Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лъжат ни за убийството в Овча купел!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лъжат ни за убийството в Овча купел!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    И като се изключат линковете, които водят до други линкове, те до трети и тн, и които аз по правилата на Форума изтрих, какво имаме? Твърдението на едни хора, че нещо е станало, и купища призиви "смърт на циганите" - за късмет, не тук. Новините се изопачават, копират неграмотно и изобщо възникват както дойде. Добро утро.

Някой да има протокол от полицията, смъртен акт, номер на заведено дело? Ако да, да ги предостави тук. Да се използва Форума за събиране на тълпа неизвестно от кого, с неизвестно какви цели - НЕ.

Акцията в село Мечка е съвсем трето нещо - ангажирани пряко с нея уважавани участници на Форума, одобрена от администрацията, положени сериозни усилия срещу провокациите. И да, акцията ПОСТИГНА промени - не поради късмет, а поради добре свършената работа на много хора. Не сравнявайте това с групичка лумпени във Фейсбук.

п.п. за съжаление, присъствието на няколко отрепки в някаква публична проява ИМА значение. Твърде лесно е да се организира провокация.
    Абсолютно възможно е нещата да следват логиката, описвана от теб. Но е възможно да има и друга истина. Аз ще проверя за какво иде реч и тогава ще реша дали каузата си струва.
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      ...
      В крайна сметка циганите са причина за да няма Араби и АфроАфриканци в България.
      Просто не им оставят ниша, за наместване.
      Имате ли си на представа какво е във Франция ?
      Те биха завидяли на нашите проблеми.
      Съгласен, но защо трябва да избираме пред по-малкото зло.
      Защо свирепите германи , гордите гали или римляните или пък тук ние потомците на Атила и на траките, трябва да се извиняваме някому и да му дължим нещо.
      Белия човек създаде цивилизацията. Гърците създадоха демокрацията. Цялата наука е наша. Индустриализацията също. Всичко !
      Кому сме длъжни и от кого ни страх така, дори когато пишем анонимно? Това си е нашия свят и бавно изчезва под напора на варварите, които идват невъоръжени даже тоя път. Но нагли.

Коментар

Е, то като се замисля колко неща са измислили китайците..... Няма значение бели ли са, лилави ли са, пембяни ли са. Има закон и да го спазват. От тук нататък не ме интересува ама въобще какви са! Ще бъда повече от радостен да ги видя да живеят като нормални хора, без да пречат на другите. То и за тях ще е толкова по-добре! Лошото е, че определени кръгове май имат интерес да държат тези хора в калта, в нищета, мизерия и смрад. И в пълно подчинение. Лесно манипулируеми маси, които освен това създават фон от повсеместна дребна престъпност, която държи вниманието на обществото приковано, далеч от някои грандиозни измами и мошеничества. Защото в тази страна много неща могат да се променят, ако тази ангажирана в момента обществен енергия, интерес или както щете го наречете, се обърне към други, не толкова битово-преки, но изключително важни проблеми.

Не си прав, Ясен. Защото се е появил 1 или 21 и са писали "смърт на циганите", това не прави семейството на момчето лумпени, не прави лумпени всички, които са готови да се ангажират с обща кауза, с промяна на съществуващото нетърпимо положение и състояние на нещата! Не случайно дадох пример с Мечка. Ок, Форумна Управа, съвети, старейшини... Ама какво е това, не е някаква институция, а малък, ограничен кръг хора, които действат по свое решение и на база на собствения си морал и възгледи! Безброй много хора нито са чували за ОфРоуд, нито за управата му. Колко лесно могат да кажат: Ха, лумпени, тръгнали с моторетки и джипове да разкалят терена, да се напият и да наплашат за кратко мангалите! - кажи, има ли нещо по-неправилно от подобна оценка?! Гражданското общество няма една глава, две ръце и два крака, то реагира по безброй начини, в безброй проявления. Но важното е да реагира! Да има хора с джипове, които да умирят едно затънтено село! Да има хора в Бургас, на които им е писнало да пропадат с колите си в трапове и протестират пред общината. И същото това общество трябва, крайно време е да прояви нетърпимост към престъпленията на една част от нашия народ, в която е заложено неправилно чувство на пълна свобода и безнаказаност! Нетърпимост не към отделния "ром", а нетърпимост към управленската машина, която е длъжна и трябва да промени нещата, която може да възвърне върховенството на закона и да оправи живота на всички - но не го прави! Затова и протестът не есъс сопи на входа на Факултето, а мирно, пред една от сградите, въплъщаващи Властта в нашата страна!
        Естествено, ако проявата утре се окаже наистина лумпениада, ще ми видят само гърба. Но като човек, на който /кой знае защо!/ му пука какво става с другите хора и с тази страна въобще, съм длъжен утре да отида и ако видя насреща си хора с подобни позиции, да бъда с тях и да заявя отношението си. А ако видя нещо друго, просто си тръгвам...
        Пък ако решиш, щом толкова не ти се нрави темата, просто я изтрий, аз нямам нищо против!
        Последно редактирано от Теодор МБ; 07-07-10, 15:02.
        Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
          Защо свирепите германи , гордите гали или римляните или пък тук ние потомците на Атила и на траките, трябва да се извиняваме някому и да му дължим нещо.
          Белия човек създаде цивилизацията. Гърците създадоха демокрацията. Цялата наука е наша. Индустриализацията също. Всичко !
          Само не разбирам, кое от посочените постижения е лично твое, че да смяташ, че ти се полага по право? Отделно, колко е компромисно всичко това като факти. Коя наука е наша? Твоя конкретно? Коя крива от втора степен описва тяло, хвърлено близо до Земята с малка скорост, ако пренебрегнем въздуха? За какво служи косинус-факторът в енергетиката? Какъв е граничният размер неравност на работната повърхност на оптичен прибор? От кой език произлиза думата алгебра и защо?

Ако нечий свят изчезва, то е под напора на колективния мързел и убеждение, че нещо се полага по право. Така е изчезнала водещата роля на цивилизацията в Египет, така от цялата древна арабска култура ние познаваме само цифрите, така изчезват империи.

И кого го е страх? Мен не. Нямам и за какво да се извинявам. Ама циганите убивали, крадяли - нямам нищо против да бъдат намалени по тази схема. Просто наритваме ченгетата да си вършат работата, после съда - и готово. Ще понамалеят и българите по същата линия, и за добро.

Коментар

Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
            ... определени кръгове май имат интерес да държат тези хора в калта ...
            А, да си дойдем на думата. Каква е ролята на сбирката в това? Ако не внимава човек при организиране на такова мероприятие, то Е лумпениада. Съжалявам, на уличната демокрация всяка власт вече и знае колая. Ей затова се позовавам на форумната управа - масова проява, която не е минала през нея, а е организирана тук, почти сигурно ще свърши зле и това ще е лошо и за първоначалната кауза, и/или за Форума. Утре някой ще счупи стъкло на някоя канцелария и къде ще е ролята на Форума?

А за това, че полицията нищо не направила за конкретното убийство - според вас, за колко време и с какви действия се разследва едно убийство?

Коментар

Защо да не е направила... Направила е, доколкото разбирам, задържан е пряк извършител, 30 годишен ром с инициали... някакви си там. Полицията е реагирала адекватно. Надявам се и да съберат годен доказателствен материал, а след това възоснова на него съдът да си свърши и своята работа.
              Лично мен основно ме шокира кой и защо разпространи фалшива новина! Може и да е просто грешка. Неделен ден, ефект на развален телефон. Но ако е нарочно, ако някой са а захванал с идеята да захранва обществото с предварително сдъфкана информация, тогава тежко ни и горко! На това трябва да се реагира най-остро, ако има такива тенденции, да се изтребват в зародиш! И второто, старият рефрен, че законът трябва да важи за всички, че не може едни да живеят както си знаят, като с това силно ощетяват всички други. ето това са двете неща, за които бих излязал на протест. Да, може да съм глупак и всички усилия да отидат пак в нечия спекулация. А може пък и най0накрая нещо малко да се постигне, да мръднем една крачка в положителна посока! Правят ни на маймуни, защото се оставяме да бъдем правени! Ако никой не дава подкуп, ако никой не изпреварва колоната на светофара, ако си знаем правата и сме готови да си ги отстояваме, ако изискваме от властта да си върши работта.... може пък и да настъпи промяна! Само аз ли си мисля, че безкрайно много неща зависят от всеки един от нас! От една малка стъпка. Но трябва всеки да я направи! Тогава става гигантска...
              Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

А, новината. Ами сърдете се на жирналистите. Има за какво. Големи мърлячи са, в голямата си част.

Коментар

Само не разбирам, кое от посочените постижения е лично твое, че да смяташ, че ти се полага по право? Отделно, колко е компромисно всичко това като факти. Коя наука е наша? Твоя конкретно? Коя крива от втора степен описва тяло, хвърлено близо до Земята с малка скорост, ако пренебрегнем въздуха? За какво служи косинус-факторът в енергетиката? Какъв е граничният размер неравност на работната повърхност на оптичен прибор? От кой език произлиза думата алгебра и защо?

Ако нечий свят изчезва, то е под напора на колективния мързел и убеждение, че нещо се полага по право. Така е изчезнала водещата роля на цивилизацията в Египет, така от цялата древна арабска култура ние познаваме само цифрите, така изчезват империи.

И кого го е страх? Мен не. Нямам и за какво да се извинявам. Ама циганите убивали, крадяли - нямам нищо против да бъдат намалени по тази схема. Просто наритваме ченгетата да си вършат работата, после съда - и готово. Ще понамалеят и българите по същата линия, и за добро.
                  Уважавам позицията ти, но бъдещето ще е друго.

Коментар

А, знам че ще е друго, поне още известно време. После, количествените натрупвания в технологията ще породят качествени изменения в общественото устройство и известно време ситуацията ще се търпи.

Коментар

Е, то е ясно, че накрая или извънземни ще ни изядат, или роботите ще могат да се самосглобяват и ще ни елиминират като досадни и ненужни Ама да можеше да поживеем малко нормално междувременно....

Коментар

Циганин, бял или марсианец - ето това наистина няма никакво значение. Журналистите са виновни, че са написали думата "циганин" попринцип - независимо дали е вярно или не. Вие пък, които биете в обратната посока, т.е. "не е циганин", също сте виновни и правите абсолютно същата щета на обществото, от която се оплаквате.

Престъплението е едно - убийство. Който е умрял - лека му пръст. Който е убил - в затвора. Това е единствената разумна позиция. Няма значение нито етноса, нито цвета на кожата, нито религията, нито политическата принадлежност и на убития и на убиеца!

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                          Циганин, бял или марсианец - ето това наистина няма никакво значение. Журналистите са виновни, че са написали думата "циганин" попринцип - независимо дали е вярно или не. Вие пък, които биете в обратната посока, т.е. "не е циганин", също сте виновни и правите абсолютно същата щета на обществото, от която се оплаквате.

Престъплението е едно - убийство. Който е умрял - лека му пръст. Който е убил - в затвора. Това е единствената разумна позиция. Няма значение нито етноса, нито цвета на кожата, нито религията, нито политическата принадлежност и на убития и на убиеца!
                          Ами то не са били убиец-убит, ами много убиици-убит. Естествено етноса има значение. Скача един-скачат всички. При българите това го няма. Просто сме си различни, като жените и мъжете. Никога няма да станат равни.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                            Скача един-скачат всички. При българите това го няма.
                            Само не казвай, че тук грешката е на българите.

Коментар

Абе момци, много се отдалечихте от заглавието на темата, а то се въртеше около дезинформацията и лъжите в пресата. Това спора българи - мангали ще се появява все по-често и във все-повече теми, чак ще ни писне от него.....

Коментар

Само не казвай, че тук грешката е на българите.
                                Нищо подобно не съм казал. А това циганското грешно ли е?

Просто сме си различни.

А за пресата какво има да се каже - каквото и за политиците. Само дето е мъртва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X