Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лъжат ни за убийството в Овча купел!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лъжат ни за убийството в Овча купел!

Днес попаднах на нещо изключително смущаващо! Всъщност, попаднах още на 4 юли. Тогава по новинарските сайтове писаха, че е имало убийство в циганската махала на Овча купел. Млад мъж бил убит след запиване, след пиянско тържество в циганска къща, един популярен сайт директно пишеше: убит млад циганин. Навсякъде абсолютно едно и също: типично битово, пиянско убийство след скандал с цигани. Абсолютно се премълчава кой е жертва, а някои писаха, че е циганин.

Е да, ама не! Оказва се, че жертвата не е циганин, а е млад българин, на 24 години! Не е битов пиянски скандал, тъй като според близките му не пие, а още по-малко с циганска компания!

Като оставим настрана очевидните въпроси относно свръх-правата на някои малцинства, относно това, защо са оставени да правят каквото си искат, да са над закона и да безчинстват, стигаме до един друг много важен въпрос: кой и защо фалшфицира новините, кой и защо коренно променя естеството на престъплението? Как едно брутално криминално престъпление на етническа и расова основа се потулва, за да бъде представено като пиянска битова свада? Кой ни прави на маймуни? Добре, че са били близките на момчето, да изнесат истината! Добре, че е интернет, за да не могат "режисьорите" да ни замажат очите и да ни лъжат непрестанно! Във Фейсбук има има група, създадена по случая: "ПРОТЕСТ !!! Нелепото убийство на БОБИ!!!"
    А утре от 19 часа има насрочен мирен протест пред сградата на Народното събрание. Не знам дали е заявен, разрешен и т.н., но и не ме интересува дали е или не е
    Последно редактирано от Ясен; 07-07-10, 13:24. Причина: линк към фейсбук
    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

От: Лъжат ни за убийството в Овча купел!

Колега, аз лично не ползвам Фейсбук.
    Не ползвам , защото не искам и няма шанс да проискам.
    Може ли по някакъв друг начин да ни уведомиш, за какво става дума ?
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Нищо повече няма във Фейсбуук, цялата работа е това, което съм написал: млад българин е убит от цигани близо до циганската махала, а също така и близо до неговия дом, както разбирам. Би трябвало подобна новина, както и убийството на Професора преди години, както и непрестанния терор над жителите на квартала, да доведат не само до реакция на гражданското общество, но и до реакция на държавата - от рода на изселване на незаконното гето или наводняването на района с пеша, моторизирана и конна полиция. Вместо това, някой поднася режисирани новини, крие истинския характер и високата степен на опасност на извършеното престъпление! В едната посока дори лош поглед или дума вече се тълкува като дискриминация, расизъм, престъпление, а в другата посока дори вече убийствата се прикриват!!!! Звучи ужасно зле и е именно така...
      Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Изчакайте циганите да убият 10 годишно дете примерно. Може и да го изнасилят преди това.
        Тогава направете хепънинг с балони пред народното събрание.

Коментар

Ужас. Потресен съм. Утре съм пред Народното събрание. Някой друг ще дойде ли?
          08седемшест5едно513четири

Коментар

Не . Не виждам смисъл. Него не го е убило народното събрание.
            Убили са го цигани пряко, а косвено правозащитните организации.

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
              Не . Не виждам смисъл. Него не го е убило народното събрание.
              Убили са го цигани пряко, а косвено правозащитните организации.
              Докато си словоблудстваме и чешем пръстите из форумите няма да се промени нищо. Поне не към добро. Все отнякъде трябва да се тръгне. И то не конкретно към цигани, педофили и пр. деформации на системата. Трябва да се тръгне към корените на самата система, а тя в частност функционира върху фундаменталното схващане: "Е к'во да направя- то от мен нищо не зависи..." Дори и да се окаже в последствие, че е било загуба на време, аз ще отида.

Коментар

А като налеете вода в мелницата на националистите, ще се промени какво?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  А като налеете вода в мелницата на националистите, ще се промени какво?
                  Винаги, страданието на едни се е ползувало за трупане дивиденти от други. Изобщо не симпатизирам на националисти и подобните им. Отивам там за да се запозная лично със случилото се, и ако е по силите ми да помогна с нещо. Това е.

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                    Докато си словоблудстваме и чешем пръстите из форумите няма да се промени нищо. Поне не към добро. Все отнякъде трябва да се тръгне. И то не конкретно към цигани, педофили и пр. деформации на системата. Трябва да се тръгне към корените на самата система, а тя в частност функционира върху фундаменталното схващане: "Е к'во да направя- то от мен нищо не зависи..."
                    А като отидеш пред народното събрание , да не промениш нещо?
                    Ако искаш да накажеш убийците има няколко начина. Първия няма да го споменавам, втория се наема детективска агенция , която да събере доказателствен материал за конкретните извършители и да го предостави на полицията. Самата полиция на настоящия етап явно не и е разрешено да си свърши работата, не вярвам да не може.
                    Това което можем да направим е да започнем да говорим навсякъде по-свободно за правата на Белия човек в собствените му земи. Бавен процес, но ще даде резултат. Казвам бавно и културно, защото може и бързо , но тогава вълната се яхва от разни нацистки образувания и изгаря много народ.

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                      Това което можем да направим е да започнем да говорим навсякъде по-свободно за правата на Белия човек в собствените му земи. Бавен процес, но ще даде резултат. Казвам бавно и културно, защото може и бързо , но тогава вълната се яхва от разни нацистки образувания и изгаря много народ.
                      Абсолютно подкрепям казаното. Повтарям, че не симпатизирам на никакви крайни организации, особено пък на верска, етническа и пр. основа. Това, обаче не означава, че не искам да видя лично за какво иде реч ,а ако мога дори да помогна с нещо. И то не за да си начеша садо- мазохистичните пориви...

Коментар

Ясен, какви националисти? Това е проява на гражданското общество - или поне на жалките му наченки у нас. Естествено, напълно е възможно да се появят представители на Ха така, разни гвардии-мардии, може и последните 3-ма скинари, останали у нас, също да присъстват. Е, и? Входът е свободен! Ако ще и СерГей да заповяда. Присъствието на някакви отрепки не променя характера на една проява. Това, че дадени кръгове застъпват определени идеи, не променя характера на идеите, не ги прави с нищо по-лоши!

Естествено, че нищо няма да се промени от едно отиване. Обществото трябва да се събуди, да е нетърпимо, при всеки проблем да реагира като живо същество, като едно цяло! Защо офроуд форума проведе акция, защо биха път до село Мечка? От това промени ли се нещо в държавата, в законите, в МВР? Вероятно не,, но постъпиха адски правилно! Обществото трябва да е будно, да се бори, да реагира! Винаги, постоянно, ежедневно! И тогава може нещо наистина да се промени!

Коментар

И като се изключат линковете, които водят до други линкове, те до трети и тн, и които аз по правилата на Форума изтрих, какво имаме? Твърдението на едни хора, че нещо е станало, и купища призиви "смърт на циганите" - за късмет, не тук. Новините се изопачават, копират неграмотно и изобщо възникват както дойде. Добро утро.

Някой да има протокол от полицията, смъртен акт, номер на заведено дело? Ако да, да ги предостави тук. Да се използва Форума за събиране на тълпа неизвестно от кого, с неизвестно какви цели - НЕ.

Акцията в село Мечка е съвсем трето нещо - ангажирани пряко с нея уважавани участници на Форума, одобрена от администрацията, положени сериозни усилия срещу провокациите. И да, акцията ПОСТИГНА промени - не поради късмет, а поради добре свършената работа на много хора. Не сравнявайте това с групичка лумпени във Фейсбук.

п.п. за съжаление, присъствието на няколко отрепки в някаква публична проява ИМА значение. Твърде лесно е да се организира провокация.

Коментар

Чакайте, а какво стана с темата, в която Дядото стреля по невинно 15 годишно детенце циганенце за шепа черешки ?
                            Колцина го заклеймиха ?
                            После май се разбра, че не било съвсем така.
                            В крайна сметка циганите са причина за да няма Араби и АфроАфриканци в България.
                            Просто не им оставят ниша, за наместване.
                            Имате ли си на представа какво е във Франция ?
                            Те биха завидяли на нашите проблеми.

Жалко за момчето, но тъкмо сега за неразрешен протест няма условия.
                            Каква е глобалната цел на протеста ?
                            В Мечка беше - Цигани оставете възрастните Българи на мира !
                            Тук какво е _ Цигани изчезнете ! - или що ?
                            Може ли някой да даде формулировка на мотото на протеста ?
                            Последно редактирано от Nik Nikolov; 07-07-10, 14:47.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Чакайте, а какво стана с темата, в която Дядото стреля по невинно 15 годишно детенце циганенце за шепа черешки ?
                              Колцина го заклеймиха ?
                              После май се разбра, че не било съвсем така.
                              В крайна сметка циганите са причина за да няма Араби и АфроАфриканци в България.
                              Просто не им оставят ниша, за наместване.
                              Имате ли си на представа какво е във Франция ?
                              Те биха завидяли на нашите проблеми.
                              Както и в Гърция (Атина)
                              Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X