Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздел Политика и икономика???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Раздел Политика и икономика???

Колеги,

Наблюдавам как напоследък има проблясъци в като култура на комуникация по теми около и за политика и икономика... Виждам сериозни хора, които откриват такива теми и даже се случва диалог в тях... Едва ли сам бих върнал раздел Политика и икономика, но говорейки с Владо преди няколко дни той взе че ентусиазирано ме пита защо пък не го правя... Аз съм оптимист и вярвам в това, че доброто побеждава..., но не знам точно как...???

Е, откривам допитване, види ли ви се добра идея и ако да, какво и как да наредим, така че да се получат смислени и полезни дискусии... Аргументи срещу, не са ми необходими, аз има няколко милиона, едва ли ще добави някой нещо в повече...

VPetrov.photography

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    Колеги,

Наблюдавам как напоследък има проблясъци в като култура на комуникация по теми около и за политика и икономика... Виждам сериозни хора, които откриват такива теми и даже се случва диалог в тях... Едва ли сам бих върнал раздел Политика и икономика, но говорейки с Владо преди няколко дни той взе че ентусиазирано ме пита защо пък не го правя... Аз съм оптимист и вярвам в това, че доброто побеждава..., но не знам точно как...???

Е, откривам допитване, види ли ви се добра идея и ако да, какво и как да наредим, така че да се получат смислени и полезни дискусии... Аргументи срещу, не са ми необходими, аз има няколко милиона, едва ли ще добави някой нещо в повече...
    Аз бих подкрепил само в комплект с брутално-ясна, прозрачна, моментална и БЕЗдискриминационна цензура, защото ние сме си такива каквито сме - балканци, и много пот, време и усилия с ГОЛЯМАТА СОПА ще трябват да се възпита културна дискусия.

И още нещо - според мен, в такива дискусии НЕ бива да има хора с власт, които не притежават елементарна култура, ерудираност, познания, мъдрост и емоционална интелигентност, визирам конкретно хора със зелен ник, които може би добавят стойност в техните експретни области, но са напълно неподходящи и дори вредни в дискусии извън тяхната компетентност, умения и възможности!

Бъдете живи и здрави!

Коментар

Жоре, в момента в който спомена какви хора трябва или не трябва да има в фискусия в публичен форум, така да се каже изплиска легена.

Някой, който за теб е ерудит, с познания и т.н., за мен може да е тотално недоразумение. И обратното. Мога да дам примери и с "професори" и други такива. В тоя смисъл ако така ще се процедира, нищо хубаво няма да излезе.

Или трябва да приемем че в такива раздели неминуемо ще присъстват субекти, които все на някой няма да отърват, или по-добре изобщо да не се отваря такъв раздал пак. На мен не ми пречи и имането и нямането - както се вижда теми по злободневни и не до там въпроси и сега се отварят, и живеят доволно дълго.

Аз мога да се ръчкам с някой тук, после да си пия бирата с него - просто няма да говорим за каквото сме несъгласни. нито има драма, нито трабедия, нито беда в това.

В крайна сметка игнор листите са измислени за това.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Не ме разбираш, искам наказание, за всеки нарушител, според нарушението, винаги. Кой ще остане и кой не, зависи от лично него си и от поведението във форума.

Аз ще съм последния на тоя свят да дискриминира хора и да ги лишава от право на изява или на мнение, обаче за дебилно поведение следва да има наказание и според наказанията (и хигиената на комуникация) следва ние да имаме или да нямаме цивилизована дискусия.

Също така не мисля, че недостойни хора трябва да продължат да бъдат привилигеровани тук във форума, смятам, че трябва да им посинее ника за да могат да бъдат равни и като равни да си носят последствията от поведението.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Жоре, в момента в който спомена какви хора трябва или не трябва да има в фискусия в публичен форум, така да се каже изплиска легена.

Някой, който за теб е ерудит, с познания и т.н., за мен може да е тотално недоразумение. И обратното. Мога да дам примери и с "професори" и други такива. В тоя смисъл ако така ще се процедира, нищо хубаво няма да излезе.

Или трябва да приемем че в такива раздели неминуемо ще присъстват субекти, които все на някой няма да отърват, или по-добре изобщо да не се отваря такъв раздал пак. На мен не ми пречи и имането и нямането - както се вижда теми по злободневни и не до там въпроси и сега се отварят, и живеят доволно дълго.

Аз мога да се ръчкам с някой тук, после да си пия бирата с него - просто няма да говорим за каквото сме несъгласни. нито има драма, нито трабедия, нито беда в това.

В крайна сметка игнор листите са измислени за това.
      Спарки,

Знаеш, че на 99% съм съгласен с теб.

Визирам да се свали доверието на един от Модераторите и един от Супер Модераторите, тоест смятам, че двама човека от вашия екип Спарки, са повече вредни от колкото полезни, и това е така от години вече! Нека са си участници но равни, както нас, защото цветния ник им позволява да нарушават правилата и са недосегаеми за цензура, а това не е добре.

Аз проблеми с игнорирането нямам, нито имам проблеми с преглъщането на реалноста, но за 99% от хората тук във форума е НЕВЪЗМОЖНО да игнорират някой със зелен ник и някой с жълт ник, това е технически невъзможно заради настройка на софтуера на форума.

Бъдете живи и здрави!

Коментар

За да бъда кристално чист в думите си, ето споделям, че според мен:

1. Ясен не трябва повече да е Супер Модератор. Като човека и личноста Ясен той може да си е нормален потребител със син профил, а административните си приноси да изразява със служебен ник, който да не се ползва за публикуване на мнения, както е в ИТ индустрията, аз съм си Жоро потребителя в 99% от времето но съм АДМИН само за секунди, минутки когато се наложи!

2. БенцБоса според мен не трябва да е повече Модератор. Ако може да допринася за форума да го прави със служебен профил, но личните си мнения да ги пуска като равен на нас със син ник.

Не мисля, че е лоша идеята да се раздели човека от длъжноста, дори смятам, че отдавна е трябвало да се направи точно защото е добра практика и елиминира възможностите за злоупотреба с привилегии...
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Е, откривам допитване, види ли ви се добра идея и ако да, какво и как да наредим, така че да се получат смислени и полезни дискусии...
          Колебая се. Идеята си е идея, но дай да видим има ли практическа полза (вредата си я има по презумпция).
          Както при всяка жива общност, виртуална или реална, неминуемо се обособява някакво извънсистемно място - полянка за релакс, пушалня, гьол или арена, предварително не се знае. Ако няма такова място, значи общността не е много общност или не е много жива.
          Т.е., ако форумът ще живее като общност, място за неспециализирани дискусии (говорилня) трябва да има.
          Ако няма, живецът спада, ако има - рискуваме виртуална кал.
          Калта се генерира не толкова от невежество и ниска култура, а от обикновена човешка злобица и клюкарщина. Е, и от избиване на комплекси на чужд гръб, разбира се. Проявна форма са личните нападки по професионален или политически признак. И то всички сме от една раса. Представяш ли си да сме различни - апартейд и сегрегация.
          Форумът успя да приеме ограничението за религия и футбол. Ако може някак това да обхване и личните нападки, светлина в тунела може и да се появи.

P.S. Венци, мисли оптимистично - винаги можете с Владо да му теглите ножа на такъв раздел😊. Знаеш, че предпочитам демократичния централизъм пред чистата демокрация.
          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Усещам как този нов/стар раздел отново ще отвори работа на Ринга. Тъкмо се бяха кротнали нещата.
            Гледам, вече има спорове и за министерските кресла...
            От друга страна, от няколко години тукашната аудитория посвикна да сдържа моментните си емоции и неистовото желание да изплисква легена.
            От трета страна, системата си работи и така. Малко като чекмедже с нахвърляни листове, но работи. Ако целта е да се сортира информацията по папки- твърдо ЗА.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение

Колебая се. Идеята си е идея, но дай да видим има ли практическа полза (вредата си я има по презумпция).
              Както при всяка жива общност, виртуална или реална, неминуемо се обособява някакво извънсистемно място - полянка за релакс, пушалня, гьол или арена, предварително не се знае. Ако няма такова място, значи общността не е много общност или не е много жива.
              Т.е., ако форумът ще живее като общност, място за неспециализирани дискусии (говорилня) трябва да има.
              Ако няма, живецът спада, ако има - рискуваме виртуална кал.
              Грешни ли са ми наблюденията, че ти започна да пишеш в този форум след продължителна пауза, след като се случи това:

Наблюдавам как напоследък има проблясъци в като култура на комуникация по теми около и за политика и икономика... Виждам сериозни хора, които откриват такива теми и даже се случва диалог в тях...
              Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• Danika
                Danika коментира
                Редактиране на коментар
                Ако намекваш, че Венци ме е мотивирал - не си познал. Ако той положително е оценил нахлулото в личните ми редици свободно време, това само може да ме радва😊

• Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                Имам наблюдението, че тоз ФорумЪт се раздвижи откакто се появиха "теми около и за политика и икономика" © . Преди това чат-пат се пишеше по нещо само в "Бар Наздраве", "Инструменти от Лидъл" и "Инструменти от Тему". И някакви отчаяни напъни на ботове от типа "Какво да си купя - УАЗ или RR Cullinan ?"

• Danika
                Danika коментира
                Редактиране на коментар
                За другите, не знам. На мен просто ми се появи свободно време. Дори започнах да отварям Фейсбук. Не често, но все пак...

С оглед малко прегледност, бих попитал тук присъстващите, защо посещават този форум. Ясно е, че тази форма на комуникация отмира. Има далеч по- директни, интерактивни и т.н. начини да споделиш нещо, да изразиш мнение, да станеш за смях.
              Какво ви кара, когато вечер си седнете пред компютъра, да кликнете на форумната иконка и да се разочаровате, че няма нищо във вашите теми с абонамент?
              НО, на следващата вечер го правите пак.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• jkd
                jkd коментира
                Редактиране на коментар
                Защо да отмира? По-скоро може да се каже, че отмират смислените дискусии. Затова по-малко се ползват форумите. А те по прицип са по-удобни за това (вече обяснено защо).

• Тропчо
                Тропчо коментира
                Редактиране на коментар
                Май ще трябва да отидем на Ринга, защото не е по темата.

• Стоян Боюков-Sariones
                Стоян Боюков-Sariones коментира
                Редактиране на коментар
                Може тоз раздел да доведе повече "активни потребители"! Нещо от 243 и кусур хиляди потребители, активни са няма 500!!

Надали някой осъзнава това, което ще напиша, защото се приема за даденост, а и много от хората просто не го забелязват защото всичко става прозрачно за потребителя, скрито зад завесите.

Форума в този му вид сигурно е последния тип информационнен източник, който НЕ се манипулира автоматично с комерсиални цели - всички други т.н. Социални Приложения генерират информация за всеки човек, индивидуално, според целите заложени в алгоритъма на платформата.

Тук всеки влиза и всеки вижда едно и също нещо, поне за момента, във Фейсбука, Инста, Тик-Ток, Снап и т.н. всичко е динамично генерирано и на човек се сервира информация кюретирана и цензурирана индивидуално.

Също така няма значение дали човек влиза от Китай, Австралия или ГинеБисау, съдържанието на форума е идентично, което не може да се каже за СиЕнЕн, Гугъл, БиБиСи и т.н. социални медии.

Та за сега, форума е уникално място за споделяне на информация където до момента освен досадните реклами и русофобната политика на ОФФ-Медия другите негативи са пренебрежимо незначителни дори за споменаване.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 7 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
              X