Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джереми Кларксън за Системата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Джереми Кларксън за Системата

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    Ето нещо по-добро..., с по-дълбок опит:
    http://e-vestnik.bg/7218

То и тук не е демокрация, едно малцинство определя правилата и следи за тяхното спазване!

ПП Аз съм се подписал да ги спазвам!
    Последно редактирано от Танасе; 06-10-09, 10:30.
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

От край време така е било и тъй ще бъде..., въпросът е само кое е малцинството, какви са му правилата и целите
      VPetrov.photography

Коментар

Прочетох и другото - това, към което Венци даде линк. Чиста истина, за добро или за лошо.

Ако питате мен - свободясала работа. Когато скуката дойде в повече, болните мозъци започват да мислят велики глупости, за да оправдаят собствената си некадърност - дали за нормална работа, или за нормално общуване - няма голяма разлика. Лощото е че ги налагат на останалите.

Ще излезе че теорията ми за 50-те години нормално поведение след криза, важи не само за България, ами за човечеството изобщо. А именно - 50 години след всяка сериозна криза (не икономическа, а изобщо криза - на всичко - война дори), приличаме на нормално общество, с нормални морални норми и отношения, без прекалено много лигавщини и без изцепките, ставащи в момента - малцинството не налага волята си над мнозинството. +/- 10-20 години отклонение си е напълно в нормата. После позабравяме до какво е довела последната глупост, и пак започваме да го караме през просото, докато на достатъчно хора не им писне от простотии.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Напълно споделям мнението на Спартак. Вярно е също, че първобитния човек е бил най-зависим от всичко около себе си т.е. природата. Но стадния начин на живот не ме устройва. Защото, за да съществува стадото трябва да се води от гегата /правни норми/, и за да се осигури тяхното спазване края на гегата се държи от овчаря /управляващите/ и за да няма забежки настрана има зли кучета /полицията/...

За първи път по Тошово време отидохме на екскурзия в съседна Гърция с москвето и палатка естествено. Преди това моите родители бяха ходили в Турция точно след преврата на военните, но мен не ме пуснаха, само родителите ми заминаха, за да не избягат.
          После отидох до ФРГ, а вече бях обиколил с родителите ми почти целия соц лагер /в Полша и до сега не съм ходил/. Не ми харесва тоталния контрол на полицейската държава, не ми харесва, че там не можеш да живееш спокойно, че дори и да не пречиш на другите, пак си притиснат от всякъде, и само защото ти идват на гости у Вас след полунощ приятели от България съседа ти се обажда на полицията да направят проверка.
          С какво вредя на природата, като изхвърля извън кофата огризка от ябълка или парче хляб /не изхвърлям никога опаковки особенно от биологично неразградими материали. Мой познат е глобен за това, че е сложил огризка от круша до мравуняк в парк до Париж. Полицая го е попитал би ли се разхождал в пар в който всеки изхвърля по един тон развалени круши, а нарушителя е отговорил, че изхвърля само 1, но според полицая глобата за 1 огризка и 1 тон била 1 и съща.
          Последно редактирано от s_s1; 06-10-09, 11:22.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Това което казват, че нещата стават като описаните в "1984" си е описано сравнително точно там. Малцинствата, които държат властта са по-скоро тези които са я държали досега (по памет)- Партията не се задържа във властта заради доброто на хората. Тя държи властта заради самата власт....

Другото, коеот е аналогия с книгата е, че винаги трябва да имаш външен враг, за да може "обществото" да бъде обединено около една и дея и да може да бъде манипулирано по-лесно както и да не обръща сериозно внимание на вътрешните проблеми. Тъй като нямам сериозни спомени от времената преди 1989 г. ще цитирам по памет "Състояние на страх":

До падането на желязната завеса хората бяха поддържани в състояние на страх като ги плашеха с врагът от другата страна. След падането и нямаше такъв външен враг и трябваше да бъде изобретен такъв. Следейки медиите установихме, че непосредствено след падането на завесата се наблюдава драстичен скок в използването на думи като криза, опасност и т.н.... Целта е обществото да бъде държано в посточнен страх от един враг, който просто прием различни лица.

По един или друг начин целта е да не се чустваш спокоен, тъй като държанието ти в такъв случай е по-непредвидимо.
            Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Ще излезе че теорията ми за 50-те години нормално поведение след криза, важи не само за България, ами за човечеството изобщо. ....После позабравяме до какво е довела последната глупост, и пак започваме да го караме през просото, докато на достатъчно хора не им писне от простотии.
              За съжаление не е само твой извод... преди време имаше анкета "Има ли място войната в съвременния свят?", там си пишеше ясно, войната действа очистително на популацията, тогава всичките тези "чапрашъци" изчезват по естествен начин...
              Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                За съжаление не е само твой извод... преди време имаше анкета "Има ли място войната в съвременния свят?", там си пишеше ясно, войната действа очистително на популацията, тогава всичките тези "чапрашъци" изчезват по естествен начин...
                Именно. Войната сама по себе си е лошо нещо, много лошо дори. Обаче, когато на достатъчен брой нормални хора им писне от простотии, са готови да платят дори тая цена, с цел да сложат нефелниците където им е мястото. Неприятно ми е да стигам до тия изводи, ама някак много стават съвпаденията. Сега, дали поредната криза (пак казвам - изобщо криза - криза на обществото като цяло) ще е от тоя характер (военна) или друг - нямам идея. Обаче някак назрява момента някои елементи в обществото да се сложат по местата им. Как да стане - нямам идея.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  Напълно споделям мнението на Спартак. Вярно е също, че първобитния човек е бил най-зависим от всичко около себе си т.е. природата. Но стадния начин на живот не ме устройва.
                  И мен. Ама изглежда тояга е нужна, поне от време на време. Сега обаче става нещо интересно - тояга има, ама май притежателят и не е чел ръководството и за употреба.

Или накратко казано - стане ли прекалено широко около врата на прекалено много хора, част от тях имат силната склонност да се занимават с глупости и да се опитват да ги налагат на останалите, вместо всички заедно да се занимават с истинските неща и истинските проблеми.

Един американски милиардер, теглил сиктира на всичко, и живеещ в огромного си ранчо, понеже му е писнало от простотии, беше казал: "Щом тая система позволява на мен да печеля толкова много толкова лесно, значи в цялата работа има нещо гнило и дълбоко неправилно."

Не говоря за социализъм, комунизъм и т.н. Въпроса е че както сме я подкарали, нищо чудно в скоро време да ги задминем, замествайки ги с нещо още по-неправилно и утопично.

Ще стане малко като с келешите по селските дискотеки, дето налитат на бой щото си помислили че си ги погледнал накриво, пък се почувствали безсмъртни. Ми като не искат да ги гледат, да си стоят у къщи - там никой няма да ги гледа накриво.

Коментар

Мдааааа, като си говорим за правила.....ето нещо интересно, върху което можем да се замислим:
                    В Библията има 10 правила. Законите, на които обществата ни е наложено да се подчиняват, са вероятно милиони!
                    При спазването на първите бихме имали всичко на света, при вторите - скоро ще останем без нищо!
                    Решението е толкова близко до ума, че логичният извод е, че човечеството е съставено предимно от идиоти!
                    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                    Omnia vincit amor !

Коментар

Нещата си отиват към тотален контрол над масите.
                      Хубавото е, че този контрол не може да бъде драстично наложен, защото това неминуемо ще доведе до размирици. Затова пък се действа стъпка по стъпка.
                      Финансова зависимост е доста страшна в момента. Кредитите са така сладки (бяха), получаваш нещо предварително, а какво даваш в замяна - свобода. Свободата да решиш да не работиш високоплатена работа, или въобще да не работиш, свободата да работиш по-малко... не може, има кредит за плащане.
                      Има тема за новите документи за самоличност с биометрични данни във форума... това според мен е поредната стъпка. За сега ще носим рфид чипа на пластика в джоба ни, но какво пречи в бъдеще да ни го имплантират за по-голяма сигурност и надеждност...
                      Преди време черния чичко Сам си направи устата да стане глобален господар на интернет, да може да изключва всяка една интернет мрежа по света... малко рано е за тази стъпка, но ще е прокарат скоро и нея.

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                        То и тук не е демокрация, едно малцинство определя правилата и следи за тяхното спазване!

ПП Аз съм се подписал да ги спазвам!
                        Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        От край време така е било и тъй ще бъде..., въпросът е само кое е малцинството, какви са му правилата и целите
                        Във виртуалното пространство нещата са малко поразлични от реалния живот. Поне имаш избор да излезеш от дадено пространство и да си потърсиш или създадеш друго което ти допада.

В реалния живот, ако првиш каквото си искаш, неминуемо ще пречиш на други които също искат да правят каквото си искат. И единствено контрола на едните в/у другите и обратното поставя границите на свободата.

Изобщо диалектиката между свободата и контрола явно си е дста сложна. Едното без другото не може. Баланса между двете винаги ще е променлив във времето и пространството.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                          ...
                          Решението е толкова близко до ума, че логичният извод е, че човечеството е съставено предимно от идиоти!
                          Не, просто се Управлява от тях
                          Жалко, но Факт.
                          И не само в политиката, но за съжалени и в бизнеса

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                            Не, просто се Управлява от тях
                            Жалко, но Факт.
                            И не само в политиката, но за съжалени и в бизнеса
                            Честно казано не знам кои са идиоте. Те или ние дето си ги избираме.

Луди, идиоти, ненормални.... всичко е относително.

Ако отида на в лудницата, дали пациентите няма да ме помислят за ненормален на който не му е там мястото??
                            Ако ме приемат като свой може пък и да ми хареса там!!
                            Последно редактирано от iiiopo; 06-10-09, 12:25.
                            О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                              Мдааааа, като си говорим за правила.....ето нещо интересно, върху което можем да се замислим:
                              В Библията има 10 правила. Законите, на които обществата ни е наложено да се подчиняват, са вероятно милиони!
                              При спазването на първите бихме имали всичко на света, при вторите - скоро ще останем без нищо!
                              А колко народ е изтрепан заради тия правила? Иначе, да, има много мърдост в повечето от тях, само не е отчетен фактът че човешкия морал е далеч от нивото, на което би било възможно безпрекословното им спазване. Кой ще наложи спазването им? Историята е показала не един и 2 пъти че налагащите спазването на нещо, често го четат като дявола евангелието.

Праве и колегата по-горе, с кредитите и т.н. Продаваме свободата си ежедневно, за да живеем така, както някой ни казва че е хубаво да се живее.

И преди съм казвал - човек трябва много внимателно да преценява какъв товар е в състояние да носи на гърба си, без тоя товар в един момент да го затисне. Ама, аз това съм го разбрал за себе си. Проблема е че много други хора не са, или не искат да си признаят.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                А колко народ е изтрепан заради тия правила? Иначе, да, има много мърдост в повечето от тях, само не е отчетен фактът че човешкия морал е далеч от нивото, на което би било възможно безпрекословното им спазване. Кой ще наложи спазването им? Историята е показала не един и 2 пъти че налагащите спазването на нещо, често го четат като дявола евангелието.

Праве и колегата по-горе, с кредитите и т.н. Продаваме свободата си ежедневно, за да живеем така, както някой ни казва че е хубаво да се живее.

И преди съм казвал - човек трябва много внимателно да преценява какъв товар е в състояние да носи на гърба си, без тоя товар в един момент да го затисне. Ама, аз това съм го разбрал за себе си. Проблема е че много други хора не са, или не искат да си признаят.
                                Малко не съм съгласна. Най-напред, сума ти народ е избит не заради правилата, а заради "лакомията на човешкия ГЪЗ". И докато се чудим кой ще ги налага тези правила, забравяме, че сме родени свободни и че имаме избор да не продаваме свободата си. Вярно, иска усилия, има трудности по пътя, но всеки има избор.
                                "Трябва" и "мога/не мога" са неморални думи - истината е, че изборът е между "искам" и "не искам".
                                А, и още нещо - всички проблеми на света сами си ги създаваме.
                                НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                                Omnia vincit amor !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X