Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо не произвеждат джипките с блокажи?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо не произвеждат джипките с блокажи?

По горе е казано, не излизат от завода така защото почти на никого не трябват, и масовия потребител в общият случай е индианец. То по тая логика всички трябваше да излизат от завода с "бутонки".

Почти на всеки в листата при поръчка на автомобила има опция да бъде поръчан с блокажи, за някой и с фабрични лебедки и т.н., но на масата от хора не им трябва. Ще разкажа някой действителни случай:

1. Идва клиент с ТЛК 120 на 2400км с оплакване, че колата му няма мощност и няма оправия, повече от 80км/ч не искала да вдига.
    Оказа се, че човека е получил колата от търговеца с лоста на раздатката на бавни и си кара така 2400км, чакал да се разработи.

2. Клиент, отново със всъдеход, идва с оплакване че климатика не му работи, колата е на 60 000 и на 2 години, оказва се човека не включва копчето АС, мислил че като даде на студено и се включва сам.

3. Идва клиентка с луд скандал, че левите и тонколони не работят. Оказва, се че е направила баланса на аудиото само на десни тонколони.

4. Търговец продава на една баба Рав4, и и продава като аксесоар лебедка 12 500либри, защото била аксесоар за оффроуд. Като ми дойде механика да ме пита как аджеба да я монтира тая лебедка, се смях половин час. Бабата питала, "какво е туй лебедка", търговеца умно обяснява, "Ами това е едно дето като закъсаш и те вади". И тя...."искам и такова...."

Колко пъти съм чувал фразата, "светна ми хеликоптерчето..." ....

Книга мога да напиша.... Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Е,за компютрите нищо не знам,даже с компоти мога да ги объркам...
      За блокажа казах вече,а и Ленин допълни.Масовият юзър,няма да си изключи блокажа и ще си строши дифа или ще си скъса полуоска или каре.Затова се ползва и значително по-сложното изпълнение с LSD.
      Така и с компютъра-ако не си вещ,няма да можеш да се възползваш от преимуществата.
      Отделно не са чак такива фрапиращи разликите с блокировка и без.
      Цитата от Голди,е за хоби-пътуванията и въобще не може да се приложи за транспортни цели.Хората,които пътуват за да стигнат до някъде,не държат да изпитат удоволствието да усетят препятствието-те просто искат да стигнат за където са тръгнали.
      Леко минаване на препятствие,с три твърди блокажа,е възможно само в определени условия.Например на терен,със сравнително добро сцепление но големи неравности,които не могат да се компенсират от ходовете на окачването.
      Обаче ако става въпрос за други препятствия,засилка си се прави по същия начин и с блокажи и без-даваш газ и се надяваш да минеш.А ако сцеплението е еднакво под всички колела(например в кал,сняг,пряспа),то и съществена разлика от използване на блокажа,няма да има.
      Така че малко е прехвалена тая работа с блокажите(не че нямат предимства).
      А както изяснихме има ги в доста джипки,макар и често,само LSD.

По изчерпателен от Джамбазов,едва ли ще стана някога,казал е всичко накратко.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

По тая логика и цялата машинария, дето я описах да върти отпред не е нужна. И шасито. Мисълта ми е чисто количествено съотношение. Ако искаш да тунинговаш - някой беше писал, че 60 000 лева му струвал само тунинг за състезателни цели на стара Тойота. Небе широко!
        Та... който е много напред с материала да пита за опции... за юзърите кафето на центъра им стига. Като си купуваш джип искаш да гази. Лебедката е очевидна, стои отвън, близо до акъла е защо е там, и има 10 пъти по-сложно производство от 2 железа. И е нещо като кръпка на проходимостта.

Купувам инжекцион. Като лаик не ме интересува на какъв принцип работи, как хол-датчик отчита позиция на вала, три и повече измерни криви във флаша на компа дето регулира предварението... Чувал съм че е по-икономично и мощно от чукче. В магазина не ги интересува как съм изкарал пари за инжекцион, плащам-искам-сделка-газ!

Купувам джип. Искам да гази. Колко трябва да прочета, видеота да изгледам за да знам какви опции да търся? За две железца?

Можело да счупят дифа... прост юзър... Ако караш със зацепено 4х4 (part-time) на сух асфалт може да направиш по-големи бели. Ама имаш още една ръчка в купето и досега не съм чул някой да не е разбрал, че не се кара постоянно на 4х4.
        Последно редактирано от Rabin; 20-02-10, 16:55.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          ... 80% от собствениците не знаеха що е то блокаж. ...
          Ха сега се сети какво може да стане, като тия 80%, дето си нямат хабер от понятие що е то блокаж, за какво, кога и как може да се използва, започнат да цъкат копчетата когато и както им дойде.

И като си потрошат джипа (или главата) защото са натепали преден блокаж на шосето кого ще погнат да съдят ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Е съвремените теоретично могат да газят. Тракшъна им вече е толкова добър, че имитира три блокажа. И пак има недоволни. Има много неща преди блокажа.
            Използването на блокаж е много ограничено. Аз друго искам, ама няма(поне на повечето), искам система за контрол на налягането на гумите от купето, искам и един крик да ми излиза отдолу на колата в идеалния център и да я повдига във въздуха като в наскар, искам ги преди блокажите.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако беше пуснал тази тема преди да си купиш това нещо в подписа ти, или да си дал труда да прочетеш форума, пак преди - тази тема нямаше да съществува. А ти в момента щеше да караш я 80-ка, я Г, я някой Патроль....

ПС Нищо лично.... Е оставяме настрана факта, че има индивиди каращи Г-то с три блокажа, и да ги правят за смях можещите с Гуофо.

ПСС. Горното по действителен случай
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

A, бях напълно наясно с кусурите на Витарата. Има и предимства (разход, цена на части..., маса). Можех да си купя Тойота или Г. Не че се е минало. Ама външните габарити ми бяха проблем. И не е до идеалния джип, цена/качество и т.н. За дребни детайли говоря. За опасността от зацепен преден приемам тезата.
                п.с. електронни блокажи??? аз не ща! Качаствата на задкормилното ясно, те са друга бира, ся говоря само за железо. Тия Гоуфо срещу Г-то като си разменят колите ще стане ясно коя е за кал
                Последно редактирано от Rabin; 20-02-10, 17:23.

Коментар

А защо нещеш?

Коментар

Дребни детайли,които на обикновенния човек не му липсват и дори не подозира за съществуването им в природата
                    И съответно,като не ползваш достатъчно често блокажа,даже и да ти се наложи,може да не се задейства,та ефекта равен на нула
                    Ама ще си имаш две железа за украшение.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

А защо нещеш?

Имаше една тема тука, 3 еднакви Тойоти - една без блокажи, една с електронни и една с твърди. Видео. Ако речеш ще потърся.

п.с. допреди да се кача на 4по4 и на мен не ми липсваше... па сега не ща кола...

Коментар

Гледал съм го. Там има доста условни. Това не отговаря на въпроса защо ти не искаш електронни блокажи и какво разбираш под електронни блокажи?

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Гледал съм го. Там има доста условни. Това не отговаря на въпроса защо ти не искаш електронни блокажи и какво разбираш под електронни блокажи?
                          Електронни имам предвид тия дето работят през спирачката. Не ми харесва, че не работят плавно и окопават (сравнено с твърдо железо). Иначе по-добре с тях, отколкото без, това спор няма. Кое е условното на филмчетата?
                          Последно редактирано от Rabin; 20-02-10, 17:37.

Коментар

Филмчето си беше реклама на тунинг. Гледал съм филмчета платени от автопроизводителите, как така на двете филмчета сравнявайки 2 еднакви машини, на филма платен от компанията се оказва, че "нашето гардже е най хубаво"

Коментар

На видеото ясно се вижда как електрониката малко накъсва движението. Пък и новите ги правят електронни, и едва ли е по-евтино от твърди. Защо-то остава!
                              Електрониката има огромно предимство на подхлъзване на асфалт и е по-юзърско за употреба. Аз питам за кал.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                                Електронни имам предвид тия дето работят през спирачката. Не ми харесва, че не работят плавно и окопават. Иначе по-добре отколкото без. Кое е условното на филмчетата?
                                Значи на TLK-80 са с ел. моторчета, просто те включват тези "железа" където казваш едното моторче струва 390 паунда/http://www.milneroffroad.com/categories.asp?cID=9096/, а те са 3 бр. Това е цената само за ел. престави си колко ли са "железата".
                                А за лебедката - не е задължително да е отпред. Моята е вътре в купето, а и на други колеги също са там. Въпрос на преценка.
                                В А Р Н А О Ф Р О У Д 4-6 май 2018 - ТO THE LAST BREATH...
                                TLC-80 1HD-FT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X