Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гнусен студ или...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гнусен студ или...?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Видели сте вие студ...
    -32*С брои ли се за студ? По сериозен не съм "виждал", нямам и желание
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Сигурно се брои. На едното от филмчетата горе имаше термометър -54 градуса - като намек защо си нямат скитници.

Коментар

Дребна работа. Колко беше рекорда? Забравил съм, но пак беше по Русията, далече на североизток. -89* или...?
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Дребна работа. Колко беше рекорда? Забравил съм, но пак беше по Русията, далече на североизток. -89* или...?
          Толкова, но това е в Антарктида

Коментар

Да, сетих се. Станция "Восток". Това е заблудата, че е в Русия.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

А тези как ли си влизат в колите !?
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                Система Sart enginе с дистанционно задействане.Оставяш и парното да работи,ако има и отделна печка и нея...и нЕкоя тухла на педала на газта ако инсталираш....след само няколко часа си влизаш и тръгваш.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                  Който паркира на крайбрежната улица в такова време, получава каквото заслужава. За удобство, ледът е солен и при стапянето си бавно попива във всички порички и пукнатинки в боята.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    Система Sart enginе с дистанционно задействане.Оставяш и парното да работи,ако има и отделна печка и нея...и нЕкоя тухла на педала на газта ако инсталираш....след само няколко часа си влизаш и тръгваш.
                    Или чакат пролетта Но поне не имтрябва застраховка против кражба, нито аларма
                    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

не знам за какво говорите, ама термометъра тук отвън (вилата, село Саранци) на стъклото е "замръзнал" (май в буквалния смисъл, някакъв Lampa е, предполагам механичен) на -23 градуса. а катинара на портата на двора ми е със шифър и не съм го пръскал с нищо тая зима (забравих ;-)...... та да живеят изобретателите на запалките горелки (по нашенски, не съм сигурен точно как се наричат) !!! пък иначе се събира и локва на самия Подбалкански през деня и като мине камион или автобус си играят на ''кой ще изпръска повече портата и катинара на тоя балък" ;-).
                      висете отпуснато

Коментар

Потърпете приятели. Само още 2-3 месеца.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Знаете ли какъв е гадния елемент от глобалното затопляне?

На всеки 2 градуса повишена температура през лятото се пада 1 градус понижена температура през зимата.

Та, дерзайте.
                          А откъде си сигурен в това?
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            А откъде си сигурен в това?
                            Сигурен? Не бе, учил съм малко физика, малко математика и съм попрелиствал книжки по теория на хаоса и по метеорология и климатология. Пък и малко геофизика.

С тези познания, ми изглежда доста логично. Вкарването на енергия в хаотична система не просто повдига средната енергия на елементите, но раздалечава и крайните състояния. За климата - амплитудите на температура и налягане. Това, което казах (2/1 градуса) изглежда даже силно оптимистична оценка. Вариантът за 11 градуса повдигане да има 10 смъкване е поне толкова вероятен (средно пак сме повишили с половин градус).

Коментар

Не, откъде си сигурен за глобалното затопляне?
                              Защото то се свързва точно с меките зими, а в спомените ни има двуметрови снегове.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                                Не, откъде си сигурен за глобалното затопляне?
                                Защото то се свързва точно с меките зими, а в спомените ни има двуметрови снегове.
                                Това не е вярно. Глобалното затопляне не се свързва с меки зими. Поне не глобално погледнато.

За нашия географски пояс затоплянето ще се види като все по-къса пролет и есен. В същото време ще виждаме все по-горещо лято и по-студена зима.

По-меката зима например ще се усети в северния и южния полюс.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X