Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Следят ли ни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Следят ли ни?

В този си коментар sek.1 постави един въпрос, който и на мен винаги ми е бил интересен - ако ни следят постоянно, защо е толкова трудно да се намерят огромни обекти?
    В момента за всеки е достъпно да вижда в реално време другият край на света.
    Според статии, които съм чел навремето, още през 70те години на 20ти век спътниците са можели да засекат регистрационен номер на движещ се автомобил.
    По думите на един професор от Шуменският университет (разговаряхме с него през 2010г.) има българска разработка за НАСА от 2002г. , която чрез анализ на звука
    през спътник разбира какъв самолет излита от пистата. Всичко това може да е фантастика, но и разговорите през часовник в "Седморката на Блейк" беше такава фантастика.

И при наличието на всичките тези технологии, липсват самолети, необходимо е специално разчитане на черни кутии, сомалийски пирати отвличат кораби, които изчезват от радарите
    и спътниците?!?
    В миналото ще остане, каквито сме били...

Не можеш да намериш нещо което не искаш да намериш...
    Фиат Купе
    Опел Фронтера В
    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

За корабите... Имат транспондер, който излъчва кой е кораба, местоположението му, посоката, скоростта, газенето. Това "следят" ширпотребските спътници и дори тая информация не е свободна, а платена. Свободна е информацията от наземни приемници, ама това е примерно на до 200 мили около сушата, и то не навсякъде. Със самолетите е същото, с тая разлика че се движат достатъкно бързо, за да не можеш да накараш мякой спътник да ги намери и снимя в реално време.

Таа, изключиш ли вупросния транспондер, вупросното превозно средство изчезва от "радарите". Последното не случайно е в кавички. Истинските радари далеч не са това, което на някой му се иска, особено за непланирани събития. При изключен транспондер те виждат една точка, отразяваща радио сигнал, и толкоз.

Лесен за следене ти е телефона, интернет трафика, банковата карта и подобни неща, докато си в местата, на които се ползват. Никой от спътник не ти гледа номера на долните гащи. Нещата не са точно като по американските филми за ЦРУ. Неизлъчващ кораб може да се намери лесно, ако е достатъчно голям, изчезнал самолет очевидно не, а неизлъчващ информация човек, пребиваващ извън дигиталния мравуняк - практически невъзможно, освен ако не се издъни по старовремския начин.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Точно в района в който се предполага, че е паднал самолета, няма нищо (ако не се лъжа дори и морски трафик не минава), съответно там никой нищо не гледа.

Коментар

https://www.marinetraffic.com/en/ais...ry:24.9/zoom:4

Fatback е името на яхтичката на която съм в момента,малко северозападно от Аргуело,а да видим кой си няма работа, брата е на Cylon,малко под Панама

Мвн ме следят,такава ми работата,но последния път като FBI търси брата не му знаеха адреса даже та не знам кой колко застрелян тия дни еле в следенето.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Е, да беше питАл преди 3 седмици - тогава ми свърши Trial периода за спътниковите данни - следих си калаяската къде е между Америка и Европа, щото иначе на 100-ина мили навътре в морето всичко приключва. Сега да им давам 200 евра за абонамент само от любопитство, няма да им се получи.

ПП: Тебе те виждам в момента, ама ти си си почти у къщи. А влезнА по-навътре, а утече. На брат ти локацията е от преди 10 часа.
            Последно редактирано от sparkybg; 29-12-21, 12:23.

Чакайте, чакайте, говорим за полета от Куала Лумпур до не знам и аз си къде? Не за полета над Украйна? Ако е за първия - най-достоверната версия (която аз съм чул), е за пилот самоубиец насочил самолета към южния Индийски океан, където няма нищо. Няма острови, няма трафик, няма и спътници - какво да засекат?

Коментар

• Alexr
            Alexr коментира
            Редактиране на коментар
            А за случая с летящия над Украйна към Куала Лумпур, най-добрата радарна картина е от Уст-Донецк, дето е на майната си и е с радар, дето прави един кръг за около 10 секунди. Видя ли са го точно колкото и онзи изчезналия в Индийския океан.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Точно местата от които се предполага че нищо не може да излезе се следят най внимателно . Както казва един колега най тъмно е под лампата .

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
          ... - ако ни следят постоянно, защо е толкова трудно да се намерят огромни обекти?
          ...
          И при наличието на всичките тези технологии, липсват самолети, необходимо е специално разчитане на черни кутии, сомалийски пирати отвличат кораби, които изчезват от радарите
          и спътниците?!?
          Какъв е по-точно въпросът?!? Или въпросите ...

Следят ли ни? Да, следят ни. 24/7/365. Къде ходим, къде пазаруваме, какво пазаруваме, какви сайтове гледаме, с кого общуваме и т.н.

Сега това е по-лесно от всякога. С телефоните, които са ни станали като продължение на ръката, и с компютри, които могат да обработват огромните обеми информация.
          КГБ, ЦРУ и т.н. пасти да ядат пред чичко Гугъл ...

А защо не могат да намерят нещо голямо като малайзийския боинг, Спарки е казал. Ами не излъчва информация и изчезна в доста пуст район на света.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            ...Да, следят ни. 24/7/365. Къде ходим, къде пазаруваме, какво пазаруваме, какви сайтове гледаме, с кого общуваме и т.н.

Сега това е по-лесно от всякога. С телефоните, които са ни станали като продължение на ръката...
            А, ето откъде идва объркването и неразбирането. Хем ни следят 24 / 7 / 365, тоест следили са всички на борда на самолета къде са, с кого са, за какво си бъбрят, с кого си чатят, хем никой не знае къде са...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

У нашата чиния със супа, насред Европа, не можаха два месеца да намерят един изтребител, вие искате насред нищото всичко да се открива и разпознава за нула време
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                А, ето откъде идва объркването и неразбирането. Хем ни следят 24 / 7 / 365, тоест следили са всички на борда на самолета къде са, с кого са, за какво си бъбрят, с кого си чатят, хем никой не знае къде са...
                То там в онзи район на света навътре в океана е бъкано с клетки на мобилни оператори ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

• KingofROAD
                  KingofROAD коментира
                  Редактиране на коментар
                  В Куала Лумпур е бъкано. И след излитането, и до промяната на курса би трябвало всичко да е следено. И след промяната на курса, пак донякъде би трябвало да има данни за посоката поне, дори и с изключен транспондер...

Обядваме в едно бистро, телефоните са на масата, имаха страхотни пържени картофки. Заприказвахме се със сервитьорката и ни обясни за аирфрайер (пържене с въздух без мазнина) какво предимство здравословни и с много малко олио- което е безумно скъпо. Разказа ни за марка и рецепти. Много информативно.
                Вече два дни каквото и да отворя през телефона ми излиза емаг фритюрници или техника филипс. Не съм ползвал телефона да търся .

Дали ни следят, случая със сваления самолет над домбас.
                Нямаше снимка или не показаха изстрелването на ракетата, но имаха всички телефони записи и разговори на всякакви лица замесени или видял нещо. Имаше и лични не публични снимки, където попада в кадър руския бук

И малко забавно, не се ваксинираме безплатно за да не ни вкарат чип, но с охота плащаме за последен модел джажджа с чип който да ни следи

Коментар

• KingofROAD
                  KingofROAD коментира
                  Редактиране на коментар
                  ДоНбас идва от ДоНски басейн.

• Ясен
                  Ясен коментира
                  Редактиране на коментар
                  абе и аз по инерция се бях объркал ама басейнът не е донски, а донецки. Дон е другаде.

Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
                ... Разказа ни за марка и рецепти. Много информативно.
                Вече два дни каквото и да отворя през телефона ми излиза емаг фритюрници или техника филипс. Не съм ползвал телефона да търся .
                ...
                Слуша гадта. Преди време говоря по телефона с щерка и стана въпрос за тамифлу. Ха познай какви реклами започнаха да ми излизат още същия ден ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

Няма и нужда да си ползвал телефона. Google знае че си бил в заведението, знае и чий е телефона, знае и кои са компютрите, на които се подвизаваш, знае и че други хора, били в заведението, после са търсили фритюрници в интернет. И за всикото това изобщо не е нужно да прави нещо незаконно или да ти "краде" самоличността, а само достатъчно интелигентно да анализира всички данни, които сам им даваш.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• KingofROAD
                    KingofROAD коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ако е спрян GPS-а на телефона, жужъла няма как да знае с голяма точност къде си бил. Ако ползваш интерменует през GSM-ската мрежа пак няма да е достатъчно точно, само до най-близката клетка. И ако не си се логнал в жужъл акаунта, става още по-трудно да знае къде точно си ходил. Проследяването IP по GSM-ския интерменует също няма да е достатъчно точно...

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    А ако само си мислиш че е спрян? Жужъла прави и операционната система, сепак. Не е нужно нито постоянно да си логнат, нито нещо друго - нужно е жужъла някога да е разбрал че тоя телефон е твоя. Отделно триангулацията по клетки при достатъчна наситеност е учудващо точна. Отделно има Wifi, отделно има телефони покрай теб, дето не е задължително да са с изключен GPS, но пък са в общата супа от данни в GSM мрежата.

Има начини - не е черна магия при лавината от данни, които излъчваме постоянно.

• KingofROAD
                    KingofROAD коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не съм казал, че е черна магия. С някои елементарни навици няма да ги улесняваме толкова много в следенето. Това имам предвид - да се понамалят данните, които излъчваме, само когато се налага за нещо належащо. Иначе шътдаун на талафонЪтЪ би трябвало да ги излекува напълно. Има и мобифони и радиостанции ;-)

И малко забавно, не се ваксинираме безплатно за да не ни вкарат чип, но с охота плащаме за последен модел джажджа с чип който да ни следи
                  А аз вече съвсем се разкандардисах - оказа се че или чиповете все още са нефелни, или софтуера го е писал някой аутсорснат индиец на 5 долара надница.

Коментар

• trav
                    trav коментира
                    Редактиране на коментар
                    Тествай, обади се на жената и обсъди някой уред или лекарство , нещо което е различно от всекидневието не типични за теб и гледай какво ще ти предложат
                    Разпознават българския перфектно.

Все пак най добрия шпионски софтуер се разработва в бг. А и Бг правителството е посочено като клиент и ползвател
                    https://www.svobodnaevropa.bg/a/31370382.html
                    Българската фирма, свързана с NSO Group, е „Съркълс България“ ЕООД.
                    Българската фирма е основана през 2007 г. под името „Данида“ ЕООД. През 2010 г. е купена от Надежда-Еди Петрова Роплева и името ѝ е променено на „Съркълс България“. След това е прехвърлена на регистрираната в Кипър „Съркълс“.

Кипърската фирма от своя страна е купена от американския фонд Francisco Partners, който тогава купува и израелската NSO Group. През 2014 г. двете компании са слети, пише в доклада на Citizen Lab и в публикации на Forbes. През 2019 г. основателите на NSO Group откупуват обратно компаният

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Говорех за чиповете във ваксините. Тия в телефоните са ясни.

По някаква си случайност преди някакви месеци ползвах публично пуснат инструмент на американските служби за декомпилиране. Увисна ми ченето - само си разбира за какъв процесор е кода и всякакви подобни подробности, и от компилиран код ти вади толкова добър C сорс, че освен че много добре можеш да разбереш какво се случва, често с прилично малко преработки можеш да компилираш обратно. И това е изнесено за публично безплатно ползване - смятай с какво разполагат надолу, след като това вече им е без значение.

Разпознават, разбира се - то и Google Тranslate превежда български все по-добре. Чуденки няма по въпроса. Но като си строшиш телефона или отидеш на място, където покритие няма, всичко приключва. Те за какво се напъват да правят глобален интернет - парички. МНОГО. Никой току-така не позволява на някой да изкара няколко хиляди спътника. А то даже като бизнес план сметката си излиза перфектно, хич да не идват едни допълнителни парични потоци от където трябва.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

То там в онзи район на света навътре в океана е бъкано с клетки на мобилни оператори ...
                  Мисля, че не е необходимо наличие на мобилна мрежа, за да работи GPS локацията. И дори и да няма спътник отгоре(?!?), един кораб
                  не изчезва за 60 секунди. Дори и самото превземане на кораба не става за 60 секунди. Един хвърлен телефон в някой ъгъл е достатъчен за
                  локализирането.
                  Може би най-правилно го е казал novatech .
                  В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X