Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво Ви беше първото МПС?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво Ви беше първото МПС?

Дачия 1310, малко преди демокрацията. По същото време наследих и возилото с което съм израснал-ГАЗ 69 с присаден дизелов двигател от ИФА Мултикар. Преди 89 г. частните джипове бяха голяма рядкост.
    Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
    0895445845

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
      Моята първа кола беше Варшава 223-1969 година. Баща ми я купил нова от Мототехника.
      И после като я подкара ти, колко диференциала бяха заминали, че забравих вече?
      С "Фармахим" - непобедим
      Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
        И после като я подкара ти, колко диференциала бяха заминали, че забравих вече?
        Стоянчо, три диференциала счупих докато не сложих от Волга 21
        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Ваз 2101 `76 г. На всяко болтче на двигателя пишеше FIAT.
          С радио Респром и нарочно "барче" увито с булана
          После съм имал още мноооого коли , но с тая потентността беше най -различна.
          Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Великият Москвич 408и после Волга М21 И каране мале така както конструкторът им не е сънувал в най разхайтените си сънища
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Шкода 105 L - втора употреба. Скъсваше ми нервите
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Лично моята първа кола беше ВАЗ 2107 чисто нова от "Мототехника"-чакана цели 18 години

Коментар

Балканче 50. След това Москвич 407 без спирачна помпа и с около половин оборот луфт на волана, от който съвсем закономерно беше останало само желязото
                  Благодарение на него мога да карам и ремонтирам всичко
                  Последно редактирано от Scrapheap; 26-10-09, 07:59.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

форт фиеста, шкода фабиа 2,фабиа 1, и аграрствам с некви самурай от време на време
                    Here is a test to find
                    Whether your mission on earth is finished;
                    If you are alive, it isn't.

Коментар

ИЖ Планета 2 - рекорден пробег без ремонт- 97 км. и Вартбург 353 де лукс. Тия две машини ме научиха , как да не оставам насред път със счупено МПС.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И аз да се присъединя към Трабантаджиите.

Първата кола на която се учех да карам беше на тате Трабанта 601 комби 6V. Закупен 1982 г. чисто нов. Него си го спомням с голямо умиление. Карах го 2-3 години докато си купих първата лична кола

После завърших средно образование и купих Асконата на един съученик. Тя гореше повече масло от колкото бензин. Даже месеше маслото с бензин. Покарах я 2-3 месеца и с голяма радост я продадох на една Морга. Купих я за 500 лв, продадох я за 400 лв ... Ама въобше не ми беше жал за нея.

Другите вече са просто поредните автомобили и с тях вече не е същото.
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Моята беше Ланчия Бета 1.6 2 вала 105к.с. 1979г .Доста интересна кола.Купих я 2000 година. Ето и снимка на модела
                          Прикачени файлове

Коментар

"Балканче", което бях на път да купя от един приятел. Около месец беше мое.

Добра машинка, обаче палеше предимно с бутане. И то невинаги - в този случай бутането служеше, просто за да се придвижва Балканчето.

Накрая съобразих, че всъщност повече го бутам, отколкото го карам, та го върнах на момъка. Той не възрази въобще, но ми се видя много тъжен в този момент.

И ми останаха талони за двутактова смес, които бях намерил отнякъде. Уви, не се сетих нито да ги запазя за историята, нито незабавно да ги продам - тогава сред младите не беше насърчаван духа на предприемчивост.

Поздрави !
                            Искам България чиста!

Коментар

Първата лична моя беше Москвич-412Д.А първата която съм карал на баща ми Москвич-408.
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

Как се подлъгах, че МПС = автомобил . По-горе съм заблудил... Първото ми МПС беше мотопед Карпати. Нямаше проблеми с паленето, но първоначално му работеше само втората скорост, та единствения начин за тръгване беше по нанадолнище и после гледаш да не спираш . Постепенно обаче беше приведено в много добро състояние... но накрая имаше известни модификации, като например жило за газта вързано на мястото на предната спирачка и т.н.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X