Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Страх ли ви е да ви возят?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Страх ли ви е да ви возят?

Возят.ме и не ме е страх.Ако ти е писано да се обесиш,не може да се удавиш.

Коментар

Не ме е страх, но рядко се возя, защото понякога по завоите ми прилошава.
      Интересно, че като карам Нямам проблем, а и Обичам да карам - без да ми е работа навъртях около 400,000 км. - за кеф
      Последно редактирано от alex_markov; 18-09-09, 09:41.

Коментар

По принцип - НЕ.
        Някои хора - ДА.
        Пили хора - ДА.

Дали е жена или мъж, няма значение. Имат значение уменията и концентрацията (и опита разбира се).

Коментар

Според зависи, ако стила на другия не ми допада, се стягам. Ако върши глупости се страхувам, ако е някой със който съм свикнал, не обръщам внимание на карането, ако карам ноф съфорумник да се катери по бабуните около мен дори ми е приятно. Ако съм на задната седалка или в автобус съм по-спокоен....и още много "ако"-та
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не е само до страх. Аз обичам прекалено много шофирането за да позволя някой друг да се кефи - това първо. Второ - когато си свикнал да преценяваш обстановката на пътя от лявата седалка, от дясната имаш грешна представа за габаритите и положението на колата на пътя - аз все имам чувството, че ще се блъснем в отсрещния. Трето - двама са хората, на които имам доверие да ме возят. Всичко това не означава, че не сядам в ничия чужда кола или, че моята не я карат и други хора - просто се чувствам малко некомфортно. Жена ми се шегува, че когато карам аз, мога да си спя съвсем спокойно, но когато тя е зад волана, се разсънвам мигновено
            00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Нямам скрита мисъл, просто лично аз съм го правил, и то не веднъж. Дълго е да описвам мотивацията си, но ми беше любопитно кой друг допуска идеята.

Коментар

Страх точно - не(е, има си изключения ), но ми става лошо по завои . И то много, дори понякога се налага спиране и бързо слизане... . Единственият вариант да се возя извън града е да съм скапан и да спя или поне да дремя на пътническата седалка.
                От друга страна, ако съм на волана мога да пътувам по цели дни, без проблеми
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Много зависи кой е другия,ама по принцип съм с изпотени длани,ококорен и все натискам педалите
                  SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                  0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от Zorka Преглед на мнение
                    Тая тема в моя чест ли е
                    Абе в моя чест е, признавам си.

Има 2-3 души, с които съм свикнал, знам им начина на каране и реакциите (въпреки, че карат агресивно) и някак преживявам да ме возят. Обаче от там нататък...
                    Давам пример с последното ми шоково возене : Околностите на Стара Загора (близо до телевизионната кула, ако някой не знае къде е - на високо и стръмно ). Пил съм няколко бири, защото знам, че имам резервен шофьор, една приятелка на жена ми. Товарим се в колата, шофьорката изключва от скорост, пуска ръчната и, естествено, колата тръгва по надолнището. На загасен двигател. Започвам спокойно "Намали... Намали... Спри. СПРИ!" - никакъв ефект - на момата очите станали ей такива големи и пълен гипс, а скоростомера вече наближава 80. На 20тина метра - завой 90 градуса, веднага след него - обратен, с красиво дере и стълб на 20kV отдолу, направо се бях отписал!
                    Треснах скоростния лост с всичка сила и зацепи на 3та, сервото сработи и някак се вписахме в завоя, а аз толкова бързо не бях изтрезнявал никога.
                    Питайте ме после дали ме е страх да се возя...

П.П. Пола в случая не е определящ, брал съм подобни ядове и с мъже-шофьори.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                      Не е само до страх. Аз обичам прекалено много шофирането за да позволя някой друг да се кефи - това първо. Второ - когато си свикнал да преценяваш обстановката на пътя от лявата седалка, от дясната имаш грешна представа за габаритите и положението на колата на пътя - аз все имам чувството, че ще се блъснем в отсрещния. Трето - двама са хората, на които имам доверие да ме возят. Всичко това не означава, че не сядам в ничия чужда кола или, че моята не я карат и други хора - просто се чувствам малко некомфортно. Жена ми се шегува, че когато карам аз, мога да си спя съвсем спокойно, но когато тя е зад волана, се разсънвам мигновено
                      И при мене е така, но мнението ми е, че човек който се качва в автомобил без да е запознат с уменията на шофьора е самоубиец.

Коментар

Жена която скоро е взела книжка и блей докато кара създава в мен паника.

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
                          Жена която скоро е взела книжка и блей докато кара създава в мен паника.
                          Дори и да не си в колата.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

ами аз имам лош инцидент като пасажер със тежки последици за мен.това преди почти 10 години.... но оттогава изпитвам доста страх и съм винаги нащрек.случвало ми се е ако не ми харесва как кара някой даже да сляза (пък за скандалите със бакшиши да не разправям.....). много рядко да се доверя някой да ме вози. признавам си МНОГО ме е страх наистина.никога не се доверявам на варианта ''дай да ходим с една кола'' винаги си карам и аз. знам ли може да избива на параноя. но странното е че започнах във първите няколко минути да се доверявам на ''инерционни'' ''джи'' или там както и да се наричат точно сили (моля физиците да не ми се подиграват.....много де) и да преценявам бързо водача. возя се при познати бивши състезатели и съм спокоен, возя се при наистина про (''дефанзивни'') водачи и съм спокоен....возя се и екстремно и съм спокоен.... но има случаи една-две пресечки със такси и ''излитам'' на пожар от него.... за водачи тип ''за карам само в лютеницата '' въобще не говоря.при ''тунингования'' вид на колата им не може да ме накарате да се приближа..... имам си и някакви съображения от сорта например като видя и позицията на водача и волана е някъде там напред в небитието тип ''аз имам скъпа кола и съм ял само лимони на закуска'' не припарвам.......
                            май се отплеснах... ;-)
                            висете отпуснато

Коментар

Четох ви и тъкмо да си помисля че няма да засегнете жените и вие се отплеснахте пак. За мен е важно не кой ме вози а как ме вози било той мъж или жена, верно е също, че само три са жените които са ме возили-Майка ми,/лека и пръст, почина при автомобилна катастрофа, и съм сигурна че ако тя беше зад волана, а не съпругът и нямаше да има такива последици/ сестра ми и дъщеря ми. Вижте какво който си го може си го може, то е в кръвта карането на кола, а който си е схванат в ръцете и краката и на каруца да го качиш пак може да те обърне. А и понякога за да се случи дадено произшествие не винаги водачът на колата в която се возим носи вината. Да не дава господ,цял живот има да мисля и съжалявам за това което се случи защото последиците са в домът ми.
                              Аз обожавам да шофирам и да си призная на малко хора се давам по каране но това не значи че и аз не допускам грешки. Да хвърли камък който е невинен.
                              Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Имаше един виц...
                                На шофьорски курс инструктор обяснява на курсистите опасностите на пътя:
                                - Най опасни са младите водачи, кръвта им ври, карат бързо и агресивно, не познават възможностите на колата и шофъорската етика.
                                След тях са пияните - забавени реакции, мотат се от лента в лента, могат да се ударят пред теб в бордюр или стълб. Много трябва да се внимава с тях.
                                На трето място таксиметраджиите - изморени от работа, разсеяни, говорещи по станцията или мобилния, дебнещи непрекъснато за клиент и спиращи на всевъзможни места.
                                Един от курсистите пита : - А жените шофъори, тях как да ги възприемаме ?
                                Инструктора отговаря:
                                -Жените....като 18 годишен пиян таксиметраджия....
                                (това е камъка за колежката....от 1986 година имам едно ПТП не по моя вина)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X