Бахурът повече отива към кървавица.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бар Наздраве 6
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Кървавицата само така се казва, инак по нашенско кръвта се счита за особено нежелателно замърсяване, което всячески се избягва. Кървавицата е бял дроб, далак и мазно месо (такова, което въпреки старанието е зацапано с кръв, например заколът - изговаря се зАкол). Тук се разделят две школи - едната слага сърцето в етреника, другата в кървавицата. Кървавицата също виси, ама не се суши, но тя се вари (класиката е в зелев сок). Кървавицата се пълни в дебели черва, а етреникът в тънки. И двете се консумират максимум до месец, но това в копришки условия, щот като ги увисиш под стрехата и те замръзват, като при това престават да се сушат (ама то и там зимите вече не са това, което бяха).
В София гледаме да свършим етреника докъм седмица, максимум десет дни, после стреч и във фризера (но обикновено не се стига до там).
Наздраве.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от FREEFLYER Преглед на мнениеЕхаааа цял ден никой не се е отбивал тук
Да поседнем с червено винце, сланинка и пастърми
НАздраве!
Аз малко по-късно ще захващам..Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар