Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя е най-добрата концепция на задвижване 4х4 за OFF ROAD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Коя е най-добрата концепция на задвижване 4х4 за OFF ROAD?

Струва си някой модератор да върне обратно изтритото. Преди да напиша другаде друго. Зер съм го написал по опита от кървавите гайки, не от изпития наготово бензин.
    Или как?

Коментар

Не се коси, Стефане! Погледни къде е темата...
      Последно редактирано от giorgio; 17-05-10, 15:05.
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Струва си някой модератор да върне обратно изтритото. Преди да напиша другаде друго. Зер съм го написал по опита от кървавите гайки, не от изпития наготово бензин.
        Или как?
        Дори и в Спам-а квалификациите по адрес на други участници не се класират за "Златния фонд" и ще бъдат трити толкова пъти, колкото е нужно!
        А пък от приказките за "кървави гайки" някой можеше и да се впечатли, ама пусто вече доста време сме от един цирк, та си знаем номерата, в т.ч. и кой какво е получил наготово ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Заповядай на моя тротуар, разгледай готовото. Толкова в твойта кола няма. Списъка на помогналите е съвсем къс. Правя го, за да има технология за всички които са участвали, не го карам. Когато имам окончателните решения, тук и ще публикувам схемите и чертежите. Кой знае защо разбирам за какво става дума. Утре ще си ида, а за вас ще остане. Струва ми се честно, пък и съм ви благодарен, наистина.

Коментар

Стефане, не си ли пил кафе тази сутрин? Какъв е този, необичайно ранен час? Я си кажи, какво си правил цяла нощ?
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Кутия за релетата и бушоните.

Коментар

Ууу ... Тежък разговор между ралиджии ...
                Между другото - за повдигането на такъв въпрос без четене на архивите, би трябвало да има бан.
                Четене или зубрене, щото аз правя разлика..?!! В първото има разбиране, а за разбиране трябва и опит..!!! Не съм чувал някой да се е родил научен и разбирач, освен ако ти си изключение (с цялото ми уважение към годините, опита и "кървавите гайки").. До колкото разбирам този форум е за споделяне на опит между хора с еднакво хоби..!!! Едни са по-напред, повечето са по-назад - факт! Никъде не видях в правилата да пише, че тези по-напред са длъжни да помагат (никой не пише на сила в темите, предполагам), така че заемането на подобна позиция, лично на мен ми е малко глупаво! И да ме баннат, няма да ме спрат да си карам джипката по гората, нали така, а доста хора тук май са забравили, че от там се е почнало всичко тука и, че всеки си е имал своя първи път...?!!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Не се коси, Стефане! Погледни къде е темата...
                  Ок! Темата е мъде, топки, макари и каквото се сетиш още (да ви имам отношението)..!!! Преместихте я в "коша" и продължавате да пишете в нея! НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА СПОДЕЛЯТЕ ОПИТА СИ - ИМАТЕ ИЗБОР, но не може и да кфалифицирате интересите и желанието на някой да се научи с думи като горните, защото става лично..!!! Аз такива думички обичам да ми ги казват в очите, щото тогава нещата са истински! Всичко друго е дрънкане на мъди в тъмното, ако ме разбираш...?!!!
                  Последно редактирано от giorgio; 17-05-10, 15:05.

Коментар

Ууу ... Тежък разговор между ралиджии ...
                    Между другото - за повдигането на такъв въпрос без четене на архивите, би трябвало да има бан.
                    Архивите викам да се изтрият.
                    Четири години от живота си загубих, щото им повярвах.

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                      Четене или зубрене, щото аз правя разлика..?!! В първото има разбиране, а за разбиране трябва и опит..!!! Не съм чувал някой да се е родил научен и разбирач, освен ако ти си изключение (с цялото ми уважение към годините, опита и "кървавите гайки").. До колкото разбирам този форум е за споделяне на опит между хора с еднакво хоби..!!! Едни са по-напред, повечето са по-назад - факт! Никъде не видях в правилата да пише, че тези по-напред са длъжни да помагат (никой не пише на сила в темите, предполагам), така че заемането на подобна позиция, лично на мен ми е малко глупаво! И да ме баннат, няма да ме спрат да си карам джипката по гората, нали така, а доста хора тук май са забравили, че от там се е почнало всичко тука и, че всеки си е имал своя първи път...?!!
                      Спокойно. Чичо Гошо вече е супер стар и недовижда.
                      Това "мъде" трябва да е "къде".

Па ти питай. Кво ти пука.

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                        Уважаеми колега, добре е, че искате да научите и задавате въпроси. Сигурен съм, че ще стигнете и до отговорите... Но от друга страна разбирам и колегите на които вече им става повече от досадно да пишат за хиляда и първи път едно и също нещо... Хайде сега ви моля да обърнете внимание и прочете следното:

Автомобили 4х4 за Off-road (FAQ)

по-конкретно - Full time 4x4/Part time 4x4

Моля след като го прочетете напишете какво не ви е станало ясно, аз лично ще обясня, стига да ми е във възможностите...

Искам да отбележа, че цитираните от мен теми за залепени най-отгоре в съответният раздел и дори няма нужда да ползвате търсачката...
                        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Спокойно. Чичо Гошо вече е супер стар и недовижда.
                          Това "мъде" трябва да е "къде".

Па ти питай. Кво ти пука.
                          Ок! Приемам, че Чичо Гошо е объркал в бързината "м"-то с "к"-то, а за "супер стар" няма да коментирам, защото не го познавам лично и не е възпитано... А като гледам колко страсти предизвика въпроса ми, явно темата въобще не е изчерпана (и от прочетеното в "архива" останах с такова впечатление)..!! Малко поизбухнах, но поне е пред компа в къщи (жената илезе да пие кафе по случая)...!!! А за това "Па питай. Кво ти пука" ми се издигна в очите освен като човек, който много разбира и като пич (Що си чак в Кърджали, мама му стара..?!)!!! Ще си питам, като стой та гледай. На който веднъж му влезнала кал в дупето - отърване няма...

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                            Уважаеми колега, добре е, че искате да научите и задавате въпроси. Сигурен съм, че ще стигнете и до отговорите... Но от друга страна разбирам и колегите на които вече им става повече от досадно да пишат за хиляда и първи път едно и също нещо... Хайде сега ви моля да обърнете внимание и прочете следното:

Автомобили 4х4 за Off-road (FAQ)

по-конкретно - Full time 4x4/Part time 4x4

Моля след като го прочетете напишете какво не ви е станало ясно, аз лично ще обясня, стига да ми е във възможностите...

Искам да отбележа, че цитираните от мен теми за залепени най-отгоре в съответният раздел и дори няма нужда да ползвате търсачката...
                            Благодаря за бързата и качествена намеса на Администратора и за проявеното разбиране и търпение! Посочените теми съм ги изчел подробно в това число и обширните моменти от типа "Левски с/у ЦСКА" Това от което имам нужда е по-конкретна информация от типа както е в тази тема:http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=697, но в малко по достъпен и смлян вид, защото не всички имаме сервизи и се ровим в техническа литература (както сте Обяснили плюсовете и минусите на part time и full time в тази тема:http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=697) Единствения неволен но съществен пропуск от моя страна е тази тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=77798, който смятам веднага да запълня! Благодаря за отделеното време и ако имам някакви въпроси, смятам да ги задавам на "лична", за да не занимавам целия форум с моята скромна персона, защото стават и правописни грешки и мача се изнервя понякога...!!! Благодаря още веднъж и лек ден на всички!
                            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 17-05-10, 13:28.

Коментар

Много по-добре ще е да задавате тук въпросите, ако обърнем форума на личен чат ползата няма да е голяма... Да не забравяме неговата основна идея..., много хора да научат нещо макар и без да участват в темата и да пишат в нея... А за да може да намерите правилните отговори е много важно да формулирате правилно вашите намерения и изисквания... Защото всяка система за 4х4 има своите предимства и недостатъци и в една или друга роля ще се представи по-лошо или по-добре... Което означава че "най-добра" няма... това важи между впрочем и за всичко останало... Търсете най-доброто съответствие между това което ви трябва и системата която най-добре ще отговори на изискванията ви...
                              VPetrov.photography

Коментар

Ето и конкретния ми въпрос. Джипа ми е part time с раздатка 231. Карам си колата с добри гуми (според сезона и терена) с умерени скорости по асфалта и считам, че подмяната на раздатката не е икономически обоснована на този етап! Извън пътя не съм "екстремист" и съм на принципа: - Целта е да се стигне от точка А до точка Б, като фактора "време" не ми е приоритет, защото не съм състезател, а и две годишния ми син щастливо пищи здраво закопчан за столчето си на задната седалка! Това което не ме радва в моя случай е варианта когато по едно и също време две гуми (по една от мост) загубят сцепление напълно и се превърна в "паметник" на сред нищото! Колебая се между следните варианти:
                                1. Подмяна на задния мост с такъв с LCD диф
                                2. Монтиране на твърд блокаж на дифа на задния мост

Интересува ме кой-е по удачния вариант като съм на ясно, че първия е по-евтин (втора употреба), а втория по-сигурен. От прочетеното до тук, не успях да се убедя достатъчно в предимството на кой да е от двата, заради многото варианти (като устройство, подръжка и сигурност) на LCD

Вторият ми въпрос е има ли комбиниран вариант (LCD с твърд блокаж) за моя модел и колко струва?

Надавам се да съм бил достатъчно изчерпателен и конкретен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X