А в същото време в Оффнюз спряха коментарите под новините. Не мога да разбера какво се крие зад това съвпадение.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Раздел Политика и икономика???
Свий
X
-
Разбира се че съм прав. Със стандарните форумни "инструменти" не можеш да вкараш в игнор листа модератор или администратор.Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеИцо,
За пореден път не си прав - аз проблем с игнорирането нямам, отнема ми 3 до 4 секунди да добавя ключова дума/ник(дори Модератор/СуперМод и Администатор) във филтъра на бразузъра ми и всичко изчезва, ако не знаеш как бих могъл да ти обясня, не е сложно...
Затова споменах, че проблемът има решение, но за целта трябват други пособия и знания, и такова решение не е за всеки...
- 1 like
Коментар
-
Цецо, докато действа принципа "който не скача е червен/син/бенбен", това за което говориш няма как да стане. То това нито е демократично, нито обективно. Като прибавиш и заклеймяването с епитети и квалификации на онези, които не са съгласни с партийната линия, става каквото става. Очевидно наличието на партийна линия не е било само до 89 година. Това, че някой не е син не означава автоматично, че е червен и т.н.Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнениеАбе, правите се на ощипани нещо, с изключение на някои, които ви го намекват.
Разделите се затвориха, щото не отговаряха на неписаната права линия на форума. Разделите се затвориха, след началото на войната в Украйна, и главно поради различното отношение на хората към тази война. На практика, хора привържаници на страната агресор, не можаха нито да намерят оправдание за агресията, нито пък я признаваха като неправомерна такава, т.е. изпаднаха в когнитивен дисонанс, който в тези раздели им се напомняше постоянно. Може би това се прие като обида от страна на ръководството, което реши да им спести неудобството, и направо закри разделите. Дали защото е споделяло в някаква степен възгледите на същите тези хора, не мога да твърдя на 100%, но определено остави такива усещания и впечатления. Съответно, обективност, демократичност, официално бяха отречени, с оправданието, че тук е частен форум, и собственика решава. Естествено това отблъсна много от хората, както би ги отблъснала и частна медия, в която грубо се нарушава обективността. Ясно е и защо и кои хора останаха, и кои се махнаха. Затова и сега вече идва идеята да се върнат разделите, където да си пишат предимно хора с близки възгледи, без да им се налага да спорят по неудобни теми и да отговарят на неудобни въпроси. А и презумпцията за водене на "нормални" според ръководството дискусии, казва между редовете точно това - вече няма инакомислещи, можем да върнем разделите и да си пишем само от едната страна, пък ако дойдат други, и нещо стане неудобно, винаги можем пак да ги затворим. При липсата на демократичност и натъртването, че тук е частно място и диктатура, стойността на дискусиите в тези раздели е силно под въпрос, ще е като в някакъв партиен сайт, и ще е далеч от обективизма. Отделно, нищо не пречи да ви се демонстрира пак, с най-учтив тон, и без никакви нарушения на правилата на форума, как някои от "правите" политически възгледи тук, всъщност продължават да са в дисонанс с реалността и фактите. Тогава пак ще закривате раздели, или ще изключвате хора без реални нарушения на правилата, но белким тогава стане ясно и на някои от по-новите участници, какво и как се случва тук, и как да държи правата линия(незаписана във формалните правила), ако искат да пишат тук по някои от политическите и икономически теми.Спрете Земята, искам да сляза!
- 1 like
Коментар
-
При правилно изпълнение не губим нищо освен едно ммммммммм минало бешало………но ни ВОЙНАТА е свършила / Война я наричат всички вече,не съм войводата аз,невинен съм / , ни имаме еднакво виждане по куп въпроси,а и модератори с твърда ръка не се наемат да разстрелват,само меки китки и щипане по дупето.
Искаш да си Мод? Веднага те предлагам за една вафла Мура
-
Предлагам Даника за модератор
Гергин се изниза като такова из гащи,Гагича като пенсионер има време да мисли,Даника знае как да се оправи тука с един замах - няма човек/няма проблеми
може ника да е розов,претенции нямамTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Ти сам каза, че не завари тези раздели и затварянето им. Син или червен може да си е всеки, но на черното да се казва бяло, и за по-лесно да се изтрива и премахва всичко, май щеше да ти стане ясно кой го направи недемократично, че и без претенции за такова.Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
Цецо, докато действа принципа "който не скача е червен/син/бенбен", това за което говориш няма как да стане. То това нито е демократично, нито обективно. Като прибавиш и заклеймяването с епитети и квалификации на онези, които не са съгласни с партийната линия, става каквото става. Очевидно наличието на партийна линия не е било само до 89 година. Това, че някой не е син не означава автоматично, че е червен и т.н.
Сега какво се е променило, та ще се възстановяват разделите - ми нищо, само неудобните почти ги няма.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
- 1 like
Коментар
-
Това, че не съм заварил разделите, не означава, че не знам какво евентуално е станало. Виждал съм го на други места/форуми. Черното си е черно. Лошото е когато го виждаме само там където и когато ни изнася- казва му се лицемерие и двойни стандарти.Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
Ти сам каза, че не завари тези раздели и затварянето им. Син или червен може да си е всеки, но на черното да се казва бяло, и за по-лесно да се изтрива и премахва всичко, май щеше да ти стане ясно кой го направи недемократично, че и без претенции за такова.
Сега какво се е променило, та ще се възстановяват разделите - ми нищо, само неудобните почти ги няма.
Иначе най-вероятно Ясен е прав- нищо не се е променило и отварянето на разделите би било много трудно, ако въобще и възможно. Аз съм скептичен и вероятно нещата ще се зговнят пак. Другия вариант е да се наложи желязна дисциплина, но тогава ще се получи каквото имаме сега и някой/някои няма да са доволни и така се въртим в кръг.Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Предлагам УРКО за Мод - нова кръв,пише нормлно,не се кара с хората / хората пиша,не другите /,редовен е у форума,ще работи с хъс
Малко не е ляв и Коми ма ще го ошлайфате,може лек буфер или контра да е на тия с МосФилм та трябва да се внимава да не излезе от него скрита лимонкаTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Какво лошо бре,цял раздел Политика като се отвори кой ще го модерира - АЗ,Спарки и Ясен ли?
Или нас ни елиминират,боядисват ни в удобен цвят / Спарки не де,той си е нормален / и форума цъфти?
4ти гледам се ослушва почесвайки се,а уж сериозен мъж с правилно и реално виждане
Мераклии има ли за Мод? За цвета на ника директно с шефа ще си говорите,аз съм само по предлагането и не боядисвам
-
А Чавдар НЕ,с него не мога,5 пъти го питах да спирам ли да пиша там и докато не ме банна дума не каза по въпроса,с него аз не искам 😳 а го познавам от Фишинг Манията,2004та още,бяхме модове и там
А сега де,старата любовПоследно редактирано от BENZBOSS; Вчера, 21:09.
-
-
Усещаш ги нещата.Urko коментира
Днес, 21:37
Немой с лошо де, какво съм ти направил? Имам усещането, че в тукашния климат "модератор" се е превърнало в синоним на изверг или посмешище и ти искаш да ми вмениш тая роля?
Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
Коментар
-
Само човек който не знае с какво бреме се нагърбва би се захванал с модериране на подобен раздел.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеПредлагам Даника за модератор
Гергин се изниза като такова из гащи,Гагича като пенсионер има време да мисли,Даника знае как да се оправи тука с един замах - няма човек/няма проблеми
може ника да е розов,претенции нямам
Всеки по-умен човек би се досетил, че модераторската "нашивка" носи негативи на носещия я.
За да е безпристрастен, модераторът трябва да раздава наказания както на познати и приятели, така и на "непознати". Но има реална опасност приятелите и познатите да се нацупят "е що ми даде това наказание, аз само малко, а ония...".
Затова модераторите на такъв раздел трябва да са анонимни. Както беше споменато по-напред: Модератор 1, Модератор 2 и т.н. Кои са те ще знаят само тия които трябва.
Това би им позволило да шляпат наказания на всички залужили, без да се притесняват, че някой щял да им се обиди.
Коментар
-
Предлагам ШАРАНА за Мод,идеален ще е за новия раздел,само да не му е жълто/син ника
Всичко живо с животински ник ще е на манифестация още на другия ден,а това е важно за МИРа у ФорумаTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
То ако се срещнете ще се се избиете,кой ще е на власт...
Я направо затваряйте....
Ами просто прочетете хронологията....
Да Модератор да ме баннва...и така
А беше хубав форум,и много научих от тук.
Коментар
-
Аз предлагам да се прекръсти форума на "Политическа кръчма", "Евро бар Наздраве", "Селска седянка" или нещо в тоя стил. Да се промени парламента (модераторския екип) на 1453 души и, ако остане място на сървъра, да има 1 тема за "Технически въпроси, офроуд и автомобили".
Аааа и да се влиза само с профил от сураттефтера.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар