Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добрият автомобил е тежкият автомобил!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Добрият автомобил е тежкият автомобил!

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
    Единственият проблем на Смарта е липсата на деформируеми зони. За сметка на това клетката на купето е много здрава. Това е проблем, но мога да ти дам пример с Формула 1 - там пък въобще няма деформируеми зони, но пилотите си остават живи дори и при тежки удари, нали? А и F1 тези 600кг.
    Тезата ти за масите е погрешна - тук не става въпрос за две топки с различна големина и маса, където е ясно, че по-голямата топка ще отмести по-малката. Тук става дума за ламаринени коли, и понеже при проектирането на Волга навремето едва ли са мислили за сигурност, а дори и да са мислили, то не са разполагали с днешните компютри и софтуер, то повечето и по-тежка ламарина няма да са от никава полза, когато арматурното табло счупи краката, а волана се вреже в гърдите на водача. Не знам колко тежи един смарт, но сигурно е поне 800кг, които са напълно достатъчни да нанесат много тежки поражения върху която и да е кола.
    Колкото до S-classe - като върхов модел, при нея безопасността е на ниво. Вижда се от краштестовете, че дори и пурата се представя доста добре - просто МВ са разполагали с нужният потенциал още тогава.
    У формулата си имат много хубави зони дето поглъщат удара, само гледай при удар колелата и сичко как обира добре, за да защити пилота.Инак как мислиш оцеляват при изключително тежки катастрофи.Нормалните коли ги тестват при 60 километра в час и им слагат по едни 5 звезди, да ама като караш по пътя с 120+ и оня срещу тебе като кара и той с 120+ - еми то това е все едно да плеснеш колата в стена с 240 едва ли не.Чиста случайност е да оживееш.А смарта е един ковчег.Той ще е цял, а ти вътре ще си труп, или поне тежко пострадал инвалид.

Коментар

Това за идея е Ц класа,намачкана,но Цедка,фьстька на бригадата.Онова на топка дето е си е Смарт или по-точно е било
      Последно редактирано от Тихомир; 23-11-09, 07:21. Причина: resize pictures
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

ИИИИИИбаси снимките,баси размера,да ме извинявате
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Не съм казал, че смарта е най-сигурната кола на света, не ме разбирайте погрешно . Дадох я за пример срещу Волга, и избрах точно Смарта, защото е най-малката, за която се сетих за момента.
          Мисълта ми беше, че новата кола е по-сигурна от старата, па макар и старата да тежи 2х повече. Вижте теста с Реното и Волвото. А Волво се славят като сигурни коли не от вчера.
          Горното видео е при удар в бетон със 70 мили в час в бетон . Това са над 110км/ч. Честно, не мисля, че ще имате шанс при тези обстоятелства в каквато и кола да се возите!
          Вярно, по-голямата кола ще абсорбира повече енергия, но пък енергията е равна на масата по скоростта на квадрат, т.е. енергията, която трябва да поеме предницата на кола над 2т ще е 2 пъти по-голяма от тази на кола 1т, нали?
          Според мен вече навлизаме в кръчмарски спорове, в които никой нищо не може да докаже, а и нямам нищо против да продължим темата на по чаша бира

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
            Според мен вече навлизаме в кръчмарски спорове, в които никой нищо не може да докаже, а и нямам нищо против да продължим темата на по чаша бира

Да си дойдем на думата - в профила ти пише Лятото Варна,Зимата София..............аз като 50/50 Софиянец/Варненец ше те набарам за по бира кьдето и да си,само да си дойдаПосле наемаме един Смарт,аз го зареждам,а ти го засилваш в една стена,а някой ще снима сеира.Може и Волга на намерим,да ги срешнем челно,аз сьм с ВолгатаНоси си каската от аватара обаче
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Коментар

А така. Понеже се разбрахте, аз залагам на смарта срещу волгата. 2 тона неориентирано желязо и 200 кила неориентирана пластмаса не ми вдъхват грам доверие.

Има едно много интересно филмче което се върти по "Експлорър" за големите, тежки и изключително опасни за хората в тях, американски автомобили от 80-те години. Много е образователно!

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                  А така. Понеже се разбрахте, аз залагам на смарта срещу волгата. 2 тона неориентирано желязо и 200 кила неориентирана пластмаса не ми вдъхват грам доверие.

Има едно много интересно филмче което се върти по "Експлорър" за големите, тежки и изключително опасни за хората в тях, американски автомобили от 80-те години. Много е образователно!
                  Опасни срещи какво,срещу пьлна кофа с боклук ли?Пак казвам - нека правим разлика между удьр в стена и удьр в Смарт.

Кадилак Елдорадо срещу СмартИ едното не погльща и другото така,Смарта с вьзглавница,аз с 2 тона горница срещу него......Е аз спирам с темата
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Чета и недоумявам,много неправилни сравнения.
                    Ами сравнявайте Смарт с Мерцедес S,ако ще и най стария модел да е,какво сравнявате някакви комунистически грешки и Смарт.
                    Аз имам една стара Тойота 80 от 95г. ако някой се наема да поеме щетите да докара един чисто нов Смарт и ..........
                    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

http://throttleblips.dailyradar.com/...chevy-bel-air/

Голяма, тежка кола...

Коментар

Има една голяма заблуда в хората!
                        Всички мислят, че възглавниците спасяват!

Спасяват, но само кокалите!

Инерцията не се влияе от възглавници... А най-често смъртта настъпва от пръсване на аортата, тъй като там има просто много течност, която продължава движението напред, докато разкъса стените на кръвоносния съд! За далака да не говорим...

Така че истината е в тия няколко микросекунди, движение напред!

А това може да се случи само ако 3 тона, ударят 1 тон!

Разбира се, за сметка на тройно по-лекия, защото неговата аорта ще се натовари три пъти повече....

На война, като на война!

В това кошче било много хубаво, бе!
                        Предлагам форума да се раздели на официален и нормален - в кошчето...
                        Демек паралелни теми!

"На война - като на война!"

Като говорим за "война по пътищата", май трябва да прилагаме и този принцип...
                        Последно редактирано от alex_markov; 23-11-09, 07:03.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Има една голяма заблуда в хората!
                          Всички мислят, че възглавниците спасяват!

Спасяват, но само кокалите!...
                          Виж с това НЕ мога да се съглася
                          Щетите по човек са от претоварванията (измерват се в G) Най-голямото претоварване е удърът във Волан, таблото... Възглавницата Разпределя Моментното (Голямо!!!) Натоварване във времето и го превръща в по-малки и по-продължителни претоварвания Което Спасява Живот. По аналогия Скок от 5 метра на Бетон - моментно сериозно претоварване с възможен фатален край или поне сериозни наранявания и същият скок във вода - Забавление (може и на дебел дюшек).

Коментар

Много готин спор се е заформил.Еърбеци,деформируеми зони,F1...Със сигурност повече от пишещите тук са виждали какви щети нанася 50 килограмово куче върху 1500 килограмова кола...За крава или кон(200-300 кг)въобще дума не става...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Много готин спор се е заформил.Еърбеци,деформируеми зони,F1...Със сигурност повече от пишещите тук са виждали какви щети нанася 50 килограмово куче върху 1500 килограмова кола...За крава или кон(200-300 кг)въобще дума не става...

Което пък зависи от скоростта на колата, а и в повечето случай кучето има повече поражения

Автомобилите доколкото знам си ги делят на класове, и дават звездички за съответния клас... а звездичките ги получават основно, защото ги блъскат в бетонни стени...и колкото по лека е една количка, от даден клас, толкова по-малко ще се чупи.
                              Манекенчетата имат сензори къде и колко са се ударили, мисля, че нямат това за колко са пропътували дадено разстояние и с какво ускорение.

За стара или нова кола, тежка или лека, аз предпочитам да залагам на активната безопасност, пасивната си е късмет.
                              После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Което пък зависи от скоростта на колата, а и в повечето случай кучето има повече поражения
                                Тука искрено ме развесели.При положение че кучето е 30 пъти по-леко,редно е да има повече поражения...Ама ,,тежката'' кола става на гъз май...А ако гушнеш кравата,най-вероятно гушкаш и букета...
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X