Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Следят ли ни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
    Мисля, че не е необходимо наличие на мобилна мрежа, за да работи GPS локацията.
    Пак - GPS локацията корабът я излъчва нарочно. Спътника отгоре я хваща. Със самолетите е същото - спираш транспондера и самолета го отнямва. Може да го хване като петно на екрана единствено някой истински радар, ако е достатъчно наблизо, но не и да ти го покаже с табелка до него че това е полет еди кой си.

И не, един телефон в ъгъла не е достатъчен, когато си на майната си. Като си в средата на океана, извън търговските пътища, и си изключиш транспондера, теб те няма - не излъчваш информация. Хвърления телефон в ъгъла дори да излъчва, няма какво да я приеме, ако никой целенасочено не търси там.
    Последно редактирано от sparkybg; 29-12-21, 11:24.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мисля, че не е необходимо наличие на мобилна мрежа, за да работи GPS локацията. И дори и да няма спътник отгоре(?!?), един кораб
      не изчезва за 60 секунди. Дори и самото превземане на кораба не става за 60 секунди. Един хвърлен телефон в някой ъгъл е достатъчен за
      локализирането.
      Може би най-правилно го е казал novatech .

Ако много настояваш, винаги можеш да си вярваш в каквито теории на конспирацията искаш.

А за GPS-локацията ...

Да, GPS-ът в телефона ми ще работи, дори и когато няма обхват на мобилна мрежа или друга връзка с Интернет.
      НО при липсата на мобилна или друга връзка, данните за местоположението ми няма как да стигнат до когото и да било. Щото GPS системата е еднопосочна. Телефонът приема данните от спътниците горе, но не излъчва обратно към тях.

Защо мислиш е цялата дандания, че руските военни самолети летят около границите на НАТО с изключени транспондери? Така те стават невидими за радарите на РВД-тата и за цивилните хвърчила в района. Виждат се само като някаква отметка на "истински" радари и затова се вдигат изтребители за идентифициране.

Кораб може и да не изчезва за минута, но като му спрат транспондера и съберат телефоните на екипажа и ги метнат през борда (ако изобщо имат обхват де), той все едно изчезва от стандартните системи за следене.
      От там нататък могат да последват други действия от типа на бърза смяна на надписи и други идентификационни знаци, така че да не може да бъде открит лесно, дори и при наличие на сателитно наблюдение.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 30-12-21, 07:11.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Обхват на телефона имаш на около 6-7 мили макс от брега,после ти знаеш къде си ма никой друг идея няма,ти приемаш ма не предаваш.

Аз имам и тракър,предава позиция на всеки 2 часа в момента,има опция от 5 минутки / ако се разхождам примерно / до 4 часа / ако се мотам бавно в морето /,55 кинта на месец и те следят доброволно сума и народ.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Именно де - при тия честоти ако няма какво да пречи, разстоянията са доста големи. Не е важна мощността, а отношението согнал/шум. GPS сателитите са на 20000км и излъчват с 50ина вата, много по-малко насочени от gsm антена на клетка, геостационарните са на 37000км.

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Аз не говоря само за Щатите, зависи къде е антената,на колко високо си ти самия, метео……..но грубо повече от 6 мили шанс нямаш.Е хващал съм и на повечко ма това са редки случаи

• s_s1
          s_s1 коментира
          Редактиране на коментар
          До колкото си спомням на 20 км разстояние дори и да има връзка на 900 мхз клетката изключва ГСМ заради забавяне на сигнала. Това от ГСМ протокола от преди четвърт век.

Следят всички. Особено тия дето са оперативно интересни. На изток от ЕС яко карат и на лицево разпознаване.
        единични хора или превозни средства могат и да изчезнат. Но все по рядко.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Мчи как,мен като ме питат какво работя и като им кажа Прекарвам лодки през границата,обикновенно нощем…….и младите се хилят,старите гранични само леко се подсмихват,много добре знаят кого проверяват преди да са дошли на проверка даже.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Обхват на телефона имаш на около 6-7 мили макс от брега,после ти знаеш къде си ма никой друг идея няма,ти приемаш ма не предаваш.

Аз имам и тракър,предава позиция на всеки 2 часа в момента,има опция от 5 минутки / ако се разхождам примерно / до 4 часа / ако се мотам бавно в морето /,55 кинта на месец и те следят доброволно сума и народ.
        Нямаш ли AIS транспондер? Не си ли длъжен да имаш такова?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Не съм длъжен,но на тая има,аз персонален няма как да имам,но имам приемник

Имам личен Гармин Инрич,той клюкари къде съм

Който го е страх - няма GSM, не ползва интернет и не излиза от пещерата, щото вече навсякъде има камери. Осамата, даже часовник не носел и изглежда имаше ефект.
        А заблудените - използват вайбър и си мислят, че е безплатно
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• s_s1
          s_s1 коментира
          Редактиране на коментар
          Но нали го светнаха.

• kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          Светнаха го аналогово. Ако си интересен, отърване няма

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Момци през далечната 1996 година американците бяха убедили Джохар Дудаев че руснаците по никакъв начин не могат да следят техните системи за сателитна комуникация та спокойно да си говори по телефона който са му дали . Човека явно им е имал безгранична вяра щото по сигнала на телефона му нацепиха ракетата . Това има няма преди 25 години .

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
        ...щото вече навсякъде има камери...
        То има, ама далеч не навсякъде имат някаква връзка с интернет, та да може да те гледа който си иска в реално време.

Коментар

В този си коментар sek.1 постави един въпрос, който и на мен винаги ми е бил интересен - ако ни следят постоянно, защо е толкова трудно да се намерят огромни обекти?
          В момента за всеки е достъпно да вижда в реално време другият край на света.
          Според статии, които съм чел навремето, още през 70те години на 20ти век спътниците са можели да засекат регистрационен номер на движещ се автомобил.
          По думите на един професор от Шуменският университет (разговаряхме с него през 2010г.) има българска разработка за НАСА от 2002г. , която чрез анализ на звука
          през спътник разбира какъв самолет излита от пистата. Всичко това може да е фантастика, но и разговорите през часовник в "Седморката на Блейк" беше такава фантастика.

И при наличието на всичките тези технологии, липсват самолети, необходимо е специално разчитане на черни кутии, сомалийски пирати отвличат кораби, които изчезват от радарите
          и спътниците?!?
          Факт е че въпреки похарчените стотици милиони до ден днешен няма никаква следа от въпросния самолет . Това при положение че че серията 777 - 200 на Боинг е може би най пълния с електроника пътнически самолет .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• сто
            сто коментира
            Редактиране на коментар
            sek.1 писател, не читател
            Ми прочети темата, осмисли какво са ти написали знаещите и после пак пиши какво е похарчено и какъв е резултата.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            До момента това е най скъпото издирване на изчезнал самолет в историята . Ангажиран беше целия най високо технологичен ресурс който имаме . Сканирани са огромни площи от океана и нищо . Предполагат че системата му ACARS е работила до последно . Тя е независима от останалите бордови системи и се включва с включването на захранването и е извън контрола на екипажа .
            Последно редактирано от sek.1; 30-12-21, 13:30.

https://www.apple.com/bg/airtag/
          Доколкото разбрах тая пишка, се свързва с всеки произволен ифон в обхват и праща местоположение. Собственика на телефона нищо не прави.

Малко сателитите стават излишни, само срещу 70кинта

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            М да,ако имаш обхват

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Случка която ми е разказвал приятел таксиметров шофьор от преди десетина години . До колко е вярна не знам . Вози си някаква редовна клиентка някакъв шеф в един от мобилните оператори . Явно не е искала да я безпокоят и си е изключила телефона но по някое време телефона и иззвънял . Жената се озъбила сериозно и моя човек също защото пред него е изключила телефона . Търсели я за нещо много спешно от работата а как става тоя фокус да ти включат телефона дистанционно нямам идея .

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
          Който го е страх - няма GSM, не ползва интернет и не излиза от пещерата, щото вече навсякъде има камери. Осамата, даже часовник не носел и изглежда имаше ефект.
          А заблудените - използват вайбър и си мислят, че е безплатно
          Ней тъй за часовника на Осама, модел който има много ценители поради това че е "часовника на Осама":

Публикувайте отговор

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Осама е нагледен пример че човек без техника може но без хора за връзка не чак толкова .

"Големият Брат ви гледа" е казал Джордж Оруел в 1984-та. Сега мисля, че постановката малко се е сменила. Гледа ни всеки дето не го мързи. Стига да влезнем в някоя от мрежите - дали телефонната, дали мобилната телефония, дали интернет или някаква друга, за чието съществуване не знам. Понякога Големия Брат се заблуждава. Давам пример - последните няколко дена Ю-туб упорито ми пуска реклами на автомобили с цена над 100 000 евра твърдо и недвижимости в Лондон на Бътлърс Върф (Butler's Wharf) и Канари Уорф (Canary Wharf). Ако някой не знае - това са едни от най-скъпите райони на Лондон. А аз твърдо не съм в тази икономическа ниша, където купуват такива коли или имоти. Такива обърквания ме притесняват. Просто съм гледал "Бразилия" и там нещата тръгнаха от едно объркване. Сега ме бъркат с лондонско юпи, ама може да ме сбъркат и с издирван терорист, който извършва водопроводни ремонти без да попълва правилния формулят.
          Но ме впечатли един път с каква точност "Пикаса"-та (Май вече беше "Гугл-Фотос") ми заби геолокацията. Качих снимка, направена в Сингапур. При това снимката е нощна. Фотоапарата ми няма вграден GPS или каквато и да е друга система за позициониране. Бодна флагчето точно където бях застанал за да направя снимката. Просто на база сравняване на образи.

Това е снимката. Сега гледам, че прозорчето с локацията го няма в "Гугл Снимки". Интересно, че на другите снимки не беше толкова точно позиционирането, та може и да е съвпадение.

Така, че ни следят, ама докато сме им в мрежите. Предпочитам да съществуват мрежите и да ме следят, но да мога да се чуя с приятел на другия край на света в произволен момент и то с образ - като се виждаме. Или да мога да споделя с много хора една снимка, която ми е харесала, като тази горе. При това цената да е месечен абонамент, дето може да си позволи всеки, който получава какъвто и да е доход. Другата част си я плащаме с това, че всеки може да ни следи, стига да поиска.

Иначе ако реша да им изчезвам, защото ще ставам нелегален борец за нещо си - ами ако съм достаъчно интелигентен, ще им се изплъзна. Ако не им се изплъзна - биийп ти и каузата, дето за нея се борят леваци, дето не могат да се изплъзнат от следене.

Коментар

Бе не ни следят ами просто ни пазят от нас самите .
            И ни водят архив ако нещо забравим и ни трябва да си го припомним.

Ето едно клипче дето един юнак нагледно показва как човек да си поиска от Гоглето копие на Съхранявата за него информация.

https://youtu.be/Phz9MGc_zH8
            Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
            Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

• p-pleven
              p-pleven коментира
              Редактиране на коментар
              За параноиците Гоогле предлага да изтрие всичко за тях. Ма май неудобствата са повече след това.

• Николай Колев
              Николай Колев коментира
              Редактиране на коментар
              Ко.. Не...

• BatGeorgeone
              BatGeorgeone коментира
              Редактиране на коментар
              Тънкия момент е, че Гугъл и да изтрият всичко за теб, това НЕ означава, че всичко за теб изчезва от Интернет, ЗАЩОТО Гугъл са продали вече стотици пъти всичко, което е интересно и събрано за теб на такива, които ги интересува.

Реалната вероятност сам човек да намери всичко във всеки(сайт, фирма, корпорация, база данни, Изкуствен Интелект и т.н.), който има информация за него граничи с нула.

Та Гугъл и да изтрие всичко, все едно да мажете с йод и крем за рани някой размазан таралеж на асвалта, нито ще му помогнете да се върне жив и здрав от отвъдното, нито ще ви стане по-добре на душата.

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение

Иначе ако реша да им изчезвам, защото ще ставам нелегален борец за нещо си - ами ако съм достаъчно интелигентен, ще им се изплъзна. Ако не им се изплъзна - биийп ти и каузата, дето за нея се борят леваци, дето не могат да се изплъзнат от следене.
            Съмнявам се че можеш да се изплъзнеш!
            Веднага се сещам за един мой познат - голям казанова хоби му е да сваля мадами за спорта. А съпругата му е уеб дизайнер сиреч разбира от компютри.
            Та нашия Казанова изгърмя много тъпо.
            Жена му го видя на снимки в фейсбука в дискотека във Варна. А не би трябвало да е там
            И това заснемане аз не го разбрах дали са го заснели други посетители (кифли разни дето като се снимат снимат и околните) и нали има и лицево разпознаване или просто камерите на дискотеката(по късно ги махнаха) Или просто жена му пуснала търсене по лице и без да иска го намерила където не трябва...
            Та мисълта ми е че едва ли ще се изплъзнеш. Защото ти може да се движиш без телефон таблет лаптоп и само по препаска но други около теб снимат...И единствения начин е просто да си сред други такива хора които също нямат телефони и прочие.
            С други думи - трябва да си сред индианци аборигени или ...

Коментар

• Alexr
              Alexr коментира
              Редактиране на коментар
              Той не се е изплъзвал. Просто се е забил в някаква дискотека. Даже бас държа, че телефона е бил в него. От там жена му е взела локацията. Едва ли жена му е пуснала лицево разпознаване на всички снимки от всички фейсбуци на всички ходили на дискотека тази вечер. Това е било целево търсене. Да не кажем точково. Докато на мен ми е ясно, че ще мога да участвам в един водопроводен ремонт без да попълня формулят 18Б32 (това по спомен от "Бразилия") и след това вече трябва да нямам постоянен адрес и да не се появявам за дълго в никоя мрежа.

• mishomishev
              mishomishev коментира
              Редактиране на коментар
              А не!
              Той си има личен телефон и два служебни. По време на "инцидента" личния бил оставен на работното му място (в друг град) и той е бил на дискотеката с втория служебен. Дето е малко известен.
              Според думите му (нямам причини да не му вярвам) проблема е настъпил защото неговата "приятелка" била в компания с други кифли една от които се снимала на поразия и качвала снимки и клипове за да се фука. И тогава е имало лицево разпознаване и се създали кръстосани връзки - сиреч нашия човек е изплувал...
              П.П
              Моята съпруга също го изживя това - преди около 2 седмици правеха купон "хоротека" и от 100 човека имаше двама трима дето качваха онлайн веднага клипчета на тях си.. ама то се вижда и на съседната маса кви ги вършат.
              Абе ужас ужас ужас

С модерна противогрипна маска, слънчеви очила и шапка има да чакаш лицевото разпознаване да те хване.
            Освен ако не използваш брандирани маски на които пише "Мишо е пич".
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Дори телефона ме познава с очила и на почти тъмно. С маска леко се затруднява, но ако съм настоятелен става.

Само по маска и шапка лицевото разпознаване работи, това от опит. Вероятно работи и с очила, особено за разни служби.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Само като управлявам автомобил през лятото нося слънчеви очила. След 2-3 пътувания телефона ме научи и започна да отключва. Но с маска още не ще и не ще.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Какви умни телефони имате не знам ма моя година вече не успя да ми запомни очилата и с цайси не ебава да се отваря,познава брата обаче,без очила го познава

• s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Хуйговей.
              Сам се е научил. Когато изляза от водата не ми отчита пръстовия отпечатък и като съм без шапка отключва, а като съм с шапка не ме разпознава.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X