Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет за керамични керемиди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте съвет за керамични керемиди

Дотук се уточни че Брамак са тежки, а Тондах стават....
    Обаче някой има ли впечатления от керемиди МЛАДОСТ ?

От около 8-9 год. сме с такива и никакви проблеми.

Коментар

Преди 10тина години сложих Брамаг. Има много спукани а не е ходено по тях. Ако ти е интересно, мога да ти снимам.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Коя серия? Как го измисли тоя въпрос? Когато строих къщата си нямах хал хабер от строителство. И сега си нямам. Купих това което твърдяха, че е най доброто на пазара. Бетонни Брамак. или поне аз толкова съм запомнил. Имам един навес между къщата и оградата и на него от терасата се виждат спуканите. Сега вали и не мога, но като спре ще ти снимам. Това което помня е пукнатини напречно на наклона. Не точно на 90градуса.
      Слагани са 2008-2010г някъде

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      Коя серия? Как го измисли тоя въпрос?

Е как да не знаеш?? Има класик ,класик протектор ,протектор + ,икономик, или пък онази серия с големите вълни "Атика" и още някви.. на скара ли са ковани ли са....
      Абе има някаква причина за пукането... не е нормално

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Нали се разбрахме, че за мен керемидите се делят на :битумни, керемиди и ламарина. Толкова.
      Вълнисти са, на скара.

Аз го играх с тондах модел TRADITON - на вилата сменяхме една малка площ с такива. Дойде време една постройка в София и единия майстор нещо имаше против тях, но от всякъде чувам, че стават, пък и нали пробвани на вилата. Поръчах от ангро, идват и виждам няколко счупени още на камиона. Предложиха ми да ги извадя по-късно счупените и да ми ги заменят и взех, че се съгласих. Когато майсторите започнаха да ги редят се уплашиха - как стъпят и се чупят. Оставиха най-слабия да ги реди. Като слезе каза, че повече на този покрив няма да се качи и се наложи аз да обирам каквото беше останало.
    И след това на вилата на една от керемидите средния ръб се беше отлепил/отчупил и щръкнал на горе.
    Не знам калпава партида ли улучих, какво ли, но като ми дотрябват керемиди ще подминавам тази марка.
    За Младост чувам, че стават (ама само чувам), а другите сръбски Nexe преди години същите майстори слагаха и ги одобриха.

Коментар

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
      Младост са добре, но съм пробвал този модел, няма забележки.
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Keremida-Traditsional-Pro-Mladost-506x508.jpg Прегледи:0 Размер:15.5 КБ ID:7011955

Коментар

И аз съм с Младост от 8-10 години, много съм доволен.Ходил съм по покрива, нямам пукната досега.А купих 100 резервни

Коментар

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Ааааааа това е първото правило в учебника на Брамак (практическо помагало за покриви)
          Там пише - ако имате резервни керемиди и ги държите на покрива в готовност - то почти не се налага и се оказват излишни.
          И ако няма резервни - винаги се чупят и се налага ....

То майтап майтап ама е като правилото - ако майстора иска да му върви на късмет си разменя чорапите (ляв и десен)

А трябва ли въобще да са керемиди?? Щото аз направих няколко ламаринети и съм очарован... Бързо става лесно здраво...Леки са...Верно че не са красиви но...
        И последния покрив го направих миналата година - директно сложих покривни сандвич панели - става светкавично много по здраво от керемиди по евтино има изолация нооооо има индустриален вид

Коментар

• krassitch
          krassitch коментира
          Редактиране на коментар
          Колко години ще им трябват, за да ги пробие корозия?Много ме съмнява, че такъв покрив ще изкара и половината, на тоя, с хубави керемиди

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Корозия ли? Абсурд - не съм чувал нито съм виждал...
          Аз ползвам ламарина с ПВЦ покритие и ако не я надраскащ мисля че е почти...аааа вечна...
          Ама вече слагам предимно термопанелите...по лесно бързо и изолация...С ламарина обличам и правя обшивки..
          Ако погледнеш Технополис Метро фабриките - не съм виждал ръждясъл панел...
          Ама то и не съм търсил де...

Мишев, излъгал съм те. Не е през средата. Ъглите се чупят. Заповядай.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_951048.jpg
Прегледи:220
Размер:409.2 КБ
ID:7011981

Име:image_951049.jpg
Прегледи:215
Размер:285.3 КБ
ID:7011982
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Ааааааа това е друго...Мисля че е серия икономик (на такова ми прилича)
          Не съм сигурен но мисля че проблема в майстора ти... Не са наредени правилно...
          И аз имах такъв проблем на втория обект(баш моя).
          Когато се нареждат майсторите ги редят баш плътно.. и не напълно вертикално (мм завъртени)те си имат 2 зъба отстрани дето да си паснат...И трябва да се редят с известен луфт няколко мм между тях а не плътно...усеща се като сложиш керемидата
          Когато е плътно - топлинното разширение ги отчупва - защото няма аванс къде да мърдат...
          Това обяснение го чух от единия от старите майстори - като самите серии имат особености - примерно протекта допуска грешки защото горния слой не допуска такова разширение...
          На практика керемидата опира най плътно точно в онова ъгълче което се отчупва...то лесно може да се провери теорията ми...

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Няма как да стане с луфт. Влизат една в друга и не мърдат странично нито милиметър. Имам останали на едно пале. Пак ще погледна.
          Не знам колко економик са били, но помня, че добре ме оскубаха. То преди 17-18 години нямаше и толкова избор като сега.

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Мишев е прав, наредени са неправилно, под напрежение и резултата е на лице.

КЕБЕ(КЕВЕ) глиджосани. За 20 и няколко години ... никакви ядове. Преди 2 години достроявахме и .... сложихме пак същите.
        Резултата е същия.
        Поне за сега де ...
        Сега ни предстои пак, дострояване и нов покрив, .... ще бъдат пак същите.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Не съм специалист, но съм ремонтирал(не аз лично де, бригада) два покрива последните 10-12 години. Първия с Брамак, като тези на Вальо, но с покритие, май протект ли нещо такова се водеха. Никакви проблеми за сега, май даже към 14 години станаха. Втория с Nexe, правени в Сърбия, преди 4-5 години. Ми за сега няма ядове. Винаги ми е интересно защо всички решават че бетонните са много тежки? Теглихте ги, ама не по една цигла, ами по 1 м2. Щото Брамака е доста голяма и са по-малко бройки в м2 от стандартната керамична(има и по-големи модели вече)? Относно металните керемиди, съседа направи заедно с мен преди 14 години ламаринен покрив, който е на листи, пресовани във формата на цигла, ами и той не се е оплаквал. Някой спомена корозия, миналата година свалих 20 годишен улук, метален с покритие, ами нямаше и помен от ръжда. 30 години поне не виждам да има ядове ако е направено като хората.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

два покрива в Средногорско село имаме ремонтирани с Тондах Винеам - единия през 2017, втория през 2024. Препоръчаха ни ги майсторите, доволни сме, засега проблеми няма.

Коментар

Ползвах такива преди два месеца,красиво оранжеви...друго незнам
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Тея са хубави,марка не знам...но ги срещам много често по хорските къщи,режем ги,вадим ги...ок са... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250702_140747.jpg
Прегледи:140
Размер:374.9 КБ
ID:7012164 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250729_112619.jpg
Прегледи:139
Размер:443.7 КБ
ID:7012165
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Име:IMG_20250918_130224.jpg
Прегледи:118
Размер:654.9 КБ
ID:7012211 Тея се чупят много....мисля че са стари Горна Оряховица...режат се лесно

Коментар

• Asen Kushlev
                  Asen Kushlev коментира
                  Редактиране на коментар
                  В Стралджа също ги правят, лоши отзиви за тях. Един покрив срещу мен го гледам постоянно. Като завали и сякаш попиват вода, вижда се как си променят цвета. Но са вече на едно 15 години поне.

• jordanov sv
                  jordanov sv коментира
                  Редактиране на коментар
                  На много места са правени, в Овча могила също.
                  Тия са тип Мизия, другите които всички ги знаем са Марсилия и бетоновите от соцвремето мисля бяха Марица.
                  Бяха модерни тогава щото можеха да се слагат и на по-малък наклон на покрива. Имахме и ние на село такъв покрив и беше добре, но изгоря. Мизия от 60-те години някъде може и сега да се видят в топ състояние по сградите, демек над 50 годишни, други пък след 5-6 зимни цикъла ставаха на юфка. Всичко зависи от как е втасала глината и меленето.
                  Имам колега работил в това производство та той ми ги е обяснявал.

Ако някой може да препоръча с чиста съвест бригада за ремонт на покрив в село до Пловдив - да пише... или ако може да препоръча себе си - също

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X