Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Манталитетът и възпитанието ни ли определят поведението ни на пътя ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Манталитетът и възпитанието ни ли определят поведението ни на пътя ?

Случайно да знае някой телефон или интернет-адрес за сигнали за опасно шофиране?

Пробвай на 112.
    Ако се появят, дано, много сигнали от подобен характер - със сигурност ще има и отделен номер.

Коментар

Случайно някой да знае, дали няма скорошна поправка в правилника, с която да са ограничили максималната скорост градско от 50 на 30км/ч? Забелязвам, че от няколко месеца насам, почти всички се влачат с 30...
      А, също и при потегляне от светофар - втория чака първия да пресече кръстовището и тогава тръгва, третия изчаква втория, четвъртия -третия и т.н....

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
        Случайно някой да знае, дали няма скорошна поправка в правилника, с която да са ограничили максималната скорост градско от 50 на 30км/ч? Забелязвам, че от няколко месеца насам, почти всички се влачат с 30...
        А, също и при потегляне от светофар - втория чака първия да пресече кръстовището и тогава тръгва, третия изчаква втория, четвъртия -третия и т.н....

Със светофарите работата е дебела. При около 2 секунди жълто в цяла София, попадаш под оная гадост, която предвижда санкции даже и да си влязъл на зелено, ако не успееш да излезеш преди червеното.

А с 30 в София си е бързо - радвай се.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Пробвай на 112.
          Ако се появят, дано, много сигнали от подобен характер - със сигурност ще има и отделен номер.
          Е,пробвах. Без резултат.
          Манталитетът не може да се разделя според местоположение-на пътя или не.Той си е един и същ навсякъде
          И да , това определя поведението ни навсякъде.
          Последно редактирано от cecoa1; 01-12-09, 19:49.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

А, също и при потегляне от светофар - втория чака първия да пресече кръстовището и тогава тръгва, третия изчаква втория, четвъртия -третия и т.н....[/QUOTE]
            Ами то основно от това са задръстванията.
            Като се набуташ в кръстовище след което се вижда, че е непроходимо, какво става?
            Ами "Софийско задръстено".
            Мислете като карате!!!!!

Коментар

...
              Ами то основно от това са задръстванията.
              Като се набуташ в кръстовище след което се вижда, че е непроходимо, какво става?
              Ами "Софийско задръстено".
              Мислете като карате!!!!!
              Мммм, не не. Точно обратното се случва - на кръстовище което се вижда и е свободно след него - тогава се влачат, а на кръстовище което вече е запушено всички тръгват като един и го дозапушват. Поне по моя маршрут е така.

Коментар

Разбирам ги, ама въпреки това ми е тъпо като гледам как се бутат във всяко свободно процепче по мелето (щях да кажа колоните, ама не е точно определението) отнемайки предимство или нарушавайки правилника. Аз мисля, че причините са много повече от две или три и така обвързани, че трудно можем да кажем, ей тази е първата. Най-лошото е обаче, че дори да се намери и премахне първопричината, този начин на шофиране няма да спре.
                Та и по манталитет и възпитание, контрол и воля за налагането му, пътна инфраструктура и сигнализация, автомобилен парк, легализация и т.н (допълнете ако се сещате още) трябва да се работи целенасочено и едновременно. От всички! Ама...
                ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                lre-bulgaria.org

Коментар

Особен интерес за мен предстявляват корсичките, фиестите и т.н. дребногабаритни автомобилчета, които взимат завоите с радиус подобаващ на тирове и дългите икаруси.

Коментар

Особен интерес за мен предстявляват корсичките, фиестите и т.н. дребногабаритни автомобилчета, които взимат завоите с радиус подобаващ на тирове и дългите икаруси.
                    Ще те изтропам на жена ти за тоя интерес

п.с. не знам, дали си забелязал, дългия Икарус колко всъщност маневрен е. Прави стъписващо малки завойчета.

Коментар

Ти ми прати к'вот' те помолих, пък после тропай колкот' щеш

Сега сериозно по темата - нямам претенции относно поведенията на пътя, да не кажа, че съм доволен. Яко емоции и "хранилка", няма как да скучаеш, весело е.

Коментар

Ти ми прати к'вот' те помолих, пък после тропай колкот' щеш
                        Работим по въпроса.

Коментар

Отговор на въпроса(заглавието):Старая се да карам като хората,докато не изпадна в ситуация...Пускам една патка да се включи в потока.Ако не я пусна,,няма шанс да се включи в движението.Ама тя си рови в носа...Аз присветвам-реакция нулева,а тези след мен подсвирват...Свиркам и аз!И патката сваля стъклото и вика:,,Какво ми свиркаш бе,педал?!.След подобен случай,нещо в мен се преобръща,газя бордюри и градинки и прочее простотии...А за съжаление ситуации Бог дал...
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Пробвай на 112.
                            Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                            Е,пробвах. Без резултат...
                            Така и трябва да бъде.
                            Нарушението е установено от кого? С какво? Той безпристрастен ли е? Евентауалния акт ще бъде съставен за какво - една жена дето не си каза името каза по телефона, че бил карал бързо? При обжалване на акта, какво ще бъде обяснено в съда, без да застраши здравето на съдебния състав от прекален смях?

А иначе оправия има. Малко трябва да се смени начинът на работа на патрулиращите полицаи. Вместо патрулка, микробусче, с канцеларийка с едно или две работни места. С гишенце, естествено. Вътре писари. Актовете в електронен вид и се разпечатват на място. Данните за водача и мепесето се теглят директно от базата данни на КАТ за да не се губи време. Предполагам, че производителността ще е между един и два акта в минута. Съответно, 10 автмобила правят нарушения един след друг, спират се и десетте. За 5 - 10 минути водачите ще са "оправени" и се почват следващите. Звучи гадно, а?
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              За 5 - 10 минути водачите ще са "оправени" и се почват следващите. Звучи гадно, а?
                              Аз съм ЗА. И канцеларийка не трябва, един лаптоп и един портативен принтер в сегашните патрулки ще утрепе рибата.

И край на фалшивите книжки, и, и, и... Всичко може да се направи. И няма да откриваме колелото, това го има къде ли не.

А за обажданията - там, където има такава практика, се прави друго. Статистика. Като събере някой много обаждания - привиква се на проверовъчен изпит или на събеседване. Не акт - макар че, с развитието на 112 и това може. Като събере някое място много обаждания, мястото се анализира и евентуално му се променя регулацията.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Така и трябва да бъде.
                                Нарушението е установено от кого? С какво? Той безпристрастен ли е? Евентауалния акт ще бъде съставен за какво - една жена дето не си каза името каза по телефона, че бил карал бързо? При обжалване на акта, какво ще бъде обяснено в съда, без да застраши здравето на съдебния състав от прекален смях?
                                Половин час карам,след мъртвопиян водач,по двулентов път(Своге-Церово).След мен се образува колона от над 15 коли,а пияният караше с около 30км/ч,като постоянно криволичеше,влизайки в насрещната лента.При поява на насрещно движение,нарушителят се залепяше за мантинелата в дясно и/или почти спираше.Не беше възможно да го изпреваря безопасно,пък какво остава за цялата колона изнервени водачи след мен.Обадих се на споменатия 112(не аз,а мой спътник),но реакция така и не последва.Записват данни и т.н.
                                Естествено,след два дена няма как да се докаже но при правилна реакция на полицията,би могло...
                                И с радост бих загубил един ден от живота си за да свидетелствам лично и под клетва срещу такова нарушение.

Забравих в колата на пияния имаше и две жени,които непрекъснато се оглеждаха във всички посоки и явно разбираха абсурдността на ситуацията. Е,манталитет-да се качиш при такъв шофьор,в такова състояние....Нямам думи.
                                И мнението ми е,че няма да се оправят нещата,поне не и скоро.
                                Последно редактирано от cecoa1; 01-12-09, 23:55.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X