Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гордея се, че съм българин!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гордея се, че съм българин!

Първоначално публикуван от profesionalista Преглед на мнение
    ...с какво точно трябва да се гордея,с коя част от историята....
    Например, че сме драли кого ли не.
    Например, че имаме боен вик "на нож", който е изправял косите на другите.
    Например, че от варваска държава чрез умело управление скоро се превръщаме в сила на Балканите.
    Например, че сме дали на света неща с които регистрираме нашето съществуване. В началото на темата може да се направи справка
    Например, някои златни съкровища открити у нас, които в момента обикалят Света.
    Примери ей такива мога да ти давам докато вземеш ЕПИ-то в УНСС.

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
      Например, че сме драли кого ли не.
      Например, че имаме боен вик "на нож", който е изправял косите на другите.
      Например, че от варваска държава чрез умело управление скоро се превръщаме в сила на Балканите.
      Например, че сме дали на света неща с които регистрираме нашето съществуване. В началото на темата може да се направи справка
      Например, някои златни съкровища открити у нас, които в момента обикалят Света.
      Примери ей такива мога да ти давам докато вземеш ЕПИ-то в УНСС.
      Помисли пак за всички тези неща .ПоздравиТова че умаловажаваме историята на заобикалящия ни свят .Щото в противен случай трябва да умираме от срам какви сме и що смеТе за това у нас не се изучава историята на съседните балкански държавиА сам виждаш накъде вървим по собствено желание
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Изкушавам се да добавя - хвани за ушите всеки средно статистически афганистанец, и го питай какви техни златни съкровища се мотаят по света. Дори след като талибаните унищожиха сума ти. Хвани един колумбийски индианец и го питай дедите му какви са ги вършили. Току виж се окаже че не сме пъпа на света.

Без да обиждам никого, но темата е доста безсмислена. Ако трябва да разчитаме на дедите си за да се чувстваме хора, за никъде не сме.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

...аз историята я знам много добре,чел съм я много пъти.А за това кой сме драли,бойните викове и че сме сила на Балканите е само на книга.Да се върнем в най-близката ни история 20 години назад....?Явно сме от различни поколения.Живял съм в чужбина и има доста да спорим,но не е мястото тука.Никой да не го приема лично.Живи и здрави бъдете
          HUSGVARNA 630 SMR
          PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Изкушавам се да добавя - хвани за ушите всеки средно статистически афганистанец, и го питай какви техни златни съкровища се мотаят по света. Дори след като талибаните унищожиха сума ти. Хвани един колумбийски индианец и го питай дедите му какви са ги вършили. Току виж се окаже че не сме пъпа на света.

Без да обиждам никого, но темата е доста безсмислена. Ако трябва да разчитаме на дедите си за да се чувстваме хора, за никъде не сме.
            ...има и реални мнения,БЛАГОДАРЯ!!!
            HUSGVARNA 630 SMR
            PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение

Ок.
              Дай пример на кого да разчитаме за да се чувстваме хора.Чий архетип да поемем за следване ?
              Професионалисте,
              различни поколения сме.Жив и здрав

Коментар

Ок.
                Дай пример на кого да разчитаме за да се чувстваме хора.Чий архетип да поемем за следване ?
                Професионалисте,
                различни поколения сме.Жив и здрав
                Този архетип на истинските Българи беше унищожен по време на Текезесацията 50-60 г. на миналия век.Имах честа да общувам с някой оцелели екземпляри.Много има да се пише за тяхното виждане за света и България Много.Само може да съжаляваме че е протекъл този процес Унищожаването на България чрез нейната комунизация
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Писал съм го - трето мнение в темата.

Разчитай на себе си за да се чувстваш човек. Дедите ти и постиженията им са много важна, но не основна съставка.

Ти си манджата, дедите ти са джоджен и мащерка. Без тях манджата не е вкусна, но само от джоджен и мащерка хем ще байганясаш, хем пак ще си умреш исторически гладен.

Коментар

Към Стария:
                    Ще ми бъде интересно да науча нещо повече, ако искаш пиши в темата, или лс или е-майл мога да ти дам.
                    Гоблин, гледаме в една посока на нещата.
                    Последно редактирано от Redo; 09-11-09, 22:20.

Коментар

Към Стария:
                      Ще ми бъде интересно да науча нещо повече, ако искаш пиши в темата, или лс или е-майл мога да ти дам.
                      Гоблин, гледаме в една посока на нещата.
                      Имаше едни хора за които беше аксиома правилото ...Залудо работи залудо не стой.Родени в края на 1890 г.Гледах и се чудех защо работят като файда няматА то точно тези са дърпали държавата напред по навикИ като измреха се получи Мам си джас.Почнахме да внасяме чешньови компириТеглехме заеми от световната банка за да си купуваме хранание населението на златна България не можехме да се изхранваме от златната си земяЗа всичко това е виновно ТКЗС.Некадърния и крадливия е поставен начело е ...какво очакваме за резултат.Утре повече
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

ще чакам
                        Аз рекох да се запознят по-обстойно с ТКЗС-я строй...като цяло не ми изглежда лошо измислено,но 50-те години на XX в. държавата прецаква всичко.

Коментар

Просто прочети или препрочети "Хайка за вълци" на Ивайло Петров. ТКЗС-то по-добре не може да се обясни.

Коментар

ще чакам
                            Аз рекох да се запознят по-обстойно с ТКЗС-я строй...като цяло не ми изглежда лошо измислено,но 50-те години на XX в. държавата прецаква всичко.
                            Ако не си я чел ще ти я подаря.Става въпрос за „Хайка за вълци“Велика книга заедно с „Ловеца на диви патици“ти показва ясно ефекта от комунизация на безкрайно красивата ни родинаНормалните хора са обявени за ненормалниА ненормалните крадците долните подлите мързелите излизат начелоИ става каша пълна.Видели че уедряването на нивите е добре за обработката ама не видели че се обработват от собственици а не от текезесарски роби.Робът е незаинтересуван от нищо.Кара трактора мъртво пиян и кое как баш го бригаИмаше комунистически режими които бяха по далновидни Югославия примерно при 23милиона население произвеждаше храни за 40 милионно но нямаше ТКЗСа ОСВЕН вОЙВОДИНА другата и територия не е особенно подходяща за земеделие сравнение с нас.А да ти разправям за планинските села където думата кражба беше непозната нямаше огради вратите нямаха ключалкибрадвите и котлите висяха по джанките из двораЗнаеш ли че едно време да се протегнеш беше престъплениеБаба ми да ме види олеле немой грех йеИзкривихме темата напълно ако може модератор да я премести в нова тема ...Какво нанесе на България 56та година пълната ТКЗСация
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

В смисъла на баба ти, моя дядо ми е разправял, че баща му щом се изкашля тичат за стомната, идат ли при стар човек му целуват ръка.
                              Хайка за вълци ми е голяма като обем, защото имам други неща за четене в момента наложителни.Може да заобиколя с филма ако той е на ниво?

Коментар

Малкото което видях от него въобще не беше на ниво. Заеми се с книгата когато ти остане време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X