Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за фалшива обява за продажба на автомобил с финансови последствия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко помощ за фалшива обява за продажба на автомобил с финансови последствия

Здравейте колеги,
    и аз попаднах в графата измамени, но не от телефонни шмекери, а от интернет такива....не че е голяма разликата.
    На 17-ти излезе обява в двата най-големи сайта за продажба на автомобили (червен Нисан Патрул, може и някой да я е видял).
    Цената беше много добра, съответно писах по вайбър, отговориха ми, на другия ден се чух по телефона с някакво лице, явно перфектно отработило схемата, подхода и историята която работи за заблуда на противника, преведох капаро. След което се разбрахме да се чуем вечерта , е нямаше как защото телефона бешее изключен, звънях и днес няколко пъти - изключен, вайбъра гледан последно вчера след като направих превода, и явно видяха че е пристигнал. Подадох сигнал за обявата и в двата сайта, в единия се и обадих, но ми казаха че не могат даже да я махнат, и да си подам жалба в полицията, а те щели да им пратят на тях, и тогава, но са я махнали вече, само в единия стои все още. От банката няма какво да направят, можело да се пусне молба за връщане на превода, но трябвало този, на собственика на сметката по която са преведени парите да съгласи ....
    Някой изпадал ли е в такъв филм и какво мога да направя по въпроса, като жалбата в полицията ми се струва безнадежден ход, подавал съм навремето за изгубени документи .

Подавай жалба в полицията.Парите са преведени по сметка, а ти си измамен.Лесно ще стигнат до собственика на сметката.После как ще се развият нещата, не знам.Но шансът да го отнесат измамниците е реален.

Коментар

Първоначално публикуван от desotodorov Преглед на мнение
      жалбата в полицията ми се струва безнадежден ход, подавал съм навремето за изгубени документи .
      Ти си забъркал кашата,пък не вярваш в полицията....мисля че нямаш друг вариант.

Или ,намираш някой който работи при мобилния оператор,дава ти данни на кой се води телефона (обикновенно на някой безимотен ром) намираш рома ,провесваш го за краката през някой мост,и стигаш до лицето) може да се наложи да провесваш няколко по веригата .Или теглиш една на простотията си,и отиваш за две седмици на някой остров,като се върнеш....ще си забравил за червения патрул...
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

• krassitch
        krassitch коментира
        Редактиране на коментар
        Това с мутренските изпълнения не е добра идея...Да не стане накрая, вместо само парите, пострадалия да трябва "да плаща" в съда и обезщетение на измамника за телесна повреда

• desotodorov
        desotodorov коментира
        Редактиране на коментар
        Това с острова е добра идея, и вероятно така ще стане, но може и да пусна жалбата - за успокоение на душата!

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        Опитай да се посъветваш с адвокат точно как да формулираш жалбата си. Събери макс. сведения/доказателства. Във вайбъра на телефона ти, кореспондента ти може да изтрие цялата комуникация с него...
        Имай и едно на ум, че "момчетата" може и преди да са правили този номер и да си имат начин за измъкване...

Не е невъзможно "момчетата" да кажат, че си им дължал пари и така им ги връщаш примерно...

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
      Подавай жалба в полицията...
      Да, това е логичния ход, от който обаче нищо не се случва! Трябва да си готов после с години да се влачиш по разни дирекции - то не са борби с киберпрестъпност и други подобни, които само си прехвърлят случая и все искат отново и отново твоите показания. Нас през служебния имейл ни свиха десетина бона преди 2 години, сметката по която са свити парите е ясна (на мангал) и още ни викат за показания пред нови дирекции! Не са ни върнали и стотинка!

Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Стара , класическа схема на измама. Стандарният път е да си подадеш жалба в полицията. Това за да си знаеш , че си направил каквото трябва . След това пиеш една студена вода , и забравяш за случилото се. Парите си превел доброволно , никой няма да се напъне да ти ги върне. В най добрия случай , ще ти кажат да заведеш гражданско дело . Пак се връщаме на студената вода.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
          Стара , класическа схема на измама. Стандарният път е да си подадеш жалба в полицията. Това за да си знаеш , че си направил каквото трябва . След това пиеш една студена вода , и забравяш за случилото се. Парите си превел доброволно , никой няма да се напъне да ти ги върне. В най добрия случай , ще ти кажат да заведеш гражданско дело . Пак се връщаме на студената вода.
          Мда, уйски пих тия явно бяха много добри, щом успяха да ме заблудят, всичко беше нагласено до най-малки подробности, че и местния диалект съвпадаше...живи и здрави да са , пък с парите. да си купят да не казвам какво, вероятно не съм и само аз между другото.

Коментар

Ако подадеш жалба в полицията, после никакви други действия не можеш да предприемеш!
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Добре де...Колкото и да е "ниска и невероятно невероятна" цената, как може да плащаш без да си го видял тоя Нисан? Не сме в Австралия, запали и си при него за няколко часа !

Как така обявата стои още в единия сайт, изтипосай я? Изтипосай ги навсякъде с телефони и т.н. Такива обяви има много, главно от Испания и Канарите, а сметките в Литва и Украйна, но там лампата светва бързо...евентуално, а и няма как да ги види някой пишман мераклия на 4000 километра и лети в розови облаци за щастлив ефтинджос...Но да гръмнеш така тук ?
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Патрул у60 за 5000 лева в Разлог. Ми гумите с джантите струват точно толкова ... изгнила Витара е повече пари
                Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
                  Патрул у60 за 5000 лева в Разлог. Ми гумите с джантите струват точно толкова ... изгнила Витара е повече пари
                  Таман щеше да пишем същото, щото разгледах... Как може да се хване човек що годе с повърхностен поглед по тематиката на това ?

Ето я обявата :

https://www.mobile.bg/obiava-2172656...-patrol-unikat

0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Обърни внимание, че имат и архивирана обява за Дукато на 6000 км, за 25 бона, може и там някой да е изгорял...Пак добре, че това обявено за 5, дано си дал най-много 1к за капаро, че други мераклии, за 80-ки по 10к евро от горепосочените региони, изгоряха с доста повече...
                    Последно редактирано от sonda; 19-09-24, 22:10.
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от desotodorov Преглед на мнение

Мда, уйски пих тия явно бяха много добри, щом успяха да ме заблудят, всичко беше нагласено до най-малки подробности, че и местния диалект съвпадаше...
                      Въобще не са добри, просто много наивни има като теб все още у нас...
                      Е вече ще имаш едно на ум и ще знаеш за другия път.

Няма как що годе наточен Патрол да струва 5 бона, да не говорим, че даже не си ходил и на място..
                      До колкото разбрах си дал 500 кинта, та го приеми като платен урок за който си заплатил тази цена.
                      Който търси , намира !
                      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Жалба в милицията не виждам с какво ще навреди.
                        Така просто хвърлени не изглежда сериозно и е още една причина да има такива.

Аз също съм склонен да се предоверявам повече от обичайното за света, в който живеем.
                        Обаче чак до такова ниво да преведа пари на непознат за обещания не съм стигал.
                        Враг усраине

Коментар

Дори и да ги съдиш, и осъдиш, само ще се увътриш с хонорара за адвокат.Накрая ще се окаже, че няма заплата, и нищо на негово име.Една позната осъди един П...., дала му 6000 лв заем с разписка.После за адвоката още 1000, и накрая - нищо.Оня работеше на черно...

Коментар

Станалото станало!
                            Ако са само 500 кинта, колкото по бързо забравиш за тях, толкова по добре. Тревогите и стреса съкращават живота.
                            Колкото до случката, приеми я за урок.
                            То съвети лесно се дават.
                            Ама и аз в момента вися с едно подобно капаро, само че за Швейцария, и в трансфера е писано за какво са преведени парите, на кого и къде. Но въобще не се притеснявам за това, а какъв ли варел ще пристигне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X