Обява

Свий
Няма добавени обяви.

голяма ми е сметката за ток...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мамка му и e.off....

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
    Ти сериозно ли питаш?
    http://www.free.fr/adsl/index.html
    Телефон + ТВ + интернет за 30 евро
    Телефона е безплатен със следните страни /домашните телефони/ - http://www.free.fr/adsl/telephone.html
    Най-новите GSM тук струващи 600+ лева там са по под 100 евро с договор-а, а цените за GSM услугите са доста по-ниски от тук

Да не те отчайвам, но храната, дрехите и т.н. са по-евтини от колкото тук при нас. И там половината му заплата отива за държавата, както е и тук, но там поне знаеш за какво отива - пътища, здравеопазване, комуникации - всичко е с около 100 години пред нас.

Учих една година там и да ти кажа под секрет:
    1. Таксата в университета в момента е под 10 евро за година, като включва и здравната застраховка
    2. Връщат ти между 30 и 50 % от наема
    3. Социална стипендия от над 400 евро всеки месец, които между другото стигат напълно за живота там
    Аз знам кое за колко стига и какво получаваш срещу парите си. С 400 евро можеш да живееш ако не плащаш наем и осигуровки. Прочети хубаво ситните букви отдолу какъв е интернета, телефона и телевизията. За тия 30 евра получаваш инсталация, интернет телефон и поща. Трафикът май се плаща отделно.... С договор и тук можеш да купиш телефон на под половината цена. Както и да е, не ме убеждавай, че е по-евтино, защото не е. Искаш ли снимка на китайски гуменки за 70 евро, които тук са 15 лева? Далеч съм от мисълта да хваля родната система. Наистина сме много, много назад по отношение на социалната структура и стандарта на живот не само в сравнение с Франция, но и с повечето бивши соц. страни. Обаче въпреки всичко тук се чувствам по-уверен и на мястото си. Опитах да живея навън и не ме свърта. Може би ако бях излязъл преди 20 години щях да свикна, но сега ми е тегаво.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Аз знам кое за колко стига и какво получаваш срещу парите си. С 400 евро можеш да живееш ако не плащаш наем и осигуровки. Прочети хубаво ситните букви отдолу какъв е интернета, телефона и телевизията. За тия 30 евра получаваш инсталация, интернет телефон и поща. Трафикът май се плаща отделно.... С договор и тук можеш да купиш телефон на под половината цена. Както и да е, не ме убеждавай, че е по-евтино, защото не е. Искаш ли снимка на китайски гуменки за 70 евро, които тук са 15 лева? Далеч съм от мисълта да хваля родната система. Наистина сме много, много назад по отношение на социалната структура и стандарта на живот не само в сравнение с Франция, но и с повечето бивши соц. страни. Обаче въпреки всичко тук се чувствам по-уверен и на мястото си. Опитах да живея навън и не ме свърта. Може би ако бях излязъл преди 20 години щях да свикна, но сега ми е тегаво.
      Няма какво да чета малкия шрифт, трафик никъде не се плаща ... споко. 30 евра ти е всичко ... Телефон тук може да купиш на половин цена, но телефон струващ не повече от 100 лева, скъпите телефони струват пари тук ... А за гуменките - там няма илиянци, но аз и без това не ходя там ... И аз живях само една година и ми писна. А за по-евтино - в супер маркета много от нещата са по-евтини, а и там има голям избор - има вино и вино, салам и салам ...
      Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Не споря. Има и евтино, има и хубаво... Като цяло в Европа можеш да си позволиш повече неща с една заплата, затова е неуместно да се сравняват цените на отделни стоки и услуги. Ама пусто като не ме кефи там.... Чакай да ти кажа един виц по повода:
        "Седи руснак пред магазин за алкохол и плаче неудържимо. Минава негов познат и го пита:
        - Какво има, водката ли е свършила?
        - Не ....
        - Ами какво, пари ли нямаш?
        - Не ....
        - Ами тогава, какъв ти е проблема?!
        - Ами, не ми се пие, бе....!"
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Не споря. Има и евтино, има и хубаво... Като цяло в Европа можеш да си позволиш повече неща с една заплата, затова е неуместно да се сравняват цените на отделни стоки и услуги. Ама пусто като не ме кефи там.... Чакай да ти кажа един виц по повода:
          "Седи руснак пред магазин за алкохол и плаче неудържимо. Минава негов познат и го пита:
          - Какво има, водката ли е свършила?
          - Не ....
          - Ами какво, пари ли нямаш?
          - Не ....
          - Ами тогава, какъв ти е проблема?!
          - Ами, не ми се пие, бе....!"
          Много се отплеснахме от темата , но все пак EDF и GDF - тока и газа във Франция СА ДЪРЖАВНИ!! Air France, Renault ... също имат държавно участие, а защо за БОГА НИЕ ПРОДАДОХМЕ ЕНЕРГОДРУЖЕСТВАТА НА ЧЕШКОТО ДЪРЖАВНО И РАЗНИ ДРУГИ?
          Съгласен съм с теб. Все пак колите са на същата цена, дрехите ... храната ... а заплатите ?
          Иначе и аз си предпочитам нашата кочинка, все пак си е наша
          Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Е, що.... Нали има една комисионна, дето трябва да се прибере.... Тия дворци и Майбах, и Х6-ци, и нам си още какво да не се купуват и поддържат със заплата от завода...
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Продадоха ги, защото ако са държавни ще крадат от тях само ако са на власт, пък и няма да могат кой знае колко много. А така си осигуриха сигурно кражбите за 10 мандата накуп .
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                Ти сериозно ли питаш?
                http://www.free.fr/adsl/index.html
                Телефон + ТВ + интернет за 30 евро
                Телефона е безплатен със следните страни /домашните телефони/ - http://www.free.fr/adsl/telephone.html
                Най-новите GSM тук струващи 600+ лева там са по под 100 евро с договор-а, а цените за GSM услугите са доста по-ниски от тук

Да не те отчайвам, но храната, дрехите и т.н. са по-евтини от колкото тук при нас. И там половината му заплата отива за държавата, както е и тук, но там поне знаеш за какво отива - пътища, здравеопазване, комуникации - всичко е с около 100 години пред нас.

Учих една година там и да ти кажа под секрет:
                1. Таксата в университета в момента е под 10 евро за година, като включва и здравната застраховка
                2. Връщат ти между 30 и 50 % от наема
                3. Социална стипендия от над 400 евро всеки месец, които между другото стигат напълно за живота там
                А питаш ли човека който работи там каква заплата взима ?
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                08седем9010З60
                MAKE RALLY NOT WAR
                Confidence in Motion

Коментар

Аз съм се отказъл да споря отдавна с емигранти. Те са пълни с доводи, че са направили правилният избор, които постоянно си ги повтарят за собствено успокоение и когато случайно изпаднеш в спор с тях те засипват. Не искам да ги обиждам, това е нормална реакция когато не се чувстваш на мястото си. Аз се чувствам добре в България и обичам да ходя и по широкия свят, но като екскурзиант.
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                    А питаш ли човека който работи там каква заплата взима ?
                    Кой човек да питам? Нещо не мога да ти схвана поста
                    Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Ами всъщност ние не спорим, защото няма за какво.... Всички знаем много добре каква е разликата в стандарта тук и в З. Европа. Някои българи се вписват добре в начина им на живот, други - не. Нито е лошо, нито е срамно. Всеки има правото да си изживее живота както намери за добре.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Идеята, май не е разликата в стандарта... В този ред на мисли искам да споделя,че плащам 62 лв. за боксониера под 40 кв./м. за парно,като не ползвам нито парно,нито топла вода. (Отоплението ми е с климатик и тази зима не надвишавало 40 лв. ток. Не съм платил-дайте ми съвет: Да плащам ли ,или да повеждам война !?...някак...

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                          Идеята, май не е разликата в стандарта... В този ред на мисли искам да споделя,че плащам 62 лв. за боксониера под 40 кв./м. за парно,като не ползвам нито парно,нито топла вода. (Отоплението ми е с климатик и тази зима не надвишавало 40 лв. ток. Не съм платил-дайте ми съвет: Да плащам ли ,или да повеждам война !?...някак...
                          Ако дойде некоя по млада да ти сака паре фани та я оправи това че ти останедругото го пиши загуби.......
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Войната си я изгубил, преди още да я започнеш. Май със закон регламентираха, че ползвал-неползвал, плащаш, щом си включен...
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

1000 лева. ЧЕЗ .... Изравнителна...
                              Някой да иска да купи 4-тактов мотор с покрив?......
                              Да платиме сметчицата...
                              CITYEL

Коментар

Инкасаторите ви, идиоти , понеже никой няма в къщи през деня , отново са завишили в пъти изразходваната еленергия. Миналия месец ходих да сторнирам неправилна сметка , пак завишена Х 10.
                                Пак трябва да се разкарвам до другия край на София мръсници долни .
                                ИТН е 30011......... и показанията за месец Февруари са 2..... а не 70000..... ,неграмотници долни !!
                                Хем в началото на месеца се обадих по тел. на малумните инкасатори от С....... да им продиктувам показанията. И го изнесете този електромер , на границата на имота , ако искате отнесете го в енергото ,ако искате ,и на майка си в г.....го заврете, боклуци такива ,хиляди неприятности ми създадохте. Разходвам по 50-60 кWA на месец,запомнете и го предайте на простите си инкасатори .Не живея постоянно там , отоплява се с камина , купих къщата преди година ,не вземайте за база предишни консумации.Трябва да си вземам свободен ден ,та да ходя да оправям дивотиите ви , копилета пропаднали
                                ..................................................................................................
                                Случайно съм запаметил част от кореспонденцията си със ЧЕЗ
                                В състояние близко до лудост. Непредвидени десетократно увеличени сметки. А иначе , съм тихичък , благ ,мил и любвеобилен......
                                Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X