Добро да е!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бар Наздраве 6
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Днес се получи някъкъв риболов едни скобар, мерен, един клен също мерен, няколко дребни морунаша и малко уклей!
Айде и аз ида! Наздраве!Последно редактирано от gabocvet; 09-04-21, 19:00.За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
Коментар
-
Днес си взех и останалите семена и съм готов за пролетната сеитба.
Утре ще изляза да пробвам да култивирам, и ако става-супер, започваме.
Наздраве на бара.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Не, бъркаш термините. Селекцията си е селекция. Това в земеделието.
Иначе се култивират гъби, дрожди, и разни други неща, не обект на земеделието.
Та култивирането се прави с култиватор. Машина която разрохква на малка дълбочина почвата-нещо като 5-8 см, може и да 10-15, ама е рядко. Едновременно с разрохкването се получава и подравняване на неравната земя след есенната оран. През зимата почвата под влияние на дъжд, сняг и студ се разпада на дребни частици, и е готова за обработка. Култиватора я обработва, и след него е готово за сеитба. Обикновено се култивира по два пъти през поне две-три седмици, ама тази година масово ще култивираме само веднъж, и влизаме да сеем. Просто почвите са доста добре умръзнали и с едно минаване стават нещата. А и разхода за нафта не е за пренебрегване, макар това да е сравнително не много нафтоемка обработка.
На всичко отгоре и дъждовете ни пречат тази пролет, та закъсняваме като дата и няма време за две минавания.
Ето тук се вижда култиватор и култивиране:
https://www.youtube.com/watch?v=niCT...B1%D0%B8%D0%B8
-
Коментар
-
Марто , черен хайвер ядох в Москва през 1986 ...и не ми хареса да знайш - обаче сладоледа им е един път ...по 12 ги перках ...наздравеНа нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар