Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АНКЕТА: Според Вас трябва ли България да замени лева с евро?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    По-интересно е дали управляващите ще се сетят да вземат предвид и резултатите от анкетата при вземане на решение: дали или тц...
    Тоест, дали само се 'абите да кликате у нещото или се занимавате с наистина богоугодни дела.

А, момент, ама такива анкети периодично има във всяка медия, вероятно дори в треторазредните парцали...
    Управляващите разбират демокрацията като, да можем да си дращим свободно в Нет-а, да изказваме мнението си, да плюем и се пенявим дажеМоже и анкети да си правим също, така или иначе, няма да ги отразят.Те "не е@ават суверена за нищо /както казвахме в казармата/Това е според тях демокрация, а не референдуми и зачитане мнението на народа.И тогава президента им развали рахатлъка - него няма как да не го отразят.Много от "клакьорите" им скочиха на "барикадите" да ги защитават.Чак е смешно как изпадат в истерия - то е като да им дръпнеш килимчето под краката

Коментар

Да де , ама резултатите дори от тази анкета сочат друго - 57% ЗА еврото, 43- ПРОТИВ.
      А като прочетеш темата ще си кажеш, че 98% от хората в България си искат лева.
      Ми не - просто останалите сте по-гласовити. Как сега да прецениш кой изпада в истерия ?

Коментар

Няма значение кой колко е гласовит, какво поддържа и какво ще кликне в анкетата.
        Приказки нахалост. Словоблудство и словесен онанизъм...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Киселицата резнàла Мунча.

Председателят на парламента Наталия Киселова върна на президента предложението му за провеждане на референдум за еврото с аргумента, че то противоречи на Конституцията, съобщават медии.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Гьз глава затрива,няма се научим там по ония земи ма иначе е демокрация де
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

Сашо, цар си да говориш глупости с убедителен тон

В България тока е 4 пъти (четири) пъти по-евтин от ЮК.
              Водата е поне два до 5 пъти по-евтина от ЮК, според локацията и в БГ и в ЮК.
              Няма държави в Европа с безплатна вода (питейна и мръсна), има вода включена като цена в другите данъци, например смет/сгради и т.н.!
              Горивата са по-евтини от ЮК.
              Месата, плодовете и зеленчуците с малки сезонни изключения са по-евтини от ЮК.
              Сигурно 99% от услугите са по-евтини от ЮК.

Млечните изделия в ЮК са по-евтини от България и в големите вериги в БГ всички млечни са по-зле от ЮК.

Спомени данъците и цената на медицинските услуги в Европа и в България, тогава пак опитай да твърдиш къде какво колко и как
              Сашо,

Ето ти реалноста, всичко това съм го платил аз за последните няколко дни.

Дизел обикновен 3.40лв/литър
              21лири = чай, вода и 1 х парче торта за синковеца
              Водата я плаща жената, нещо като 60-80 лири на месец (мръсна + чиста вода)
              Цените на храните в най-евтиния магазин в ЮК са видни на касовата бележка.

В Ирландия и Шотландия, водата не е безплатна, а включена в т.н. Общински данък, моята вода се плаща отделно и данъка ми е скромните около 500лв на месец, с някаква отстъпка е малко под 5 000 лева / годишно = Общински данък.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2025-05-13 19.51.58.jpg
Прегледи:169
Размер:412.9 КБ
ID:6998738

Толкова е влака извън пикови часове за 25 минутки пътуване.

Име:2025-05-13 19.52.36.jpg
Прегледи:168
Размер:336.1 КБ
ID:6998739

Ето го и горивото.

Име:2025-05-13 19.51.17.jpg
Прегледи:168
Размер:347.2 КБ
ID:6998742

И сладкарницата.

Име:2025-05-13 19.51.42.jpg
Прегледи:169
Размер:353.7 КБ
ID:6998741
              Прикачени файлове
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Ама чакай сега, нали Дъждоландия не ползва Евро и са изнесе от ЕС. Значи всичко трябваше да е цъфнало, вързало, да текат реки от мед и мАсло. Вместо това продължават да търсят извинение за собствения си мързел и некадърност навън. Нали българите и полаците бяха проблема? Или се оказа че не бяха?

В Китай, Русия, Северна Корея, ЮАР, Индия ли живеят по-добре от тук, та ми ги давате с Мишев за пример?

Да, нещата се сговнясват повсеместно и по много причини. Къде ви е решението? Защо за тук ми хвалите неща, дето сам казваш, включително с настоящия си пост, че не работят?

Как точно НЕприемането на еврото решава нещо? Елементарен въпрос е, на който се отговаря с предъвкани опорки, щото аргументите никакви ги няма. И как точно, ако в еврозоната всичко се скапе, си мислите че ще останем на сухо с левчетата си? И на това смислен отговор не съм получил до сега.

• Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                За горивата има сайтове - акцизът е много по-нисък в България, като го махнеш, се оказва, че цената е поне 1,5 пъти повече от европейските. За водата писах - плаща се поддръжка на водопреносна мрежа, включена в данък имоти. Не мерят потреблението (= колко въздух си издишал през месеца).

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                Спарки,

Аз наистина не знам какви са правилните посоки и начини да се оправят нещата, мога само да посоча за съжаление негативните примери и влошената ситуация в Западна Европа.
                Вземане на заеми не е добра идея, а това следва в родината.
                Увеличаване на цените и дигитализация във финансовата сфера не е добър ход, няма да доведе до нищо добро в родината, особено заради печатането на пари(валута) върху, която нямаме никакъв контрол нито пък глас.
                Именно заради загуба на суверенитет островитяните напуснаха ЕС, или поне така им продадоха идеята, сега същия лидер ще ги "спаси" и от имигрантите, толкова зомбирана и мозъкопромита нация надали има

Сашо,

Печелиш, вкара ме в семантична клопка, признавам обаче, с акциз без акциз, важно е какво пише на бележките и какво излиза от джоба, в родината горивата са по-евтини от ЮК.

И за водата не си прав, мерят и то добре мерят, на човек в дома + по стойност на имота = данък = цена на водата, която плащаш. Има и с водомери, има и без водомери, и сите плащат водата, няма при западняците безплатен обяд.

Като говорим за безплатна вода, нали знаеш, че няма никакви публични чешми и кладенци по островите, отново заради благото на народа
                Последно редактирано от BatGeorgeone; 13-05-25, 23:54.

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
              Да де , ама резултатите дори от тази анкета сочат друго - 57% ЗА еврото, 43- ПРОТИВ.
              А като прочетеш темата ще си кажеш, че 98% от хората в България си искат лева.
              Ми не - просто останалите сте по-гласовити. Как сега да прецениш кой изпада в истерия ?
              Яяя, тук са гласували повече от 7500 души, а в темата няма и 100.Дали е представителна извадка? https://fakti.bg/poll/3458-odobryava...ta-#CommentBox Аз по-скоро виждам страх у управляващите от резултати от референдум.Дали, ако приемем еврото, ще си препишат велики заслуги и постижения, и така ще се закрепи това правителство, или имат други съображения, не зная.Но който може да мисли, вижда...Без да му казва някой, как е правилно -копейки, президент, или друг...

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                Яяя, тук са гласували повече от 7500 души
                Какъвто контингента, аткива и резултатите. Може ако искаш и някаква анкета от Шок и Пик да извадиш. Все толкова ще е безпредметна, колкото и референдумът.

Ако си дадеш колата за отговорен ремонт при неграмотник, после е много вероятно да се пребиеш. А вие искате точно товеа - да питаме по финансови въпроси финансово неграмотни.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Да, да, свършват ни аргументите и започваме да броим запетайките. Нищо ново под слънцето.

• crazyjob83
                  crazyjob83 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Никакви аргументи не са ми свършили, просто няма да се занимавам с едни и същи упорки и с хора, които им е все тая как пишат, щоТ са финансово "грамотни".

• FREEFLYER
                  FREEFLYER коментира
                  Редактиране на коментар
                  crazy - пише се Опорки

Ама, как подскочи Хампито, когато Гечев се обърна към него с "колега"...
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Еми нормален човек би го било срам да е бил икономически министър в правителство, фалирало държавата, и после да ръси "умности", ама тоя е еталон за гьонсурат. Нормален човек е нормално да го е гнус ако такъв се опитва да го приравни към себе си, наричайки го "колега". Някой, дето няма възпитанието на Хампарцумян, би реагирал доста по-цветущо.

• kartechar
                  kartechar коментира
                  Редактиране на коментар
                  Учудил се е, че Гечев е завършил и химия (за разлика от Хампито, който си е само с нея).

• blackfirefly
                  blackfirefly коментира
                  Редактиране на коментар
                  Подскочи, ама Хампи седеше като наакан първолак. Както винаги не каза нищо съществено. Разтегна някакви стари дъвки, даже едва не се изпусна, че е икономист любител и толкова..

Гагич никога не е чувал за косвени разходи. Не плащаш вода, но плащаш поддръжка на водопреносна мрежа; не плащаш въздух, но плащаш въглеродни квоти; не плащаш скъп ток, но плащаш такса обществен интерес (зелена енергия); не плащаш на ЦГМ, че си паркирал, но плащаш, за да ти осигурят паркомясто... Всъщност, ако не бяхме измислили магазините, вероятно щяхме да плащаме "такса живот" и да си живеем и плюскаме напълно безплатно. Но, все си мисля, че Гагич има нещо друго предвид.
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Bogoljub Gagic
                  Bogoljub Gagic коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ама, Тропчо, ние също плащаме водопреносна и канализационна мрежа, но "за сметка на това" (като в оня виц - храната е гадна, но за сметка на това е малко) плащаме и изразходвани кубици вода. Виж си фактурите. Че има няколко остатъка от соца, като регулирани цени на тока за населението - те се избиват за сметка на фирмите-потребители, па и в някакъв момент ще отпаднат.

.Дали е представителна извадка? [..
                Извадката е представителна за това, че от пишещите активно (или не толкова ) има 3-5 човека ЗА еврото - Спарки , Гагич, аз и още някой навярно. Тези от ПИШЕЩИТЕ , които сте ПРОТИВ сте повече, не съм броил. И въпреки това резултатите от тукашната анкета са каквито са.

Хем този форум определено не е с изявена проевропейска настройка .

Коментар

• kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  Кресливи де. Автоматичната корекция е настроена положително.

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  ХАХАХАХАХА Убосници един вид……чакай,че ще дойде УБО и ше станем мат и маскара пак

• ивайло
                  ивайло коментира
                  Редактиране на коментар
                  Е ти не знаеш ли, че Убчо е тук, под вънкашност нова . Само дето не се е кръстил Левски, ами Бенковски ( Хлътев).

Пазят си прикритието, минали са школите!😁 Там са ги научили на 1000 номера и един за след това. Тук пък точно еврооптимистите да са повече от русоробите, НЕМА НАЧИН ПРОСТО. Не сме от вчера тук.🍻✌️🙂

ПП
                Спарки, човека, гОркия, с много свободно време се е урЕдил да се бори с "кауза пердута"!😉
                Последно редактирано от disko04; 14-05-25, 14:18.
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Аз, а и много други, не съм против еврото.Против съм да се спускат силово решения на плебса, и никога да няма референдуми за нищо.Демек, елементарен народ, обаче, с изключително ерудирани и честни политици.И действат винаги в интерес на хората.Обаче, проС народ, не оценява усилиятаОт друга страна, ако има референдум, би било добре да наемем швейцарска фирма за това.Най-вероятно ще излезе и 2-3 пъти по-евтино

Коментар

• kbot
                    kbot коментира
                    Редактиране на коментар
                    Това е много стара тактика на руzzките тролове -:Аз много обичам еврото, НО ... и се започва

Аз, а и много други, не съм против еврото.Против съм да се спускат силово решения на плебса, и никога да няма референдуми за нищо.Демек, елементарен народ, обаче, с изключително ерудирани и честни политици.И действат винаги в интерес на хората.Обаче, проС народ, не оценява усилиятаОт друга страна, ако има референдум, би било добре да наемем швейцарска фирма за това.Най-вероятно ще излезе и 2-3 пъти по-евтино
                  Няма нищо силово. Преди последните поне 4 избори за НС се знаеше априори кои партии са за еврото и кои против. Преди последните избори също. Кое е силовото че нещо не се сещам? Аз съм гласувал за партия, която е ЗА еврото, защото самият аз съм ЗА еврото. Като си против или искаш референдуми си имал избор - Славчо, Копейчо, Руди-Гела, Киро Брейка. Има кеф ти такива дето са против, кеф ти такива дето като теб са за, ама наужким.

Къде е проблема? 7 питания за 4 години не са ли ти достатъчни? На мен са ми предостатъчни.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• blackfirefly
                    blackfirefly коментира
                    Редактиране на коментар
                    Остана да напишеш, че си бил и комсомолски секретар.. Е така да видиш как е...
                    Последно редактирано от blackfirefly; 14-05-25, 21:11.

• MFr
                    MFr коментира
                    Редактиране на коментар
                    @ Спарки, батко, ти си еманация на умнокрасивитета, ма поне си го признаваш. Което ти прави чест, в известна степен

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    @черносветулков: Максималния ми комунистически "чин" е бил чавдарче-знаменосец. За щастие не устискаха да ме цанят за комсомолец и не ми се наложи да уча политикономия и прочие велики постижения на едното време. Пък и към края се бях "развалил" и хич не бях политически правилен.

@MFr: Ако гласуването за най-малко гадната манджа в менюто значи умнокрасивитет, така да бъде. Че после се оказа че някой се е изплюл в салатата - c'est la vie. Нямам и не съм имал уше в кухнята за да го знам.

Абе кат кледам полемиката пак ша одим за гъби ма найсе.А за дали да има или да няма евро , що да не се пита? Тези тук които сте за еврото какво ви плаши нали сте от умните и красивите и анкетата е ЗА. А ако се замислите с това между ушите си , не ви ли отнемат и на вас възможноста да кажете ЗА, тоест попадате в групата на тъпите е това сега да видим как ше го приемете. А и между другото всинци тук сме умни и красиви та да ви пратя в 1933 г. хаххххх потърсете интересни години са след това а е почнало точно като при нас сега.

Коментар

• zik7777
                    zik7777 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Абе, чудя се как така умни и красиви, па и интелигентни хора си полягат на едни ..... абе все едно "БахЮТВ" или "СтараТВ" гледам, като не ви отърва нещо, айдеее, много сте гласовити и вресливи. Явно да ви таковат с 200 и да ви се подиграват всеки ден туууу ви харесва. Е, спирам да споря с вас, щото нали вие сте си в калта, ще ви хареса, а аз може да се изцапам. Само ще ми е интересно след време, като се обърне палачинката, накъде ще ви повее - примери много . Модерни са краварите, ама нищо чудно да си купуваме кола с рубли. Ха, ви наздраве и те така към Пловдив, макар че не остана там място - А и ПС може и да съм за Еврото ама нали направо скачате и не питате хахахахахах.

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Коли с рубли тоя път ше ви остава вие да си пазарувате, и да си пребивавате в калта и говната която ще ви донесат пак тия, дето вече няколко пъти са я носили. Явно ви е било малко. А аз ще се изнеса като подъл страхливец и западняшка подлога някъде, където не преобладават подмити, лъснати, овазелинени и надупени на изток задници.

• blackfirefly
                    blackfirefly коментира
                    Редактиране на коментар
                    Спарки, там където си се запътил, ако кацнат извънземни О нас освен, че трябва да си подмит, лъснат и овазилен може да се наложи да си смениш и пикалото. Последното без големи терзания. Сигурен съм, че го знаеш. Иначе нямам обяснение, защо все още дремеш в кочинката, след всичко което пишеш...

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 2 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X