Първоначално публикуван от BatGeorgeone
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Раздел Политика и икономика???
Свий
X
-
Имахме кореспонденция на "Лични Съобщения" по същия повод.Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
-
А ето ви и една от причините форумът да продължава да линее - файловият сървър (files.offroad-bulgaria.com) от известно време го няма, а доста дълго време преди това го имаше само за сваляне.
Какво означава това? Еим например всички сервизни ръководства, каталози, документации, много от снимките и т.н. вече не са налични. Това означава. Именно най-продуктивния период на форума беше по времето, по което всичко се качваше не като атачмънт, а на файловия сървър. Всичко това вече го няма.
Сега дори някой да си спомни че имаше раздел "систематизирана информация" с намерена, подбрана и сортирана информация за някоя марка/модел, този раздел вече е за украса.
Пример:
https://offroad-bulgaria.com/forum/%...wk1-2005-20010
В тази тема НИЩО не е достъпно. И със сигурност модераторите НЕ СА виновни.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Спарки,Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеА ето ви и една от причините форумът да продължава да линее - файловият сървър (files.offroad-bulgaria.com) от известно време го няма, а доста дълго време преди това го имаше само за сваляне.
Какво означава това? Еим например всички сервизни ръководства, каталози, документации, много от снимките и т.н. вече не са налични. Това означава. Именно най-продуктивния период на форума беше по времето, по което всичко се качваше не като атачмънт, а на файловия сървър. Всичко това вече го няма.
Сега дори някой да си спомни че имаше раздел "систематизирана информация" с намерена, подбрана и сортирана информация за някоя марка/модел, този раздел вече е за украса.
Пример:
https://offroad-bulgaria.com/forum/%...wk1-2005-20010
В тази тема НИЩО не е достъпно. И със сигурност модераторите НЕ СА виновни.
Много добре знаеш, че в момента, който тук се качи нещо незаконно, а 99% от полезните технически файлове са незаконни, на Владо ще му турят кантинара и адиос на форума.
Според мен, в съвременната реалност няма човек в България, който да е готов и психически и финансово да рискува да бъде дом на файлово хранилище с тонове незаконно добита и незаконно споделяна интелектуална собственост!
Имахме тук един такъв човек от Люлин, с много готин Вранглер, но при него това беше бизнес и като всеки бизнес имаше инструментите да го защитава, след като вече има печалба от която да задели за битки...в защита на милионите файлове.
Владо, надали печели толкова от форума, Венци преди време каза в прав текст, че разходите са значителни, а печалбите ... та, се свежда всичко до, който плаща сметката, той поръчва музиката, и според музиката се събира и публиката...
Технически погледнато, всички и всякакви файлове и сега си ги има достъпни, безплатно, от всякъде и по всяко време, факт е обаче, че не всеки има възможноста да ги намери, свали и ползва.Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Съвсем човешки и колегиално беше зададен най- обикновен въпрос, свързан с пребиваването ни тук. Не знам има ли сила, която да спре умни хора да пишат умишлено глупости. Признавам си, в началото е забавно, ама писва.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
- 1 like
Коментар
-
Хайде по темата тогава
Аз съм ЗА да те отвори Политиката,доводи многоTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Добре де, РЕАГИРАШ на ситуации (понякога рязко) но не СЪЗДАВАШ ситуации, в които всички участващи да се окъпят в плюнки. Докато, тук има няколко човека, които СЪЗДАВАТ ситуации абсолютно преднамерено, под предлог- купон да става, "щото инак нема да има движение в тоа форумЪт".
Мамка му, току що го направих и аз.
-
Раздела за политиката, изобщо не е затварян (въпреки, че техническиизглежда така)- просто е преместен в правилният раздел- спам, чат, дискусии...Сам виждаш, колко време си съществува темата за ТСВ.
Ти, като модератор с повече от 20 години опит в няколко форума: в кой раздел би поставил примерно троленето на вашето MAGA-ре?
За нашето е ясно.There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
No wahalla.
Коментар
-
Има един куп места за шерване на файлове в из интернет и никое не е затоврено. Когато някой има претенции, докладва конкретния линк или потребител и шерването приключва. И в това отношение няма нищо ново поне от 10 години насам. Сървъра го няма от няколко (малко) месеца, като не помня нещо такова да е обявявано.Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
Спарки,
Много добре знаеш, че в момента, който тук се качи нещо незаконно, а 99% от полезните технически файлове са незаконни, на Владо ще му турят кантинара и адиос на форума.
Според мен, в съвременната реалност няма човек в България, който да е готов и психически и финансово да рискува да бъде дом на файлово хранилище с тонове незаконно добита и незаконно споделяна интелектуална собственост!
Имахме тук един такъв човек от Люлин, с много готин Вранглер, но при него това беше бизнес и като всеки бизнес имаше инструментите да го защитава, след като вече има печалба от която да задели за битки...в защита на милионите файлове.
Владо, надали печели толкова от форума, Венци преди време каза в прав текст, че разходите са значителни, а печалбите ... та, се свежда всичко до, който плаща сметката, той поръчва музиката, и според музиката се събира и публиката...
Технически погледнато, всички и всякакви файлове и сега си ги има достъпни, безплатно, от всякъде и по всяко време, факт е обаче, че не всеки има възможноста да ги намери, свали и ползва.
Това просто е една от причините, поради която форумът ще е все по-малко посещаван за технически неща.
Почти всичко, което съм качил аз (севрвизни, каталози с части и т.н.) го има по американски и европейски форуми. Има и няколко места саммо със сервизни ръководства и поне едно е в Европа и още поне едно в Щатите. Говоря за безплатни такива. За платени има хиляди, и никой не ги затваря. Не мисля че изтъкнатото от теб е причината, но като не е обявено няма и как да знам.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Хубаво е да има такъв раздел, но трябва да се има предвид един сериозен риск – да не се превърне в ехо стая.
Ехо стаята не работи чрез забрана на мнения. Тя работи чрез социално одобрение. Постепенно хората започват да чуват предимно мнения, близки до собствените им убеждения, а различните гледни точки се оттеглят или биват изтласквани в периферията.
В един момент човек вече не се пита дали дадено мнение е вярно, а дали ще бъде одобрено от групата. Харесванията, рейтингите и подкрепата от останалите създават усещане за принадлежност. Най-харесваните мнения стават най-видими, а най-видимите започват да изглеждат най-правилни.
Рискът не е само в потребителите. Администраторите и модераторите могат да влияят и без цензура – чрез това кои теми остават видими, кои се закрепват, кои нарушения се подминават и кои потребители получават повече свобода. Не казваш на хората какво да мислят, а създаваш среда, в която определени мнения се разпространяват по-лесно.
Затова според мен по-важният въпрос не е дали да има раздел, а как да се запази плурализъм и култура на дискусията. Уважението към чуждото мнение е по-важно от това кой е прав. Дехуманизацията на опонента може да носи краткосрочни победи, но дългосрочно води до радикализация и разпад на разговора.
Аз съм „за“, но при ясни правила. Ако не друго, поне досега показахме, че можем да спорим остро без да стигаме до лични обиди.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 12 потребители онлайн. 4 потребители и 8 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар