Бахурът повече отива към кървавица.
							
						
					Обява
				
					Свий
				
			
		
	
		
			
				Няма добавени обяви.
				
			
				
	
Бар Наздраве 6
				
					Свий
				
			
		
	Темата е затворена.
				
				
				
				X
X
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Кървавицата само така се казва, инак по нашенско кръвта се счита за особено нежелателно замърсяване, което всячески се избягва. Кървавицата е бял дроб, далак и мазно месо (такова, което въпреки старанието е зацапано с кръв, например заколът - изговаря се зАкол). Тук се разделят две школи - едната слага сърцето в етреника, другата в кървавицата. Кървавицата също виси, ама не се суши, но тя се вари (класиката е в зелев сок). Кървавицата се пълни в дебели черва, а етреникът в тънки. И двете се консумират максимум до месец, но това в копришки условия, щот като ги увисиш под стрехата и те замръзват, като при това престават да се сушат (ама то и там зимите вече не са това, което бяха).
В София гледаме да свършим етреника докъм седмица, максимум десет дни, после стреч и във фризера (но обикновено не се стига до там).
Наздраве.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
- 1 like
 
Коментар
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Наздраве !Първоначално публикуван от FREEFLYER Преглед на мнениеЕхаааа цял ден никой не се е отбивал тук
Да поседнем с червено винце, сланинка и пастърми
НАздраве!
Аз малко по-късно ще захващам..
							
						Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Коментар
 
Активност за темата
				
					Свий
				
			
		
	В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
			
...наздраве 
Коментар