Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Страх ли ви е да ви возят?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Страх ли ви е да ви возят?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Както tef4o си призна-повода за темата беше заканата ми да го разнеса из форума колко го е страх да го повозя с бъгито из полигона. Докато жена му излезе доста смела. Само в началото, на първите едно-две изкачвания леко издаде някакви звуци, и по-нататък не каза и гък.
    Докато Стефчо беше непреклонен. Не ще и неще да се качи. Въпреки всичките ми увещания, че няма да карам екстремно(които естествено нямаше да спазя, само да се беше качил)
    Но пък като се качи да кара веднага пролича, че не е вчерашен.

Ама си е страхлив, никакво друго обяснение няма
    Бъзикай се ти, сега жената съвсем ми изяде черния дроб за това бъги! Ако знаеш колко въпроси са ми се насъбрали, ама да навлека още малко материал и тогава ще ти досаждам с бири и питанки
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      Бъзикай се ти, сега жената съвсем ми изяде черния дроб ...
      Пращай жената при Кольо. Хем ти доволен (че си се отървал), хем той (особено ако е млада и хубава), хем и тя (от какво ли пък може да е доволна една жена...). И ето ти 3 в 1, кафе, захар и сметана, неочаквано добра комбинация ...а палачинки?

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
        Пращай жената при Кольо. Хем ти доволен (че си се отървал), хем той (особено ако е млада и хубава), хем и тя (от какво ли пък може да е доволна една жена...). И ето ти 3 в 1, кафе, захар и сметана, неочаквано добра комбинация ...а палачинки?
        Да бе да, навремето война стана да я открадна от Шумен, сега ще я връщам, забрави!

Коментар

Зависи кой е зад волана.
          виш к'фо нешто е.......

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            Не ме е страх, но рядко се возя, защото понякога по завоите ми прилошава.
            Интересно, че като карам Нямам проблем, а и Обичам да карам - без да ми е работа навъртях около 400,000 км. - за кеф
            Много ми е калпав вестибуларът! Не само на завои, а също при честа употреба на спирачки...Стига се до прилошаване, повръщане. Всъщност, от стотиците модели коли, които виждаме на улицата, съм се возил (са ме возили) в 5-6...

"Рекордът" ми е такъв: Вкъщи съм пуснал DVD за обиколката на остров Тасос. Видеото ми е предното стъкло и е заснело целият път със спирачки, завои...

Някъде на десетата минута усещам, че ми прилошава! Защото в случая КАРА ДРУГ!!!

Коментар

Почти винаги - ДА. Натискам несъществуващите педали на спирачките често

Когато кара баща ми обаче не. При него явно съм свикнал на начина му на каране и нищо чудно да го копирам самия аз. Той е много спокоен шофьор - винаги се презастрахова, не кара бързо.

Най-гадния навик, който съм виждал е шофьора да държи ръчната спирачка докато кара и да натиска копченцето непрекъснато. Изключително много ме дразни и винаги ме държи на нокти

Коментар

Не само да ме возят бързо, ВЕЧЕ ме е страх и да карам бързо. Явно от предната лява седалка нещата изглеждат по-различни като чета темата, пък от нея (предната лява) зависи черната статистика. Май И свикнахме, като гледам какво става...
                Всеки ден се претрепват по 3-4 души из малка България. 2-3 села на година. Представете си ако всеки кара наистина разумно, както всеки си мисли, и на края на годината - публично унищожение на 1000+ здрави хора. Факт! Там е грешката между представа и реалност. Плюс около десетина ранени на ден,извън това (3600 на година, колкото малък град). Някои от ранените биха предпочели да са сред "фаталните"... Почти всеки е бил участник или пострадал от катастрофа! Няма и един да сяда с мисълта, че ще катастрофира. Хлопването на вратата на колата отвътре е най-рисковото нещо, което правим ежедневно.
                Вътре в купето едно такова тихо, уютно... измамна сигурност. Климатик, климатроник, квадротроник, така или иначе нишо не разбираш, нали? Беше цитат! А 1-2 тона засилена маса контактува с пътя единствено през триене през десетина или по-малко квадратни сантиметра, понякога и през чакъл, вода, кал и сняг. Някой път спрете до пътя и погледнете на живо как изглежда преминаваща кола, представете си на какво разчита управлението на енергията на движението... На случайност, гледаме другата страна на случайността всеки ден по новините. Тия скорости, дето за нищо ги нямаме... вижте ми подписа и проверете ако не вярвате! След като наживо усетих как след най-малкото подхлъзване си неуправляем - вече започнаха ограниченията по пътя да ми се струват смислени в голямата си част. "Писани с кръв" както казва оня известния майор от КАТ. Виждал съм лично как 3 пъти се кръсти преди да пресече един доктор от хирургията. Не можем и да си представим на какво се е нагледал всеки ден.
                И имам друг проблем - откачени тираджии ми се нервят, че не карам със 120. Бе настъпи я бе, не те ли е срам цял ТИР да те изпреварва! Ми не ме е срам, организирал съм си така живота, че да не бързам, и да не шофирам на тръни! И се радвам на красивата още неунищожена картинка зад стъклата. Където още я има.
                Дано не прозвучи, че се опитвам да давам акъл. Просто така мисля и се позовавам на личен опит, аз поне си направих извод.
                Оглеждам се за сирена от локомотив .
                Последно редактирано от Rabin; 03-10-09, 15:51.

Коментар

В някой случай ме е страх..особенно когато се возя при жена (не,че искам да обидя жените)

Коментар

Да,мен ме е страх (в различна степен) винаги когато ме возят,без значение колко добър е шофьора.Просто не се чувствам комфортно когато контрола върху ситуацията (не само в колата) не е в ръцете ми
                    Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Защо може да те е страх ако шофьора кара нормално?
                      Според мен обеснението е много просто:

http://en.wikipedia.org/wiki/Control_freak

Без да се обиждате...но от повечето постове ми лъха на това психичско заболяване.

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение

Без да се обиждате...но от повечето постове ми лъха на това психичско заболяване.
                        Да де,той може и нормално да кара но като не знам как ще реагира в критична ситуация (която не е задължително да е предизвикана от него) за мен е естествено да се притеснявам (страх) да ме возят (особено не толкова познати за мен хора).
                        Ако това,че най-сигурен се чувствам в свой ръце ме прави психично болен,да давам адреса си и да идват да ме прибират от психодиспансера
                        Има една поговорка-"врата на вълка е широк защото сам си върши работата".Е аз се чувствам най-добре когато се придържам към нея
                        Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение

Психо-то едно на ръка, но не е само това. Като оставим настрана наистина лошите шофьори, се получава следното: Колата доближава препятствие, аз си знам кога бих започнал да намалям и с каква интензивност. И организма ми е подготвен за някаква реакция в определен момент и по определен начин. Ако перценката на ситуацията и реакцията на водача съвпадат с моята - не ме напряга. Но ... всеки си решава сам за себе си. Водача натиска спирачките малко по-късно или малко по-рано - и аз съм неподготвен. Не знам дали успях да го обясня, но за мен това е причината шофьорите с по-голям стаж да се чувстват дискомфортно като пътници.
                          Виждал съм и крайности - отличен иначе шофьор, като се вози му прилошава на втория завой, това при съвсем плавно и внимателно каране.
                          За тези, които карат рядко или въобще само се возят, проблема не е толкова ярко изразен. Макар, че ако някой се вози дълго време само при един шофьор, свиква с неговите реакции и като се качи при друг - шубето готово.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            хайде сега някой да каже давал ли е на стопаджии да го возят?
                            Хаххахаха, това беше яко..на стопаджии Не, но веднъж в едно такси му казах на шофьора да мръдне у ,,Уево,, да карам аз
                            В българският език няма дума, която в множествено число завършва на Й

Коментар

Един познат ме вози наскоро и явно в желанието си да ме впечатли колко е добър и такива глупости правеше че ....направо ми идваше да му изплющя един зад врата
                              Тоя като почна да се надбягва по светофарите че чак срам ме фана,изпреварва при двойна непрекъсната някви е такива неща.
                              В интерес на истината жените поне не се правят на мъже по пътищата
                              Страх не- по скоро смесени чувства

Коментар

Първоначално публикуван от Gallka Преглед на мнение
                                Хаххахаха, това беше яко..на стопаджии Не, но веднъж в едно такси му казах на шофьора да мръдне у ,,Уево,, да карам аз
                                Мой приятел,преди време,пътува до Германия с един от онези,не съвсем законно превозващи пътници,бусове (до 9 места или нещо такова).
                                Шофьорът,без да го познава предварително,сам го помолил да го смени,казвайки че е мноого уморен.
                                Приятелят ми приел (вместо да се вози при уморен водач) и така карал повече от 1000км,докато "оригиналният" шофьор си почивал ...на последния ред седалки.
                                Моят човек познава пътя и е внимателен водач,така че не е имал проблем.Но на практика се оказа че си е платил за превоза(150-200лв) за да шофира над 14 часа при проливни дъждове и през ноща.
                                Аз лично не бих се возил при него, при тези обстоятелства(непознат автомобил,дълъг път,нощ,сложна обстановка),въпреки че го познавам и му имам доверие.
                                За щастие останалите пътници разбрали,че приятеля ми не е щатен шофьор на буса,едва когато той слязал а те си продължили с другия водач.

Аз не се страхувам да ме возят но това не ми пречи да давам акъл,под формата на шеговити забележки ако познавам шофьора.Барабар с шегите каращият може и да научи нещо за шофирането от мен.Не че съм експерт ама уж съм подготвен теоритично пък и това работя-шофирам.
                                Е,не съм чак дрънкало,всичко според случая и настроението,и винаги с мярка.
                                Градивната критика в подходящ вид (иронизиране и т.п майтапи) и ситуация се запомня по-добре от написаното някъде си,което е и често недоразбрано.
                                Най-малкото се заформят шеговити диалози и разговори.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X