Днес попаднах на нещо изключително смущаващо! Всъщност, попаднах още на 4 юли. Тогава по новинарските сайтове писаха, че е имало убийство в циганската махала на Овча купел. Млад мъж бил убит след запиване, след пиянско тържество в циганска къща, един популярен сайт директно пишеше: убит млад циганин. Навсякъде абсолютно едно и също: типично битово, пиянско убийство след скандал с цигани. Абсолютно се премълчава кой е жертва, а някои писаха, че е циганин.
Е да, ама не!
Оказва се, че жертвата не е циганин, а е млад българин, на 24 години! Не е битов пиянски скандал, тъй като според близките му не пие, а още по-малко с циганска компания!
Като оставим настрана очевидните въпроси относно свръх-правата на някои малцинства, относно това, защо са оставени да правят каквото си искат, да са над закона и да безчинстват, стигаме до един друг много важен въпрос: кой и защо фалшфицира новините, кой и защо коренно променя естеството на престъплението? Как едно брутално криминално престъпление на етническа и расова основа се потулва, за да бъде представено като пиянска битова свада? Кой ни прави на маймуни?
Добре, че са били близките на момчето, да изнесат истината! Добре, че е интернет, за да не могат "режисьорите" да ни замажат очите и да ни лъжат непрестанно! Във Фейсбук има има група, създадена по случая: "ПРОТЕСТ !!! Нелепото убийство на БОБИ!!!"
А утре от 19 часа има насрочен мирен протест пред сградата на Народното събрание. Не знам дали е заявен, разрешен и т.н., но и не ме интересува дали е или не е
Е да, ама не!

Като оставим настрана очевидните въпроси относно свръх-правата на някои малцинства, относно това, защо са оставени да правят каквото си искат, да са над закона и да безчинстват, стигаме до един друг много важен въпрос: кой и защо фалшфицира новините, кой и защо коренно променя естеството на престъплението? Как едно брутално криминално престъпление на етническа и расова основа се потулва, за да бъде представено като пиянска битова свада? Кой ни прави на маймуни?

А утре от 19 часа има насрочен мирен протест пред сградата на Народното събрание. Не знам дали е заявен, разрешен и т.н., но и не ме интересува дали е или не е

Коментар