Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гнусен студ или...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гнусен студ или...?

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Не, откъде си сигурен за глобалното затопляне?
    Защото то се свързва точно с меките зими, а в спомените ни има двуметрови снегове.
    Да го свързва който с каквото си иска. Климатът е нещо, което и много умни хора трудно разбират, а какво остава за журналисти и политици.

Не знам кой хомосексуалист измисли понятието "глобално затопляне", но с него изцяло опорочи каквито и да било реални разсъждения извън академичните среди.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Да го свързва който с каквото си иска. Климатът е нещо, което и много умни хора трудно разбират, а какво остава за журналисти и политици.

Не знам кой хомосексуалист измисли понятието "глобално затопляне", но с него изцяло опорочи каквито и да било реални разсъждения извън академичните среди.
      Има ли го това нещо изобщо, какъв требе да е термина, а някъде четох, че слънцето малко по малко с течение на годините отслабвало количеството енергия, което праща, но това ставало не равномерно, а на периоди.

Знам, че спамя спама.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Има ли го това нещо изобщо, какъв требе да е термина, а някъде четох, че слънцето малко по малко с течение на годините отслабвало количеството енергия, което праща, но това ставало не равномерно, а на периоди.

Знам, че спамя спама.
        Дали го има, ще разберем по трудния начин. Сега във въпроса има толкова интереси, че никаква истинска наука не е възможна. Лично аз, от това, което знам, мисля че с климата загазваме. Но това е на база моите знания.

За звездите едно е доста сигурно - мощността им бавно расте през почти целия им живот. Размерът - също. А това, че може да има и периоди на отслабване - много гот, но ако пък нагазим в период на ускорен растеж, със сигурност трябва да се прави нещо.

Коментар

Дали го има, ще разберем по трудния начин. Сега във въпроса има толкова интереси, че никаква истинска наука не е възможна. Лично аз, от това, което знам, мисля че с климата загазваме. Но това е на база моите знания.

За звездите едно е доста сигурно - мощността им бавно расте през почти целия им живот. Размерът - също. А това, че може да има и периоди на отслабване - много гот, но ако пък нагазим в период на ускорен растеж, със сигурност трябва да се прави нещо.

Тя темата е в спама, та за това няма да съм гузен
          Ясене, стана ми интересно, та да попитам какво въобще може да се направи при ускорен растеж? Освен да изчезнем де.

Всъщност на мен лично Глобалното зато(ъ)пяване ми е интересно, та ако отвориш тема с твоите и на други знаещи знанията ще е полезно.
          ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
          lre-bulgaria.org

Коментар

То има такава тема.

Звездната еволюция на този модел звезди, поне в едър мащаб е ясна, защото сме я гледали по звездите наоколо - всяка на различен етап. Звездата натрупва хелий в ядрото, уплътнява се и почва да гори по-бързо, а от повишения приток на топлина горните слоеве се раздуват - конкретно нашето светило, на финала (след има-няма 5 милиарда години) ще се е раздуло поне до орбитата на Марс (стадий червен гигант), Земята ще е потънала по-рано, а ще е опечена до разтопен камък още по-рано. После изведнъж ще се свие до размер някъде колкото Земята и така ще откара дълго време (етап бяло джудже) светейки ярко, но от мъничка площ. И изстивайки бавно. Все си мисля, че ако не сме се затрили мнооооого по-рано, ще му намерим колая.

Ако слънчицето реши да преизпълнява плана в близките години, имаме няколко опции - да намалим парниковите газове до под нормалното, да засенчваме по някакъв начин слънчевата светлина, да се местим по-далеч от него - с цялата Земя, щом се налага. И с Луната, че ще ни трябва. Това са неща, които измислям на прима виста, пък и по-умни от мен хора има. Технологиите още ги нямаме, но имаме време да мислим. Засега.

Не съм казал, че ще е лесно.

Например, можем най-после да се напънем и да схванем парниковия ефект, дето сами го разбутваме, без да знаем, какво правим.

Коментар

Който паркира на крайбрежната улица в такова време, получава каквото заслужава. За удобство, ледът е солен и при стапянето си бавно попива във всички порички и пукнатинки в боята.
              Споко, в случая това е в края на януари 2005 г. на Лак Леман (по-известно като Женевското езеро) - то е сладководно. Пък и това е дъжд, не е водата от езерото.

Аз бях на Автосалона в Женева месец и нещо след тоя ад и хората още трепереха от шок и ужас - всъщност целия град е бил покрит с около 5-10 сантиметров слой чист лед - след като завалява дъжд при температура -10.

Ето още снимки оттогава:

http://www.hoax-slayer.com/ice-storm-photos.shtml

​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
              Volvo XC90 D5 Executive '12
              Volvo XC60 D5 Summum '11
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

определено не им е било лесно.

Коментар

Знам, че спамя спама.
                  Колкото до слънцето - зародило се е като протозвезда преди 4,6-4,8 милиарда години. В момента то е в етап, в който водорода горейки постепенно се превръща в хелий. Чисто практически това означава, че за изключително дълго време то ще запази големината си и отделяната енергия в константни стойности.

След около още 5 милиарда години водорода в Слънцето ще бъде изгорен и трансформиран напълно в хелии. Ядрото на Слънцето ще се свие, а повърхностния слой ще се разшири значително и неговата температура ще намалее драстично (температурата на ядрото обаче ще расте поради колапса, т.е. свиването). Така Слънцето бавно, но сигурно ще се превърне в т.нар. "Червен Гигант".

След като ядрените реакции в ядрото престанат напълно, то външната газова обвивка на Слънцето ще напусне орбитата му. Тя ще се разпръсне в космоса и ще се образува т.нар. "планетарна мъглявина". Ядрото на Слънцето ще остане горе долу в центъра й - то вече ще се нарича "бяло джудже". Така Слънцето ще свети много, много, много дълго време докато изтине напълно...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                    ...константни стойности.
                    ...
                    Да де, за астрофизиката изменение от 10-100 пъти си е практически константа. Какво са между приятели 1000-2000К средна температура на Земята - дреболия.

Коментар

Да де, за астрофизиката изменение от 10-100 пъти си е практически константа. Какво са между приятели 1000-2000К средна температура на Земята - дреболия.
                      Е... всъщност си прав... Кой е казал, че водорода ще изгаря с постоянна скорост?

Коментар

Там е тя, че натрупаният хелий е по-плътен и повишава налягането. Така всъщност ускорява реакцията. Нещо като автокаталитичен процес. И тя звездата хубаво си седи няколко милиарда години на главната последователност, ама тя тази главна последователност (по маса/светимост) не случайно е 1-2 абсолютни звездни величина щирока. За тия няколко милиарда години (или няколко милиона, ако звездата е по-голяма) тя изминава тия 1-2 звездни величини, което, откъдето и да го погледнем, са си 3-10 пъти изменение на яркостта. В посока главно нагоре.

Коментар

Бе ние тук си говорехме за врати дето не се отварят от студа...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Бе ние тук си говорехме за врати дето не се отварят от студа...
                            Да,ама другите писания ни подсещат колко дребни и преходни са ни проблемите...Така че да не се нервираме и да си чупим с псувни дръжките на вратите
                            Що да се нервим?! Студа колко е в цялата година?! А в целия живот?!
                            Е,ако за някой е проблем,чат пат да ползва обществен транспорт или да походи пеша или да отмени някой ангажимент явно взима живота твърде на сериозно.А пък в крайна сметка "нЕма нужда" от такава сериозност.За стотина години живот,все ще видим и хубаво и лошо и жега и студ...бързането е излишно...а ядовете водят до болести,а болестите до още по-големи ядове...и изобщо..а вечността си е вечност.Абе добре че сме в спама!
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Значи да чакаме червения гигант да размрази ония, абе колите по-горе.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

абе чаках чаках Неволята червен гигант па зех че влезнах през багажника вчера сутринта. никаква не дойде тая Неволя ;-).
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X