Обява

Свий
Няма добавени обяви.

голяма ми е сметката за ток...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мамка му и e.off....

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
    Кой човек да питам? Нещо не мога да ти схвана поста
    Ами просто казвам , че там дрехите , ток вода всичко (почти) може да им е по-скъпо , но взимат заплати четири пъти по-големи отколкото в България .
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

Коментар

До: голяма ми е сметката за ток...

Нека за момент се върнем към темата.

Електромерите са точни. Особено новите, които нямат механика. Изключенията от тази констатация са много малко и обикновено са очевидни. Който не вярва, да си купи един електромер и да си го постави от вътрешната страна на жилището. Или да си тарира електромера с отоплителен прибор и амперклещи.

Източниците на високи сметки могат да се систематизират така:

1. Високо потребление
      2. Високи цени
      3. Кражби
      4. Нередовно отчитане

По точка 1 може да се каже нещо за простирането и чергата.
      По точка 2 - можем само да настояваме пред държавата за дерегулация и сваляне на монополите. И държавата, и монополите не са вчерашни и лесно няма да се дадат. Даже и да успеем, обективен факт е, че цените на енергията растат в световен мащаб. Да постигнем максимум намаление 2-3 пъти, не повече.
      По точка 3 - работата е мътна. След електромера кабелите са собственост на потребителя и минават или в негов имот, или в общи части. И на двете места електроразпределителите нямат нито право, нито интерес да пипат. Без значима техническа грамотност и старателна инспекция по ел. инсталация шансове нямате, а даже и да откриете виновника се минава по сложния съдебен път.
      По точка 4 - работата е зле. Докато не бъдат разбойниците накарани да въведат дистанционно/автоматично отчитане, все ще е така. Единственото успокоение е, че ако сметката е голяма, тя обикновено намалява сметките в съседните месеци.

---
      По темата наистина няма какво да се каже повече. Тема за кражбите има отделна.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        По темата наистина няма какво да се каже повече. Тема за кражбите има отделна.

Ама не я заключвайте та да има къде човек да си понапсува веднъж месечно..... на воля
        Последно редактирано от Тихомир; 16-03-10, 08:47. Причина: попр. таг
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
          Мамичката има на тея от e.on.....миналия месец им платих 180 лв. сметка, сега ми е 200....надписват, тяхната мама......
          Не си сам и мен ме прецакаха EVN. За януари имам 94 лв. а за февруари 115 лв. при положение че две седмици не живях в апартамента си. Бях наводнен и нямах канализация. На другия адрес за две седмици имам 15 лв.
          Dimitar Dyakov

Коментар

До: Мамка му и e.off....

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
            Ами просто казвам , че там дрехите , ток вода всичко (почти) може да им е по-скъпо , но взимат заплати четири пъти по-големи отколкото в България .
            Явно не си ми прочел постовете и на хората преди мен ... не е по-скъпо там ...
            Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Хахахаха......пък и заглавието сменено....абе знаех си, че е-офф имат тайни агенти навсекъде. Тяхната......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X