Добро да е!
							
						
					Обява
				
					Свий
				
			
		
	
		
			
				Няма добавени обяви.
				
			
				
	
Бар Наздраве 6
				
					Свий
				
			
		
	Темата е затворена.
				
				
				
				X
X
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 Днес се получи някъкъв риболов едни скобар, мерен, един клен също мерен, няколко дребни морунаша и малко уклей!
 
 Айде и аз ида! Наздраве! Последно редактирано от gabocvet; 09-04-21, 20:00.За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два Последно редактирано от gabocvet; 09-04-21, 20:00.За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
 0878 79 20 61 Борис
 Коментар
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 Днес си взех и останалите семена и съм готов за пролетната сеитба.
 Утре ще изляза да пробвам да култивирам, и ако става-супер, започваме.
 
 Наздраве на бара.Има ли желание-има и начин!
 Коментар
- 
	
	
	
 Не, бъркаш термините. Селекцията си е селекция. Това в земеделието.
 Иначе се култивират гъби, дрожди, и разни други неща, не обект на земеделието.
 
 Та култивирането се прави с култиватор. Машина която разрохква на малка дълбочина почвата-нещо като 5-8 см, може и да 10-15, ама е рядко. Едновременно с разрохкването се получава и подравняване на неравната земя след есенната оран. През зимата почвата под влияние на дъжд, сняг и студ се разпада на дребни частици, и е готова за обработка. Култиватора я обработва, и след него е готово за сеитба. Обикновено се култивира по два пъти през поне две-три седмици, ама тази година масово ще култивираме само веднъж, и влизаме да сеем. Просто почвите са доста добре умръзнали и с едно минаване стават нещата. А и разхода за нафта не е за пренебрегване, макар това да е сравнително не много нафтоемка обработка.
 На всичко отгоре и дъждовете ни пречат тази пролет, та закъсняваме като дата и няма време за две минавания.
 
 Ето тук се вижда култиватор и култивиране:
 https://www.youtube.com/watch?v=niCT...B1%D0%B8%D0%B8
 
 
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 Коментар
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 Марто , черен хайвер ядох в Москва през 1986 ...и не ми хареса да знайш - обаче сладоледа им е един път ...по 12 ги перках ...наздраве ...наздраве На нас клиренс ни трябва , не скорост На нас клиренс ни трябва , не скорост
 Коментар
Активност за темата
				
					Свий
				
			
		
	В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.






 ...наздраве
...наздраве 



Коментар