Днес Ленчето се представи супер, ама вечерта кантарджита си тръгна, и два-три часа време за жътва ги изгубих.
Не ги изгубих де, малкото лапе заедно с жена си и внука бяха на гости, та си изкарах супер като се прибрах, сега ми е много кеф.
Имам биричка, имам и пържени кифтаци, внука ме нарадва, какво друго му трябва на човек...
Наздраве на бара.
Ами жънем пшеница която си е предназначена за фураж. Фураж се ползва няколко пъти повече отколкото хляб, нормално е и производството да е повече.
А, че мелничарите не си подбират пшеницата която мелят аз какво съм виновен?
А и съвременните мелници могат да ти извадят супер брашно и от най-калпавото жито. Рандемана ще е мижав, но може. И за да им излезе аритметиката-смесват супер брашното с по-долно качество, и резултата си го описал. Просто от масовите сортове рандемана на добро брашно е малък.
Коментар