Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за ефективно глобяване на скоростни джигити.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Идея за ефективно глобяване на скоростни джигити.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Смайващо зле работеща схема е да се възложи контролът за нещо на някой, който има интерес от глобите или общ интерес с глобявания.

В единия случай контрольорът има интерес от нарушения (и ще ги поощрява и ще си ги измисля), в другия - интерес да си затваря очите.

Телекомите няма да тръгнат срещу клиентите си, даже и идеята да е изпълнима технически (а тя не е).
    А как се начислява , събира и контролира ДДС в българия

технически е изпълнима дори ползвайки GoogleMaps, с точка на детектване 40-50км. (вече е направено ) !
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Пак поредното чесане на езици и пеливане от пусто в празно.

Накратко:
      1. Това няма да реши никакви проблеми
      2. Проблемите са в неадекватните пътища и неадекватните мерки от страна на КАТ, както и тоталната корупция в тая система. Белите хора мислят и правят сметки на какво се дължат конкретни катастрофи, и какви мерки да се вземат, така че те изобщо да не се случват, или ако се случат да са само с имуществени вреди, а не в човешки животи.

Тук няма дори бегли заченки на някаква цялостна система. Застрахователите не го искат, КАТ не го искат... и май повечето български граждани не го искат. Затова и скоро няма да стане.

А при желание - начините са хиляди. При това съвсем осъществими, дори с технологии отпреди 20-30 години. Интересно защо същите наши камикадзета, след първата глоба в някоя бяла държава, започват да спазват всичко със запетайките - Еми, много просто - знаят че няма да им се размине.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
        112

шофера те изхвърля и няма да си глобен

освен това,като е малка глобата (5лв.) може и да не вземаш мерки , но със сигурност ще се замисляш когато те возят джигитски.
        Много добри идеи. Продължавам да съм на мнение, че идеята "не става".

За трети път - кажи за метрологията. Аз в ролята на Контролен Меркоземвач ще имам ли персонален радар?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          ....
          Телекомите няма да тръгнат срещу клиентите си, даже и идеята да е изпълнима технически (а тя не е).
          А защо автоматично записват разговори и с кои клетки се логва?

Нали не е по тяхно желание?

Идеята е много лесно технически изпълнима и с голям % грешки.
          Но е абсурдно несправедлива. Те и сега телеком. оператори ни цакат и дори и някои да противодействат 99.99% си остават прецакани.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

мдаа,

явно всеки обича да джитка с над 140км/ч. ....

щот какъв Ви е проблема да има такова нещо, ако то се задейства само над 135км/ч средна скорост примерно , която за да постигнеш означава че със сигурност си минавал 150 и нагоре.

информацията така или иначе я има , че даже и се пази n... години.

ittso
            айде сети се как доказват скоростта на автомобилите при катастрофи и какво метрологично ползват, тука е същото ( излязъл от клетка горубляне в 12 ,влязъл в клетка пазарджик в 12:30 , 100км за 30мин. нещо сложно има ли? )

а за пътниците още след първото ти писане реших че ще отпадат.
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Мда....много умно, няма що. Аз имам 4 карти на МТел и 2 на Глобул на мое име. Плюс две Прими в алармените системи. И 2 коли. И да го отнасям за всичко, което се случва с тях, а. Абе, чия е тая тъпа идея....
              ПП. Благодаря на Гоблин за преместването на темата на правилното и място.

Коментар

Темата стана пингпонгова. За всеки пинг - по един понг.

Дръжте ме в течение за развититето на този гениален проект

В деня в който се внедри - ще си изключвам телефона когато съм в колата и ще минавам всички ви с триста (нали радари вече няма да има, понеже ще ни следят с gsm-и така или иначе ?).

Като пристигна - ще изчакам половин час и ще го включа.

По същия начин по който италиянците засичат скоростта по магистралите сравнявайки часа на качване на магистралата и часа на слизане от нея по билетчето. Което вдига оборота на магистралните бензиностанции, понеже който иска да кара с 250 - кара с толкова, след което спира на бензиностанцията, пие едно кафе и после си минава по живо по здраво.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Със сателит всичко става съвсем по-просто... Какви са тези телефони клетки?
                  Ако това стане обаче, и аз ставам партизанин ..
                  Или отивам в държава дето е далече от такъв вид контрол-простотия.

Аз повече от 90км/ч не вдигам от 5 години насам . Не ми е това проблема..
                  CITYEL

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
                    Със сателит всичко става съвсем по-просто... Какви са тези телефони клетки?
                    Ако това стане обаче, и аз ставам партизанин ..
                    Или отивам в държава дето е далече от такъв вид контрол-простотия.

Аз повече от 90км/ч не вдигам от 5 години насам . Не ми е това проблема..
                    Кой каза по-нагоре, че не помня/мързи ме да презяпвам/:биг брадър те гледа!
                    И аз ще фащам горътъ!
                    Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

гората, та гората. Спокойно бе, хора, има технически решения, ако ще ходим в гората, ще е за друго.

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                        мдаа, явно всеки обича да джитка с над 140км/ч. .... щот какъв Ви е проблема да има такова нещо, ако то се задейства само над 135км/ч средна скорост ...
                        Това е много милиционерски аргумент в стил "Щом протестирате срещу тоталното подслушване, значи имате нещо за криене" ...

Айде мерси!
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Що се Абиш

Някой има ли нещо конструктивно да добави по тази толкова конструктивна тема, или да я заключвам ?
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X