Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо не произвеждат джипките с блокажи?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо не произвеждат джипките с блокажи?

Говориш за твърд блокаж, който се включва по някакъв начин по избор. Пневматика, жило, електромагнит , мотор все тая. Безумно скъпи тунинги. За мен е необходима част на всеки джип.
    Електроника на което викам - всеки спирачен диск се задейства поотделно от компа на ABS-а. И наистина прави чудеса със сигурността на асфалт. Тая тема е за колкото 5 други и не я закачам. Почти всички нови коли имат някакъв подобен вариант.

Коментар

Малко офф.
      Взимайте верижни машини! Има и такива дето плуват. Блокажи не им трябват. Е, малко друсат на пресечен терен, ама се свиква и ходят навсякъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        ... ся говоря само за железо ...
        Колите се правят във вид, подходящ за средностатистическия потребител, а не за hard-core екстремисти или състезатели. На средностатистическия потребител твърди блокажи не му трябват.
        Далеч преди да стигне до такива екстри ще му бъдат необходими гуми, които са подходящи за съответния терен. Без подходящи гуми блокажите може да са и абсолютно безполезни.
        Т.е., със същия успех първо можеш да попиташ защо джипките не излизат от завода с гуми за кал ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Погледни това след 1.27минута

Факт е, че това ще се разкове много преди ..найсет годишния ми ресорен скрап, ама скрапа ми и с 3 блокажа няма да се измъкне така.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

И тоя клип,нещо ми се вижда рекламен,а и накрая не се вижда ясно...
            Полезни са тези работи,но не и при нормална експлоатация.
            Тези дни гледах някъде във Форума,за някакъв Jeep,който е с електронно управление на самите блокажи(ако не бъркам).Ето го:

От тази тема.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Чудно е джипчето, и и е фабрично така мисля.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение

Можело да счупят дифа... прост юзър... Ако караш със зацепено 4х4 (part-time) на сух асфалт може да направиш по-големи бели. Ама имаш още една ръчка в купето и досега не съм чул някой да не е разбрал, че не се кара постоянно на 4х4.
                По моите наблюдения пък над 60 % от собствениците на джипове,които са си ги купили да ходят до вилата,за риба и т.н. си нямат и най-малка идея какво точно задействат с тези ръчки и как е правилно да се ползват.За последно останах шокиран от това че нямало проблем за колата да се кара с висока скорост по твърд черен път със включен преден мост (парттайм раздатка).И това от човек,който би трябвало да е запознат с автомобилите предвид спортните си амбиций.Какво остава за обикновенните потребители,особенно като се вземе предвид,че повечето и не търпят да им се "дава акъл".

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                  нямало проблем за колата да се кара с висока скорост по твърд черен път със включен преден мост (парттайм раздатка).
                  И аз не виждам проблем в това.... Стига пътя да е наистина черен
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Принципно не е и полезно и да се "кара с висока скорост по твърд черен път" само на задно.
                    А какво ще и стане на парт тайм раздатката според теб?

Коментар

Е да от черен до черен наистина може да има разлика от земята до небето.В частност ставаше въпрос за трамбована почва с доволно количество камъни (междуселска магистрала един вид ). Найстина все ще има възможност единия мост да приплъзва повече в сравнение с асфалта,но разликата в сцепленията не мисля че ще е кой знае колко голяма.И не е задължително да се строши раздатката-ще си замине предвиденото най-слабо звено в силовата система (в случая предно каре постоянно).

Коментар

Че има неразбиращи потребители не е оправдание масово да продават незавършени джипове. До колкото виждам тук 100 % са наясно как се кара парттайм и кога се включват блокажи. Който се интересува знае.

Коментар

А защо трябва да си замине това каре?

Коментар

Според проучвания на производителите, в Западна Европа процента 4х4 автомобили които някога въобще слизат от пътя е 3%. Словом - три. Не липсват нули.

В Щатите мисля че е малко повече, но не много.

От там нататък - за "уазкова" употреба си има (или поне имаше) машини като UMM/Cournil, Dangel и прочее.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

сравняването на "блУкажите" с климатика е доста странно... В 21-век автомобил и то скъп, каквито са "джиповете" без климатик би бил непродаваем...
                              От блокаж рядко може да има полза, да не кажа, че повече вреда ще има... дори да забравиме за включването му на асфалт, причината за може би 90% от засяданията са поради лягане да джипката по корем...

Последните ми офроуд приключения бяха проправяне на пъртина по 3км черен път с 10-15см мокър сняг с консистенция на пясък... Даже ходенето беше уморително... Офроудерът - една "баничарка" С15 с хубави зимни гуми и "джипов" просвет от 20см отпред и 25см отзад... Машината е невероятно проходима - заседнах само 2 пъти. Първия път давах назад и не видях, че има земна канавка, ползвана лятото за напояване... Легна по корем и я извадихме с 10 мин копане... Второто засядане - дълбок коловоз от пръст и сняг отгоре... Легна на предницата, а гумите можех да завъртя на ръка... Наложи се да вдигаме с крика и да подлагаме дъски...
                              Във всички останали трудни места, дори с много буксуване и 2-3 опита (засилка) машината се справяше...
                              Е, кажете ми каква полза щях да имам от блокаж? Евентуално да се закопая повече или да потроша нещо отдолу?
                              Значи по-добре да оборудват джиповете с лопата и хубав крик!
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                сравняването на "блУкажите" с климатика е доста странно... В 21-век автомобил и то скъп, каквито са "джиповете" без климатик би бил непродаваем...
                                ...
                                Сравняване на скъп луксозен паркетник с офроудър и за мен е странно. Имаше една тема "вече не правят джипове"
                                Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                Последните ми офроуд приключения бяха проправяне на пъртина по 3км черен път с 10-15см мокър сняг с консистенция на пясък... ...
                                То блокажите не са панацея. И с хеликоптер има места, които не мож стигна. Ако не беше 10 см. сняг а някой силно разкалян път - можеше и да ти потрябват. Или някоя по-дебела пряспа. Дали има полза или вреда от тях е тема, която дори не искам да коментирам, мен ме е срам. Като не ги искаш - не ги пускай. За LSD на лед при завой знам, днес не говоря за тях. И пак е по-добре да го има.

п.с. пускано е, ама кефи на макс, пък надолу има мнения подобни на тази тема:
                                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=72351

...ше си земеш паркетен хъ5 - 3 градуса е наклонът на улицата пред блока която доста често е влажна и понякога има мокри листа и предполагаемо е възможно понякога да има дори малко сняг преди да го изчистят рано сутринта - и поради тези полеви условия жената настоява за стабилна 4х4 машна със много системи за сигурност, стабилност, скучност и безопасност на стабилността - 150 хиляди лева ше ги изплащаш като балък 18 години както и да е кефа цена незнам си кво.
                                Последно редактирано от Rabin; 20-02-10, 20:28.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X