Мммммм....като спомена 1к.....не търсиш ли още червен патрул.
Не знам и аз какво търся, за спорта ровя из сайтовете продадох си 70-ката тази пролет, щото я карах по 500км на година, и като ми попадна обявата на тия мошеници само погледнах първите две снимки и си викам - това е очукано и за тия пари - става . Та сега съм една капаро назад, говорих с адвокат да се заведе дело срещу mobile.bg, пуснах жалба и на КЗП (отговора им дойде на следващия ден)...няма шанс да стане работата, да заведа гражданско дело или да уведомя полицията - и двете ще имат един и същи резултат - от умрЕл писмо. Така че за момента не търся сериозна машина, не че не ми се иска, ама имам и една 90ка и кола...+ още една машина, сметката отива висока . Благодаря на колегите че сигнализират и за още такива обяви,вероятно с вдигането на цените, този тип обяви ще са все по-чести, затова искам да разглася възможно най-широко, не че ще ги спрем тия....а да - и на нова ТВ и БТВ писах - не ми отговориха ...
Mobile осигурява просто платформа за обява но не носи отговорност за истинноста на обявата. Те не са нито страна по сделката, нито посредник при предаването на парите.
Със същия успех може да се измамят и през обява във форума а после да търсиш сметка на администраторите. Или някой да съди Мтел защото се е вързал на телефонна измама.
Не разбрах,жалба в районното по местожителство пусна ли....ако не си....мога да предложа , срещу скромно капаро ....няколко червени патрула имам за 5,6,7,12....най скъпия ми е 25 .....
Ако си пуснал ....не се продават....моя съвет е...не оставяй нещата така,пусни жалба и си чакай реда ,със настройка че нищо няма да стане....като нямаш очаквания,няма да има и разочарование...току пък вземат да свършат работа.
"Mobile осигурява просто платформа за обява но не носи отговорност за истинноста на обявата. Те не са нито страна по сделката, нито посредник при предаването на парите"
Аз категорично не съм съгласен с написаното. Според мен е обратното "Mobile" няма желание да съдейства. Защото ако имаше желание да изчисти измамниците - при сигнал ще направи светкавично проверка и ще свали обявата или ще въведе механизъм да се идентифицира примерно при подаване на обява да се посочват някакви елементарни данни телефон име и прочие..Има начини..бързи безплатни... Но те просто не им се занимава...Това е истината.
Преди няколко години аз също написах в този форум за измамници в Испания - по същия начин - искат капаро и изчезват. Аз ги засякох по банкова сметка - просто името на човека съвпадаше с името на фирмата - и трябва сериозно да се вгледаш и да разбереш че парите отиват при физическо лице а не в служебна сметка..(а посочената фирма беше актуална - само банковата сметка не беше правилна).
И в този случай - е много лесно да се хванат измамниците - очевидно е че е титуляра на банковата сметка. Реших да се правя на принципен - писах до испанската банка подадох 3 сигнала - все до европейски институции...Говорим за голяма реномирана испанска банка...
Заядох се - и тъй като съм късметлия - взех че намерих имейла на изпълнителния директор на банката - и директно му писах - така и така измамника е този и този на тази и тази сметка и му изпратих конкретно документи...
Разполагам с пълен набор от документи - и нищо ... Мълчание..
Пълен т.шак - личното ми мнение - тая Европа всичко е фалшиво - демокрация, закони, а-у, това онова, и накрая като трябва да се свърши нещо конкретно - нищо..а претенциите до небето.. колко са велики
Така е, те хубаво са посредници и не носят отговорснот - но с това, която правят, реално съучастват, същата обява я имаше и в Cars.bg - свалиха я веднага след като им се обадих, значи има как поне това да се направи.
Да си подам жалба, еми, ако ми се освободи време - ще подам щом дотам опряхме.
Коментар