Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за фалшива обява за продажба на автомобил с финансови последствия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Полицията лесно ще открие измамниците.
    Има банкова сметка, тя може да е на някой клошар ама все някой е отишъл да изтегли парите от банкомата, всеки банкомат се снима с охранителни камери. Знае се часа и мястото от където са теглени пари от сметката и така.
    Обаче полицията няма да се задейства.

Коментар

Капаро, без предварителен договор = дарение.
      Търси адвокат и С НЕГО в полицията да заведете жалба, а после и да заведете гражданско дело. И колкото се може по-бързо!

Коментар

• krassitch
        krassitch коментира
        Редактиране на коментар
        Предварителният договор как ще го спре да те измами?

• Absolut
        Absolut коментира
        Редактиране на коментар
        Да те измами, не, но ще определи еднозначно към кого да насочиш притезанието си и значително ще съкрати пътя към съдебно дело. А и ще можеш да проучиш продавача, преди да му преведеш парите.

Най-малко са виновни полицаите, те в момента преливат от пусто в празно.Виновни са законотворците.При измама, или невърнат борч, след като е осъден, и не плаща - затвор, докато не заработи сумата, и не обезщети потърпевшия.Сега реално мошениците се присмиват на измамените, без всякакви последствия, без наказание.Само се намира напразна работа на полиция и съд, адвокати...

Коментар

Е не може ли да идете на място с друг човек да купи джипа ? Само да ги видите поне....

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
          Е не може ли да идете на място с друг човек да купи джипа ? Само да ги видите поне....
          Телефона към обявата от няколко дни не е активен вече.
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
            Разбира се, ама тоя джип изобщо не съществува според мен, , благодаря на всички за мненията, заблудих се много гадно, не догледах снимките, само видях че нещо е правено по сниманата кола, а то всъщност само труда е повече от обявената цена, и да - телефона не е активен, обявата в Мобиле.бг си стои, само че цената е махната и пише по договаряне, писах им още веднеж два пъти да я спрат и не е*ават, споменах им че това ги прави съучастници, не мисля да се впускам в приключения да издирвам виновници и да им троша кокалите за 1к (толкова преведох) не мисля че има смисъл, ще се чуя с един адвокат обаче, за да проверя дали няма шанс да подведа мобилето под отговорност - все пак с бездействието си реално участват в далаверката.

Коментар

Нито си първият/ сигурно си първият който си признава/ нито ще си последния изгроял в такава схема. Кажи и адвоката какво е казал. Трябва да има наказание за такива измамници.

Коментар

Жалко, че се е получило така! Лично аз до сега, когато съм купувал кола по обява първо съм се обаждал на посочения телефон. Второ съм се разбирал с продавача, кога да дойда да видя колата, да я пробвам и евентуално да я закарам в избран от мен сервиз за да я погледнат (за моя сметка естествено). Трето съм отивал физически на оглед и тест на въпросното возило (България не е чак толкова голяма държава). И ако ми е харесвала, чак тогава съм давал капаро след преглед на документите за собственост. И до сега такова чудо не ми се е случвало.
                Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Всъщност, подобна измама може ли да мине за кибер престъпление?
                  Ако да, нали имаше едни юнаци които се занимаваха точно с такива работи...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Не може да мине за киберпрестъпление. Това си е стандартна измама...
                    Между другото - не знам дали сте забелязали но на всички служебни имейли всеки ден ама всеки ден буквално (на всички служебни) непрекъснато идват фалшиви имейли с призиви : отвори тук ,дайте оферта за това ,имате пари да получите ,НАП ви иска инфо,банка ще ви закрие сметката...

Искам да кажа че толкоз яки атаки не е имало преди.Второ - атаките идват от най различни имейли и са изключително разнообразни мотиви и примерно ние сериозно се затрудняваме да разберем даден имейл дали е фишинг или просто е на клиент...Толкова трудно се различават някои...

Според мен - при тази честота и разнообразие - все някога ще изгорим..Колкото и добра да е една противовъздушна отбрана при огромен брой ракети и атаки все ще пропусне някоя ракетка... Прекалено голяма е интензивността...

П.П
                    Колежката вече отвори 2 такива имейла - помисли че са на конкретни клиенти... Веднага след това пусна точни на възстановяване от уина но не сме напълно сигурни че проблема е ликвидиран напълно

Коментар

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                      ...Между другото - не знам дали сте забелязали но на всички служебни имейли всеки ден ама всеки ден буквално (на всички служебни) непрекъснато идват фалшиви имейли с призиви : отвори тук ,дайте оферта за това ,имате пари да получите ,НАП ви иска инфо,банка ще ви закрие сметката...
                      Това вероятно е така ако имейлът ти е в абв.бг или друг подобен сайт. Например в Джимейл нямам проблем със спам.
                      Е, макар и рядко минава по някое безобиднио съобщенийце, но това вероятно става с "благословията" на Гуги...

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                      ...Колежката вече отвори 2 такива имейла - помисли че са на конкретни клиенти... Веднага след това пусна точни на възстановяване от уина но не сме напълно сигурни че проблема е ликвидиран напълно
                      На това комшиите му казват "глупостакис на търкалякис". Отваряне на подобен имайл не води до нищо. Би могло да доведе ако се проследи линк публикуван в него, и то ако потребителят е блондинка и го е домързяло да настрои и дооправи браузера си.

Мишев, ти да не реши, че това е форума на втора целодневна детска градина, че започна да ги ръсиш толкова неадекватни?
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Absolut
                        Absolut коментира
                        Редактиране на коментар
                        "Отваряне на подобен имайл не води до нищо."
                        Ако пощенската програма е настроена да дава автоматичен отговор, при отваряне, това потвърждава атакувания мейл и той влиза в БД за обработка, както може и да бъде препродаден на други фишъри.

• mishomishev
                        mishomishev коментира
                        Редактиране на коментар
                        Под отваряне на имейла имах във впредвид че имаше прикачен файл като оферта... И отворихме самата оферта (т.е файл)

Все забравям че тука са велики капацитети и съм напълно неадекватен както казваш...

https://youtu.be/YcoYahS2LvE?si=mDLxVuYLVxZvIy6n

Явно не е български патент баси измамниците
                      088455338две
                      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                      Джамбазов 2010г..

Коментар

Ето още една прясна обява. 😁
                        https://m.mobile.bg/obiava-217273359...ffroad-speshno

Току що се обадих, перфектно било и нямало забележки. Попитах за оглед, но госпожата не била в България в момента. Обаче имало много желаещи и утре да се обадя да видя дали не е продадено.
                        Казах, че съм сериозен и искам да го взема веднага, да съм пратил 500 лв капаро и аз ще съм късметлията.... 😁
                        Най-после ми излезе и на мен късмета.
                        Ето данните за капарото.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2024-09-26-18-57-17-882_com.viber.voip.jpg
Прегледи:206
Размер:163.6 КБ
ID:6974835
                        Който търси , намира !
                        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• sonda
                          sonda коментира
                          Редактиране на коментар
                          Е то писанието "заводски 4х4 и 2 лебедки", барабар с цената, е очевадно...

Първоначално публикуван от desotodorov Преглед на мнение

Разбира се, ама тоя джип изобщо не съществува според мен, за 1к (толкова преведох) .
                        Мммммм....като спомена 1к.....не търсиш ли още червен патрул.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
                          Попитах за оглед, но госпожата не била в България в момента.

мхм, в Унгария е госпожата или поне джипа е там

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4x4.JPG
Прегледи:187
Размер:337.2 КБ
ID:6974840

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X