Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя е най-добрата концепция на задвижване 4х4 за OFF ROAD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Коя е най-добрата концепция на задвижване 4х4 за OFF ROAD?

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
    ... Колебая се между следните варианти:
    1. Подмяна на задния мост с такъв с LCD диф
    2. Монтиране на твърд блокаж на дифа на задния мост

Интересува ме кой-е по удачния вариант като съм на ясно, че първия е по-евтин (втора употреба), а втория по-сигурен. От прочетеното до тук, не успях да се убедя достатъчно в предимството на кой да е от двата, заради многото варианти (като устройство, подръжка и сигурност) на LCD

Вторият ми въпрос е има ли комбиниран вариант (LCD с твърд блокаж) и колко струва?
    ...
    1. Въпрос на вкус, лични предпочитания и финансови възможности.
    Твърд блокаж ARB е около 2000 лв (без работата по монтажа).

2. Има комбиниран. За цената - виж по колко вървят Паджеро 2 със "супер селект" ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Има комбиниран. За цената - виж по колко вървят Паджеро 2 със "супер селект" ...
      Имах предвид вариант за преработка на Черока..!!

Коментар

Имах предвид вариант за преработка на Черока..!!
        Мене ако питаш, едно LSD би трябвало да ти върши достатъчно работа.
        Освен ако няма да се пускаш на rockcrawling де.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

ЛСД-то ще ти помогне малко, Твърдия блокаж повече. И с двете обаче все ще намериш място през което да не можеш да минеш.
          Според мен най-добре си направи дисконекти на предните биалети и се научи да си караш колата такава каквато е.

Коментар

Кинекса ти е дал половината от отговора, с разкачане на биалетките. Предполагам задния ти мост е Дана 35, което при монтиране на блокаж, ще превърне полуоските в консуматив. Бюджетно решение в твоя случай, би било монатаж на лебедка, вместо блокажи, усилени полуоски и т.н..
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              ЛСД-то ще ти помогне малко, Твърдия блокаж повече. И с двете обаче все ще намериш място през което да не можеш да минеш.
              Според мен най-добре си направи дисконекти на предните биалети и се научи да си караш колата такава каквато е.
              Те това с дисконектите нищо не ми говори...?!! А смея да твърдя, че я карам такава каквато е и то доста мъжката...!!!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                Кинекса ти е дал половината от отговора, с разкачане на биалетките. Предполагам задния ти мост е Дана 35, което при монтиране на блокаж, ще превърне полуоските в консуматив. Бюджетно решение в твоя случай, би било монатаж на лебедка, вместо блокажи, усилени полуоски и т.н..
                Те това вече е отговор, покорно благодаря за което..!!!

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Интуитивно питане! Това ще рече, да имам възможност да отцепвам колелата на предния мост и да имам и режим "Бавни" само отзад ли..?!!

Коментар

Интуитивно питане! Това ще рече, да имам възможност да отцепвам колелата на предния мост и да имам и режим "Бавни" само отзад ли..?!!
                    Не! Ще рече да можеш да си разкачаш предната стабилизираща щанга, за да подобриш в някаква степен хода на окачването.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Не! Ще рече да можеш да си разкачаш предната стабилизираща щанга, за да подобриш в някаква степен хода на окачването.
                      Благодарско!

Коментар

http://store.jksmfg.com/merchant2/me...ar_Disconnects

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X