Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Манталитетът и възпитанието ни ли определят поведението ни на пътя ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Манталитетът и възпитанието ни ли определят поведението ни на пътя ?

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Я пак

Единственото място където съм карал което отговаря на това описание е Ахтопол. Където никой не дава мигач, понеже всеки знае накъде е тръгнал другия и накъде ще завие. Предполагам важи и за други населени места от този калибър. Нагоре си става същата лудница като в София.
    Еее, при нас тука е друго, предимство не се отнема че са им скъпи боите и в повечето случаи тати ще ги бие, но да ти покаже че неговата е по-по от твоята еша си го нямат, мръсна газ да те изпревари и след 50 метра спира на знак Път без предимство.Манталитет е определено
    Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Я пак

Единственото място където съм карал което отговаря на това описание е Ахтопол. Където никой не дава мигач, понеже всеки знае накъде е тръгнал другия и накъде ще завие. Предполагам важи и за други населени места от този калибър. Нагоре си става същата лудница като в София.
      "Пак" ще потвърдя, че колегите шофъори в провинцията имат малко общо със софийските стресирани и комплексирани изтрещеляци и знаят какво означава думата толерантност.Хората са повече "ХОРА" на пътя./Не ме разбирай погрешно,аз ежедневно участвам в драмата наречена софийски трафик и меко казано ми е писнало от "софиянци" зад волана./За релакс само до Ахтопол ли да ходим само?

Коментар

За релакс първата стъпка е да не възприемаш по определение другите участници в движението като дебили. Помага.

Един от малкото ми конкретни спомени за ситуация на български път беше възможно най-далеч от София, когато на баира преди Карнобат срещу мен на няколко десетки метра изскочи местен злобен дядка с лада седмица, и като му светнах изпъна среден пръст и нави волана още към мен за да ме изкара на банкета. И което беше далеч не единствената проява на толерантност, човещина и колегиалност по време на това и на други пътувания.

Имаш доста идилично виждане за движението извън София, някак не ми се връзва със спомените за всяко мое пътуване из страната и невероятните изпълнения по пътищата във всеки един окръг който пресичам, но карай.

Все пак не обръщай темата на София / Провинция, не води никога до добро. Проверено е.

Софиянци са доста търпеливи към всеки гост който не се чувства на място в движението, града, околията, комуто града е виновен и длъжен, но който за сметка на това се чувства длъжен да облагороди София, движението и, пътищата и с присъствието си, с колата си, с толерантността си и с невероятните си шофьорски умения и колегиалност.

До време. Разликата между гост и запенен навлек е доста тънка. За релакс имам сигурно решение - не карай там. Остави ги комплексираните софиянци да се избиват на пътя. Само избягвай да ги категоризираш за в бъдеще, ако искаш да продължиш да пишеш в този форум.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

В последно време моите наблюдения показват, че мястото на младите дупЕта с лъскавите БМВ-та, които карат агресивно и се държат просташки, е заето от издухани 65+ чичЕта с избушени 30-годишни автомобили. Явно това им поведение е продиктувано от чувството, че са аутсайдери, щото ми се е случвало да ми размахват средни пръсти и да ме хранят, дори когато съм спирал на път с предимство, за да могат да се включат в движението от някоя странична уличка.

Имам чувството, че озлоблението в това поколение е повсеместно, дори започнах да наблюдавам баща ми за такива симптоми, но слава Богу - поне до момента той изглежда относително щастлив от живота си

Коментар

Баш до контрол си е... Наскоро бях в Италия. По препоръка на рецепционистката в хотела, ходех да вечерям в едно по-далечно ресторантче (наистина си струваше). Обикновено излизах пеша, че да мога да пийна кана вино . Наоколо винаги бяха заети само няколко маси, а хората си пиеха предимно минерална или газирана вода. Една вечер обаче валеше дъжд и отидох с кола, поръчах си само чаша вино, бяха ме запомнили вече обаче и и сервитьора се учуди. Отговорих му, че тази вечер съм с кола и за това. Той се ухили и каза "По-нашия край, когато вали, полицаите никога не излизат. Огледай се наоколо, всички са с коли.". Огледах се. Кръчмата пълна, всички пият вино. И наистина трудно биха дошли пеша до нея, а дори едно такси така и не видях в това село...
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

аз го отдавам това аресивно поведение по наще пътища и на его.да сте чули някой да си признае че не е добър водач? всеки си мисли че е от най-добрите.и като гледа как другите правят "ножици'' или преминават на червено само за да останат в чертите на кръстовището и да осигурят задръстване. на мен и досега много хора ми се смеят че имам "златен" талон.викат "ти си много плах водач бре" (имам книжка и си карам из София от 89 та,даже няколко години във ранната демокрация бях бакшиш).ама на мен ми е неудобно да изхвърля някой от пътя,да му отнема предимство,да не пропусна пешеходец. е може и да съм плах ;-). наскоро полицай ме обвини при проверка че съм връзкар за да имам такъв талон.е не съм.ще се радвам когато от догодина влязат и у нас премиите при застраховка за шофьор без нарушения. и то си удря по джоба.и то си е вид контрол (е поощряване де).ама ние май най ревем като ни ударят по джоба. иначе да сте чули някой при ПТП да каже че не е виновен друг и полицайте са го ощетили.айде стига де.всички са все невинни.на запад са го въвели това със застраховките отдавна.и работи.според години,тип автомобил,история като водач и т.н. като заработи и у нас ще има промяна към по-добро.аз съм оптимист ;-). я някой тук от Щатите или Англия да напише каква е разликата във застраховката на млад водач със двуврата червена кола (прилагат и психология) със няколко нарушения и нормален водач без нарушения.ще ви се изправи косата от разликата. та си има и методи без полицай рекетьор зад всяко храстче ;-). дано проработи и у нас.
              висете отпуснато

Коментар

В държава,в която човек като набие полицай става министър на културата какво очаквате?
                SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                0878299791

Коментар

Като каза за застраховки колега...
                  Онзи ден правих запитване за застраховка на вектра 2002ра 1.8 бензин, 122к.с. На 25 години съм с около 5 години стаж.

Прилагам и снимка на цените.

п.п. За Лондон става въпрос.

А колкото по темата... мисля, че е въпрос на манталитет и възпитание и разум. Но като чета из форуми се плаша как много шофьори имат изкривена/извратена представа за това как се управлява мпс.
                  Прикачени файлове

Коментар

Няма как да не е такова движението по пътищата, при положение че вече 20години гледаме как богопомазаните си правят всевъзможни нарушения и остават БЕЗнаказани.
                    Няколко мисли в главата на средностатистически Българин:
                    Карам с 80км/ч покрай детската градина-голяма работа наоколо не се виждат полицаи,а и закъснявам за работа какво сега да карам като БАБА ли?
                    Дали ще хвана зеленото на светофара?!?!Ехх ма...му стара светна жълто-чеки сложа втора и с мръсна газ ще мина на жълто, то и без това свети по дълго.
                    А ето го и моя магазин ама как да се паркирам има знак?!?!?!Аааа има двама спрели до знака я и аз да спра- да не са нещо по от мен?Хич не ми дреме.
                    Еееее да му се невиди,кога направиха и тая улица еднопосочна ее!?!?!Сега трябва да заобикалям на май...та си,а бе къде ще обикалям то в дъното на улицата се вижда че никой не идва-я газ и толкова,ако се появи някой все ще се разминем.
                    Въпросния средностатистически човечец разговаря по телефона-Кире уговорката за довечера остава ли?Да знам да бързам ли да се прибирам от работа...... чеки чеки малко Кире,че минавам покраж КАТаджии.Уууу подминах ги да им таковам май...та ко са спрели тука,я дай дай там какво каза довечера в 19:30ч ли беше уговорката?
                    Докато такъв начин на мислене е в главите ни-НЯМА да има напредък.
                    Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

Коментар

За релакс първата стъпка е да не възприемаш по определение другите участници в движението като дебили. Помага.

Един от малкото ми конкретни спомени за ситуация на български път беше възможно най-далеч от София, когато на баира преди Карнобат срещу мен на няколко десетки метра изскочи местен злобен дядка с лада седмица, и като му светнах изпъна среден пръст и нави волана още към мен за да ме изкара на банкета. И което беше далеч не единствената проява на толерантност, човещина и колегиалност по време на това и на други пътувания.

Имаш доста идилично виждане за движението извън София, някак не ми се връзва със спомените за всяко мое пътуване из страната и невероятните изпълнения по пътищата във всеки един окръг който пресичам, но карай.

Все пак не обръщай темата на София / Провинция, не води никога до добро. Проверено е.

Софиянци са доста търпеливи към всеки гост който не се чувства на място в движението, града, околията, комуто града е виновен и длъжен, но който за сметка на това се чувства длъжен да облагороди София, движението и, пътищата и с присъствието си, с колата си, с толерантността си и с невероятните си шофьорски умения и колегиалност.

До време. Разликата между гост и запенен навлек е доста тънка. За релакс имам сигурно решение - не карай там. Остави ги комплексираните софиянци да се избиват на пътя. Само избягвай да ги категоризираш за в бъдеще, ако искаш да продължиш да пишеш в този форум.
                      Все пак- Разбрахте ме погрешно!
                      Радвам се че имате високо мнение за стила на шофъорите тук.Дано е оправдано, но моите и на много други хора впечатления са различни за сериозна маса софийски шофъори..Такива случки с дядката тук са ежедневни х 10 и нагоре....
                      Аз съм софиянец,НО ми е по приятно да шофирам извън София, където поне хората не са толкова агресивни и при ситуация са много по-отзивчиви.Надявам се че и тук ще станем по-толерантни.
                      ПРИЗОВАВАМ ДА СЕ ВЛАГАТ УСИЛИЯ В ТОВА ,А НЕ В СХВАТКИ ТУК.
                      Ако не сте съгласни с идеята-трийте.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X