Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джереми Кларксън за Системата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джереми Кларксън за Системата

Този човек винаги ме е кефил (макар и надали да ми стане приятел).

И с това си изказване ми хареса отново - много е прав, за нещата който губим, докато "печелим"
    Всъщност прочетете цялата статия в българският брой на списанието.

http://topgear.bg/?go=expect&p=details&tgissueId=115

До: Джереми Кларксън за Системата

Мдаммм...
    И счупеният часовник е точен два пъти дневно.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ето нещо по-добро..., с по-дълбок опит:
      http://e-vestnik.bg/7218
      VPetrov.photography

Коментар

Никога не съм го харесвал и не бих желал да ми е приятел. Това,че казва нещо вярно понякога не го прави капацитет. Човек, позволяващ си да обижда други хора без да е предизвикан е всичко друго само не и заслужаващ внимание и уважение.

Коментар

Но е най-известния и харесван автожурналист в UK. Аз чета само репортажите му за автомобили и не обръщам внимание на хапливия език. Но ако не беше този език, дали щеше да е харесван?
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

По данни от стари анкети - навремето над 50% от английските мъже са били навити на Маргарет Татчър. Не бих им се предоверил и в този случай
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
              Никога не съм го харесвал и не бих желал да ми е приятел. Това,че казва нещо вярно понякога не го прави капацитет. Човек, позволяващ си да обижда други хора без да е предизвикан е всичко друго само не и заслужаващ внимание и уважение.
              Няма нужда да го харесваш, Думите са верни! А че е Странен и Доста неприятен за общуващите с него е факт, но пък, че е ПЪЛЕН с Идеи, при това не ординарни идеи, е друг неоспорим факт, който и го направи Авто Журналист Номер едно в Света!

Както и да е темата не беше за него а за посочените проблеми с Нарастващата Липса на Свобода под Благият предлог "за ваше Добро"
              Какво мислите по въпроса? На къде отиваме? И Има ли измъкване?

Коментар

Конкретния тип не коментирам. Какъвто - такъв. Не ми е от любимите. Думите обаче и според мен са верни - няма как да не се съглася.

Статията обаче ме поведе към други размишления - всички мрънкаме, че държавата ни не е подредена и тук нищо не е в ред. Ама, да видим кое ни е в повече!? Май свободата ни е в повече, и си давам сметка че точно затова още съм тук - щото например като не искам да взимам 20 километра за 2 часа (София - Драгичево), минавам "напряко" през Люлин планина по черно - хем природа, хем кеф, предвид хобито ни, хем за 30-40 минути, че и по-малко, ако реша. Такива работи там май не стават току така. Или поне трябва да изкарваш повечко, та да насмогваш на солените глоби.

Та така. Чудя се къде свършва стремежа към подреден живот, и къде започва тоталния контрол, понеже, извинявайте, ама това там заприличва на тотален контрол. Да, подредено, безметежно, евентуално, и след време.... тия ги е страх от всичко вече бре!!!

Пълна скука, ако питате мен. Не е за мен тая работа. Не и точно там, за където се отнася статията. Парите и спокойствието не са всичко на тоя свят, в крайна сметка. Трябва и адреналин! Поне на мен ми трябва. Там бих отишъл на екскурзия. Много са ми различни, за да живея така.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Конкретно България върви по този път. И не че той е единствения верен, а защото сме попивките на всичко идващо оттам. Оправдания за полицейщината винаги ще има.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    .............
                    Ако слободията предоставя адреналин?
                    Не може да отречеш - там обществото е много по-подредено с доказани социални придобивки, със закони, които не са "врата в полето", с плюсовете вече описани от теб...
                    Запитваш ли се на кого не му харесва тотален контрол?
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                      ...

А на кого харесва? Освен на тези, които могат да го упражняват де.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                        Ако слободията предоставя адреналин?
                        Не може да отречеш - там обществото е много по-подредено с доказани социални придобивки, със закони, които не са "врата в полето", с плюсовете вече описани от теб...
                        Не свободията. Свободата да не искам разрешение от 5 инстанции за да пръдна. (извинявам се за просташкия израз, ама си е така).

Ако живота е да живуркам между вкъщи и на работа, и някой да ми нарежда какво да харесвам и какво не, ще изкарам не повече от 2-3 месеца, освен ако не съм на страшен зор.

Конкретно - свободата да си натоваря хладилника като си спра МПС-то където ми е най-удобно, без да преча никому, и после веднага да се махна, както е редно. Това наричам свобода.

Солта на живота са дребните забежки от правилата. Иначе просто не е интересно. Става прекалено подредено за моя вкус. Нали се сещаш че например наш'то хоби тук е почти невъзможно в повечето подредени държави в Европа. Ей това например не ми харесва.

А кой иска тотален контрол ли - който го искаше и по "онова" време - дребните душици и страхливите овчици, дето предпочитат да ги тъпчат всекидневно, но да им е сигурно - работата за 300лв и панелната кутийка, дето ще плаща цял живот.

Айде мерси! Не че тук няма кусури - напротив, МНОГО са. Това ме и ядосва всекидневно. Просто си давам сметка че в онова общество няма да мога да вирея. Ще ми е скучно. Прекалено "купешко" ми е.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Май никой не обръща внимание на един факт - тотален контрол се налага в общества където моралните норми са в упадък...
                          Ако всеки беше достатъчно добре възпитан в дух на добродетел нямаше да има нужда от толкова закони и регламенти.
                          Ако хората бяха по-малко егоисти и мислеха за интереса на другия нямаше да пракират където им падне и да пречат, следователно да предизвикат държавата да се намеси с регулации - това по отношение на примера с хладилника.
                          А липсата на възпитание и морални норми е част от омагьосания кръг на западния "идеал" - работи повече за да печелиш повече и да трупаш повече вещи. В такъв свят остава много малко време, в което да четеш книги и да говориш с децата си. Те, децата, практически се вазпитават сами (или от детегледачка на заплата от 5 паунда на час...). После толерантността, любовта към ближния и алтруизма ги няма никакви и за това се налага държавата налага строги норми за да може обществото да функционир все някакси... В общи линии сами са си виновни.
                          Тъжното е, че и ние вървим с бясна скорост натам като се подвеждаме по "подредения им свят", който баче е стъпил на раменете на саможиви егоисти...

Коментар

Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
                            Май никой не обръща внимание на един факт - тотален контрол се налага в общества където моралните норми са в упадък...
                            Ако всеки беше достатъчно добре възпитан в дух на добродетел нямаше да има нужда от толкова закони и регламенти.
                            То това е проблем на човечеството изцяло, не само там. Гени - какво да ги правиш.

Другото - сами си се насадиха като приеха един куп куцо, кьораво и сакато, от всички цветове на дъгата, и от цял свят, уж да им работи на безценица. Сега си плащат цената за това.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Ето нещо по-добро..., с по-дълбок опит:
                              http://e-vestnik.bg/7218
                              Много интересно и се забелязва една конспиративност и планираност при налагането на хомосексуализма, което пък ме навежда на една друга мисъл - дали по този начин не сметнали, че са намерили решението на проблема с пренаселяването на планетата. Малко фантастично и доста чудовищно, но... може и така да е.
                              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X