Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо не произвеждат джипките с блокажи?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо не произвеждат джипките с блокажи?

Господ му е на помощ, защото иска да направи хубаво и евтино..... Хем да е Витара, хем да е с блокажи, хем блокажите да са самоделни.... Тръпки ме побиват, ако испълни това нещо.... Че трябва да деля едни и същи пътища с него.

Има колеги коите са испълнили подобни проекти. Познавам лично двама изпълнители. И един който кара един от проектите. Ама от тримата нямаше човек който да не е наясно с максимата за кефа и цената.....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от ilko75bg Преглед на мнение
      Не се съизмервам с господа състезателите, споделям си моя опит, а вие скачате и прескачате,защо За професионалисти като вас патили и препатили, блокажа е истината и ако може да е ARB Благодаря за поученията, знам какво да карам на асфалт и какво в гората. Имам и от двете опции
      П.П. А може би е по-интересно да излезеш от ситуация без т.нар. тежка артилерия /Пак напомням, не съм състезател?
      Поучения?!? Далеч съм от мисълта да поучавам някого. Няма как обаче да подмина абсолютно невярно твърдение, което може да въведе в заблуждение хората без опит, които четат тази тема.

А когато подобни твърдение се правят толкова настоятелно и с категоричен тон, това обикновено означава, че или някой приказва без да знае за какво става дума, или че използва неправилно техниката, с която разполага.

Между другото, фактът, че повечето състезателни коли имат блокажи, не Ви ли навежда на мисълта, че може би все пак те помагат да се премине през препятствията по-бързо, вместо да те заровят по-качествено?

Иначе няма спор, че е по-интересно, ако можеш, да преодолееш препятствието с по-малко помощни средства. Блокажите наистина разглезват, а липсата им често може да се компенсира с по-добра техника на каране. Има и ситуации, в които без блокажи си дотук, а с тях - 2 метра по-нататък.

Въпреки това, няма нищо лошо копченцата да са ти под ръка в случай на необходимост. Понякога липсата им може да означава твърде много изгубено време или потрошена кола.

И понеже обичам, по възможност, да онагледявам тезите си - ето малко видео (11 МВ), илюстриращо употребата на блокажи.
      Първата кола (няма я на видеото) нямаше абсолютно никакви блокажи и мина през това местенце на лебедка. Патрулът беше със заден блокаж и мина, макар и не от първи опит. Червената тойота (с 2 блокажа) направи първи опит без блокажи (или само на заден), след което колегата цъкна и 2-те копченца, тръгна от място и просто си премина.
      Кога се рови повече - със или без блокажи всеки може да види и да си направи изводите. Картинката е достатъчно красноречива ...
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 21-02-10, 17:54.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

"...иначе няма спор, че е по-интересно, ако можеш, да преодолееш препятствието с по-малко помощни средства. Блокажите наистина разглезват, а липсата им често може да се компенсира с по-добра техника на каране. Има и ситуации, в които без блокажи си дотук, а с тях - 2 метра по-нататък. "
        И аз имах това предвид, че когато стигнеш до този толкова необходим блокаж, няколко метра не са от значение...И пак Ви казвам, не съм състезател, а обикновен водач на МПС. И все пак темата не е дали имаме нужда от блокаж или не Нямам претенции дори и за аматьор, колега
        Поздрави, неделя е и наздраве
        Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          ...

И понеже обичам, по възможност, да онагледявам тезите си - ето малко видео (11 МВ), илюстриращо употребата на блокажи.
          Първата кола (няма я на видеото) нямаше абсолютно никакви блокажи и мина през това местенце на лебедка. Патрулът беше със заден блокаж и мина, макар и не от първи опит. Червената тойота (с 2 блокажа) направи първи опит без блокажи (или само на заден), след което колегата цъкна и 2-те копченца, тръгна от място и просто си премина.
          Кога се рови повече - със или без блокажи всеки може да види и да си направи изводите. Картинката е достатъчно красноречива ...
          Това се минава и от паркетник с тракшън
          Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
            Tова беше в кръга на майтапа,нали?

Мисля,че колегата Рабин отдавна получи отговор на въпроса си.
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
              Е и?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре аз мисля, че достатъчно подробно им изясни за какво се ползват блокажите, така че всеки трябва да е разбрал за какво става въпрос и дали са му необходими, а другото е само щракане по клавиатурата и уплътняване на време
                В А Р Н А О Ф Р О У Д 4-6 май 2018 - ТO THE LAST BREATH...
                TLC-80 1HD-FT

Коментар

Първоначално публикуван от RosenTLC Преглед на мнение
                  Чавдаре аз мисля, че достатъчно подробно им изясни за какво се ползват блокажите, така че всеки трябва да е разбрал за какво става въпрос и дали са му необходими, а другото е само щракане по клавиатурата и уплътняване на време
                  Понеже и аз съм на същото мнение, смятам дебата за приключен.
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X