия си.
                            ...щеше да ги смениш, ако си от тези, дето са съгласни да им се налага мнение и да имат респективно компютър, т.е. щеше да пишеш от хралупата или да събираш шишарки в парка за празника на кварталното ОФ, а компа щеше да е в някой послушко...

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              А да ме прощаваш, другарю колега!
                              Налагай си мнението, където ти позволят, имам предвид и в реалния живот също.
                              Сентенцията, че или си в хралупата, или трябва да си налагаш мнението, звучи меко казано...никак!

Според мен, всеки има право да изкаже мнение, а дали другия ще го вземе предвид, е негово лично решение.
                              Да бе цитирало цялото ми мнение, да бе прочело моята молба за позволение:

Ето казвам го тук и сега - ако наистина ти лично смяташ, че трябва да престана да пиша, наистина ще ви лиша от моето присъствие. Когато човек наистина не е желан, то няма защо да се бута. Уважавам те като много по-признат участник от мен и ще уважа мнението ти с респект.
                              Ама не съм те молил теб - просто защото с теб не съм и желал да комуникирам.
                              Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 09-07-10, 18:34.

Коментар

Не смятам че трябва да престанеш да пишеш, както и не смятам че в решението си дали да пишеш тук трябва да се съобразяваш с моето мнение.

Мисля че трябва (и не само ти) повечко да ползваш функцията личен блог. Създаден е именно за това - да споделяш лични мнения и виждания, без да наводняваш останалата част на форума с лични проповеди.

Понеже в последните месеци публикациите ти са именно проповеди, а дискусия по проповеди не се прави - всяка проповед разчита на дълбока лична убеденост, и дискусиите по нея са неминуемо бурни и в повечето случаи безплодни понеже взаимно влияние между дискутиращите не се получава.

Тогава остава само взаимната критика и напрежението което се пренася към следващата дискусия, и така до безкрай.

Мисля че трябва да се замислиш дали винаги си прав, и дали си прав да обобщаваш толкова категорично и толкова убедено за неща с които може би не си чак толкова запознат. Най-малкото - това се отразява на другите ти мнения и виждания, с много от които съм абсолютно съгласен, и е жалко да ги дискредитираш по този начин.

И най-вече - мисля че не трябва да правиш генерални обобщения от частни случаи. А твоето ежедневие, уви, е частен случай. Функция на една обкръжаваща среда, която колкото и да се тиражира като "капитализъм", "Демокрация" и като "Ето това Запада ни го натресе", е едно чисто местно уродливо създание, изкусно отгледано от тези които имат интерес нещата да са така.

Поради което, уви - не си компетентен да критикуваш дадено социално устройство и да го отхвърляш, нито си компетентен да хвалиш предишно, по простата причина че не си живял нито в едното, нито в другото. Не си живял по соца, не си живял и в ранния соц. Но и не си прави илюзии че си живял и в истинска "капиталистическа" и "демократична" държава. Не си. Въпросните имат много кусури, но не и кусурите с които ти се сблъскваш в своето ежедневие.

Поради което изпадаш в положението на човек който отрича колелото, понеже всичкото което до сега са му пробутвали за колело са били квадратни или триъгълни колела. И съответно е решил че истината е в плазовете и в носенето на гръб. И за тези които помнят какво е било мъкненето на гръб, и за тези които помнят какво е да теглиш плаз, нещата не стоят точно както ти ги виждаш. За тези които помнят и едното и другото, и които знаят каква точно форма има колелото - още повече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X