Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добрият автомобил е тежкият автомобил!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добрият автомобил е тежкият автомобил!

След една зловеща челна катастрофа ,разбрах че значение има само масата на автомобила..

Брутално, гадно, но ако искаш оцеляване, трябва да търкаляш колкото се може повече желязо със задника си!

Тия АДАКС - мадакс - глупости на таркалета!
    Още Нютон е открил принципа!

Масата решава удара!

Може само да се молиш да не си виновния в случая!
    Последно редактирано от Тануцо; 20-11-09, 23:46. Причина: пълен член

До: Добрия автомобил е тежкия автомобил!

Ако е от автобусите с ниско седящ шофьор не ми се иска да съм на мястото му дори при удар с мотоциклет.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

И удара в нещо много здраво и твърдо не е за препоръчване.Па било то и с много тежко возило.
      Иначе в общия случай-Ти си жив,а другия не.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=lBraqWUMU0Q

Няма такова нещо,важното било малко да харчи и да не се чупело.И кат го барна челно и се разкове на щайга
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Този с Корсата от клипа, ще е мъртъв при този удар на 100%,та спор няма, просто размерът има значение

Коментар

без коментар...
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

До: Добрият автомобил е тежкият автомобил!

Ако при този удар на "невиделия" ме бай'мангал бях с някоя корсичка или нещо подобно и моята сигурно щеше да е тотална щета
              Прикачени файлове
              SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
              0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение
                Ако при този удар на "невиделия" ме бай'мангал бях с някоя корсичка или нещо подобно и моята сигурно щеше да е тотална щета
                Стига бе,това Ауди все едно се ударило в камион,а на Субарото,почти нищо му няма.Има нещо,което не виждаме май.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                  Стига бе,това Ауди все едно се ударило в камион,а на Субарото,почти нищо му няма.Има нещо,което не виждаме май.
                  Само това са щетите за щастие
                  Друго няма,мангала ме удари почти перпендикулярно,след което отскочи и се удариха и задниците.
                  SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                  0878299791

Коментар

Новите коли са значително по-сигурни от старите. Нека дам един пример:
                    http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

Другото - виждал съм рязани коли от 2007 и от 1990 и някоя година. Разликата в структурата около купето е огромна.

Погледнато от гледна точка на теглото - при сблъсък на две коли произведени през една и съща година - по-добре е да си в новата. При сблъсък на нова лека и стара тежка - видеото по-горе показва.
                    Георги Гатев

Коментар

Няма защо да откриваме "топлата вода" Всички Мерки за безопасност са ефективни (хайде да го кажем имат смисъл) при катастрофа с подобна маса, "големият батко" просто може да мине през малкта машина и фактически да бъде подложен на МНОГО ПО-Малки претоварвания от удара, а малкият губи. Но това значи ли че всички трябва да караме УРАЛ-и или Бронетранспортьори?
                      За мен избора е ясен - СУВ със среден размер (аз взех Рено Колеос) 5 звезди, 1.6-1.8 Т. маса, прилична икономия и возия, малко по високо място на седене (по-добра видимост и по-голям шанс да не попаднеш под удара), прилична Защита - Истината е в Компромисите - Добрите Компромиси
                      Иначе и Локомотив да Подкараш все ще се намери някой с Параход да те Прегази

Коментар

Състезателните автомобили си имат клетка от тръби, седалка която придържа цялото тяло и широки колани с няколко точки на захващане.Целта е при удар да не се сплеска и да те смачка.Целата на седалката е да те държи там дето трябва да си, колана пък гледа да те е хванал за седалката, че да не се разплескаш в таблото.Нищо не трябва да те докосва, както и нищо не трябва да докосваш ти.Естествено ако конструкцията на автомобила не поеме достатъчна част от удара, може да си умреш и от вътрешните наранявания.

Не е нужно да се открива топлата вода, всичко е известно отдавна.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение

Не е нужно да се открива топлата вода, всичко е известно отдавна.
                          Известно е.Става въпрос за колите за ежедневна употреба.
                          Та...."колкото повече,толкова повече" В големите коли е по-вероятно да оживееш при катастрофа,та и по-стари да са.

Коментар

Не винаги тежкия е по-добър.Един колега със Шкода Фелиция беше катастрофирал на едно кръстовище в младост с нов Ленд Ровър (не можа да ми каже дали Дискавъри или Фрилендър).Щетите по Ровъра са били много мо големи от тези на Шкодата.
                            Има и други случаи (не с джипове) в които по-тежката кола е повече пострадала.
                            Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              Известно е.Става въпрос за колите за ежедневна употреба.
                              Та...."колкото повече,толкова повече" В големите коли е по-вероятно да оживееш при катастрофа,та и по-стари да са.
                              Зависи какво нацелиш с тоя стар и голям джип-ако нацелиш нов джип едва ли ще е по различна ситуацията.Това че колите нямат шанс спрямо джиповете е ясно-бронята на колата е много по ниско и точките на удар са съвсем различни за това дето е изчислена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X