Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се Депутат за вносител на "трудната и сложна" съдебна реформа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търси се Депутат за вносител на "трудната и сложна" съдебна реформа.

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
    .....

Съдът работи въз основа на предоставените му материали по делото, никой съдия не може да си изсмуче от пръстите нещо , това са хора от кариерата.

п.п.
    Пък и като благородник държа на статуквото
    И Ви кефи доказателствата да ги преценява лъжец и измамник ?(подалия съзнателно невярна декларация е точно такъв)
    Последно редактирано от DBRS; 16-06-10, 11:56.
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

vlageo, според мен не може да говорим за "преписани" нормативни актове. Ако трябва да бъдем научно-обстоятелствени, то по принцип у нас важи т. нар пандектна правна система, която е характерна за Европа (моля ако греша юристите да ме поправят). Според мен НПК си е основно взаимстван от съветския опит навремето; ГПК пък е новичък и е по-скоро взаимстван от европейското право.

А дали ни кефи или не, всеки е невинен до доказване на противното. Да не говорим, че квалификацията "измамник" не подхожда на човек, декларирал неверни данни.

Коментар

Първоначално публикуван от Milena Преглед на мнение
        Според мен НПК си е основно взаимстван от съветския опит навремето; ГПК пък е новичък и е по-скоро взаимстван от европейското право.
        Изразих се твърде неуместно с думата "преписване" - моля юристите да ме извинят. Правилната дума би била "адаптиран".
        "Пандектно" нищо не ми говори. В континентална Европа има Франция, Германия, Италия ... Кой ГПК е най-близък до нашия и съвпада ли неговия произход с произхода на прототипа на нашия ЗСВ (оттам откъдето са адаптирали...)?

За НПК ясно - значи трябва да се пише изцяло нов...

Коментар

...квалификацията "измамник" не подхожда на човек, декларирал неверни данни.
          ...объркал се...
          ...допуснал техническа грешка...
          ...бил подведен...

Май нещата опират до целесъобразност...

Коментар

По-правилна от по-правилната дума би била "реципиран"
            Не съм юрист, но според мен различните части са реципирани от законите на различни европейски страни, като не смея да изкажа мнение от чие законодателство преимуществено.

Коментар

По-правилна от по-правилната дума би била "реципиран"
              Не съм юрист, но според мен различните части са реципирани от законите на различни европейски страни, като не смея да изкажа мнение от чие законодателство преимуществено.
              И аз мисля, че сме преписвали неправилно и не по темата ... затова е такава каша!

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                За НПК ясно - значи трябва да се пише изцяло нов...
                Абре хора, стига сте се упражнявали в несвойствени неща. Току що един клиент-мебелист ми носи попълнен от него запис на заповед, сгрешен дотолкова, че го прави негоден за изпълнение документ. Казах му, че аз не правя мебели, защото не разбирам и не мога. Защо той си мисли, че може да се занимава с изготвяне на документи не знам. Та и настоящата тема отива нататък.
                ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                  Та и настоящата тема отива нататък.
                  При 24 мнения по въпроса къде да отиде?
                  ...аз спирам...

Коментар

Уважаеми колеги, когато човек се захване с устрем да прави неща от които няма и най-малко понятие, не само, че "файда няма", но е много вероятно да стане и за смях... Дайте да не продължаваме в този дух... смешно е...
                    VPetrov.photography

Коментар

Ми да, и всички дружно се смеем в.. ла@ната както сами са се изразявали за "нещата" тук пишещи специалисти.

Законопроект се внася от депутат. От всеки депутат!

Ако бях спец бих посочил евентуални отражения и ефекти от такива текстове.

"Да премълчаваме и да не съобщаваме на другите това, което знаем, ни прави бедни" .....
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Вие си знаете..., добре опитайте се да намерите депутат който ще внесе нещо от това, това което предлагате... Последното изречение, което сте цитирали, е много важно наистина, но ви моля да отчетете факта, че иде реч за: "което знаем"... Съобщаването на другите на неща, които определено не знаем, не прави нито нас, нито тях по-богати...
                        VPetrov.photography

Коментар

да, и давам идея за обсъждане.

"помощта" до тук от спецовете къде се вписва? в "което знаем" или в "не ни бутайте далаверката (л@ната)"
                          Последно редактирано от DBRS; 16-06-10, 13:48.

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                            Ми да, и всички дружно се смеем в.. ла@ната както сами са се изразявали за "нещата" тук пишещи специалисти.

Законопроект се внася от депутат. От всеки депутат!

Ако бях спец бих посочил евентуални отражения и ефекти от такива текстове.

"Да премълчаваме и да не съобщаваме на другите това, което знаем, ни прави бедни" .....
                            След като не съм съгласен с концепцията ти, за какви разяснения говорим? Да си чешем само езиците под надслов "колко сме морални и обществено ангажирани" ли? Не, благодаря. Нека да разяснява някой, който подкрепя идеята ти. При нас се употребява термина "несъгласие с линията на защита". При наличието на такова просто пътищата ни се разминават.
                            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                            LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                              След като не съм съгласен с концепцията ти, за какви разяснения говорим? Да си чешем само езиците под надслов "колко сме морални и обществено ангажирани" ли? Не, благодаря. Нека да разяснява някой, който подкрепя идеята ти. При нас се употребява термина "несъгласие с линията на защита". При наличието на такова просто пътищата ни се разминават.
                              Ми профито в такъв случай пише защо не съгласен и къде е проблема (неконстуционно ли е примерно) .
                              А ако смята идеята за правилна, дава и насока как тя да се случи, а ти дотук си само спамер( и то е професия де )

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                                Ми профито в такъв случай пише защо не съгласен и къде е проблема (неконстуционно ли е примерно) .
                                А ако смята идеята за правилна, дава и насока как тя да се случи, а ти дотук си само спамер( и то е професия де )
                                Е, бате, хайде да не продаваме краставици на краставичар. Много ясно съм ти написал, че това не е моята кауза, поради което не ти дължа нито разяснения къде виждам проблема, нито обяснения защо не съм съгласен с идеята ти. Просто с тази идея си за друг влак .
                                ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                                LZ1YBB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X