Аз не съм държавен служител, макар фабриката да е държавна собственост. Това не пречи да имаме характерни за някои държавни служби социални придобивки, някои от които са пълна глупост или несправедливи.
Бат,Марто, няма от какво да ме е срам.След като се уволних, 14 години бях в един цех за мебели.През тези години никога не съм бил в отпуска, било то платена или не.Скъпия ми "шеф",четири години не ми плащал осигуровки.И последните три години ДЗПО,да не говорим колко съботи и недели съм му работил.Даваше ми по един лев на час следа работно време.Като почнах в пожарната,на първата отпуска не знаех къде съм.Това ми беше първата отпуска,а бях на 35 години.Сега вече знам ,колко е хубаво човек да е в отпуска.
Днес подадох за книжка и лична карта, както и си платих едно бързане-с 68 вместо с 50. Било преди година и кусур, ама не ги оповестяват бе. 35 лева влево...
Утре ще разкачаме старата печка в апартамента, че лапето се пшрави на модерно и иска да слага пелетна печка.
После ще ми идва втората партида тор, и ако остане време-ще торя. Не мога да го започна това торене...
Коментар