Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за ефективно глобяване на скоростни джигити.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Идея за ефективно глобяване на скоростни джигити.

Първоначално публикуван от жеко Преглед на мнение
    Защо тръгваме пак да откриваме топлата вода , Германия магистрала карай колкото можеш национал 90км/ч но толкова а не на 3/10км тъпи ограничения и знаеш с толкова караш как ще хванат джигитите кат стоят до някое ограничение и правят пари де за тях де за бюджета камерите поне при нас ги сложиха не където трябва а там където може да са под око щото да неим се случи нещо та кой да ги хване джигитите.Така че мое мнение скоро оправия няма да има. Проблема е че в България знаят че ще им се размине а по белия свят изпреварвате едно бмв и на задния прозорец табела последвай ме и на паркинга почва писане и няма ама сега коши праим

Много ти се моля: оправи си правописа......
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Незнам в колко подобни теми го пиша. Няма ВОЛЯ да се оправят нещата. Начини има много. Разговор с един участник във форума преди месец ми даде малко надежда. Очаквам изпълнението.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

А пътниците в автобус ? Те какво - да плащат глобата на шофьора ли ?

Коментар

Или са виновни , че са се качили на автобуса. Не мисля , че това е начин за овладяване на джигитите. Нещо трябва да се направи , но не е това.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение

Опомнете се! Пътя към ада е покрит с добри намерения. От колкото повече свободи се Отказвате в името на "Безопасността" толкова по-зле ще живеете! Повярвайте ми! И правите услуга не на себеси
            с това съм абсолютно съгласен , но то за съжаление е в сила само за малки общества, колкото по-голямо , урбанизирано, и "подвижно" става обществото толкова по-несвободно става ако искаш да не се получи анархия.

системата може да се направи само за магистралите и без градовете,примерно да е активна за над 40км. въздушна линия.

информацията я има тъй или иначе

това не е глобално решение на пътните проблеми просто нещо което може да се вкара в действие бързо и евтино.

досега практиката ме е научила че в БГ и с 5лв. да бръкнеш в джоба ефекта е бърз и много по-голям от обучения обяснения и т.н.

За автобусите ,просто се вижда че 50 телефона се движат заедно и говорят по различно време.
            (хе, ще накараме джигитите да тръгнат с автобуси )) )
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Гор Видал има една хубава книжка -"Вечна война за вечен мир", там е доста добре застъпен проблема за абсолютния контрол!
              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от Ковача Преглед на мнение
                Гор Видал има една хубава книжка -"Вечна война за вечен мир", там е доста добре застъпен проблема за абсолютния контрол!
                Не съм я чел, но мога цяла теория да дръпна по въпроса.
                Тоталният контрол води то тотално Оглупчване на нацията и е Невъзможен в отделна държава - Историята го е доказвала нееднократно, Другите народи изпреварват "контролираният" народ и с Контрола рано или късно е свършено
                Лошото е че сега живеем в Глобалните времена, т.е. сега ще се правят опити за тотален и повсеместен Контрол, защото няма да има външни фактори (поне докатао не се появят Извънземните) и тогава може да стане Страшно, ще се върнем стотици години назад и ще го направим за Дълго. Така, че НЕ трябва да се Допуска това да се случи!!!
                А се започва все в името на доброто и Сигурността... Измисля се заплаха и после с всеобщи аплодисменти и се противодеиства като се Жертват Свободите на Хората и пак и отново, докато не стигнем до Яка Диктатура, при която вече няма кой да противодеиства...

Но се надявам да имаме още време до тогава, а пък и съм си лековерен и все си мисля, че може да ни се размине, но подобни теми ме разколебават

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                  Метода ще е ефективен само за най грубите нарушители и естествено няма да е 100% ефективен,
                  нито пък ще може да налага големи глоби, но:

1.GSM операторите имат логове за движението на абонатите си

2. От там може да се изчислява средната скорост на движение

3. Всеки който примерно е изминал 145км за един час директно му се начислява в сметката, а прима картите излизат на минус
                  доста бандюги ползват прими, кофти ще е бързайки да стигнеш с неработещи прими

4. Глобите да са малки и еднакви , но за всички пътуващи карти
                  за пътниците ще е поради съучастие и бездействие при нарушаване на закона

5. летищата се изключват като начални и крайни точки

Техники за заобикаляне има много , но поне със сигурност драстично ще намалеят говорещи по телефон джигити с 200 щот и такива съм виждал, те ми и дадоха идеята

какво мислите ?
                  самият факт , че една карта е била активна в София а след 30мин. е в Ябланица е доказателство за превишена скорост
                  Никакъв шанс за употреба на такъв метод !
                  Имам три телефона и ги включвам и изключвам по ред - когато е нужно и ..... край на идеята . И ще си говоря на воля - и ще си карам със 180 и .... никой няма да знае за това .
                  Тръгвам от София , говоря по тел ХХХ и карам със 200 , преди Ихтиман го изключвам и включвам тел УУУ, и пак си говоря 20 мин и си карам с 200 и така докато се срещна с някой стълб .......
                  Българинът е жив дявол !
                  Ако само знаете как шашка западняците със своите изобретения ......възхищавам се на нашите мозъци. ( и за хубаво и за лошото )

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                    Не съм я чел, но мога цяла теория да дръпна по въпроса.
                    Тоталният контрол води то тотално Оглупчване на нацията и е Невъзможен в отделна държава - Историята го е доказвала нееднократно, Другите народи изпреварват "контролираният" народ и с Контрола рано или късно е свършено
                    Лошото е че сега живеем в Глобалните времена, т.е. сега ще се правят опити за тотален и повсеместен Контрол, защото няма да има външни фактори (поне докатао не се появят Извънземните) и тогава може да стане Страшно, ще се върнем стотици години назад и ще го направим за Дълго. Така, че НЕ трябва да се Допуска това да се случи!!!
                    А се започва все в името на доброто и Сигурността... Измисля се заплаха и после с всеобщи аплодисменти и се противодеиства като се Жертват Свободите на Хората и пак и отново, докато не стигнем до Яка Диктатура, при която вече няма кой да противодеиства...

Но се надявам да имаме още време до тогава, а пък и съм си лековерен и все си мисля, че може да ни се размине, но подобни теми ме разколебават
                    Тъй де, тъй!
                    Аз за туй говоря.
                    П.П. книгата си заслужава.
                    Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                      ...за пътниците е за това че не са взели мерки (един вид съучастие)затова и глобата ще е малка, а някой път и самите пътници са виновниците
                      Да (те) почвам...

Аз (примерно) в ролята на пътник (пасажер) нямам правомощия да санкционирам когато и да било за нарушения на ЗЗДП. Ти какво мерки конкретно имаш предвид? 2-3 тупаника? Какво ще кажеш да опъна ръчната докато кара със 150 км/ч?

С какъв уред, минал метрология установявам, че се движим с превишена скорост?

Според ЗЗДП шофьорът ли е отговорен за начинът на шофиране или вината е колективна? Ти на какво мнение си?

Ако все пак допуснем, че в тая идея има нещо...

Аз в ролята на пътник искам да получавам възнаграждение за работата която отмятам вместо КАТ. За да съм ефективен и обективен, ще се наложи да мина и някакво обучение. Тъй като бих могъл да съм пътник (пасажер) по всяко време ще се наложи да съм на договор и да ми се плащат извънредни и вредни. Искам застраховка живот с разширено покритие. Опасно е.

И...
                      Понеже аз, в ролята на данъкоплатец, не съм склонен да финансирам всички пътници по описаната по-горе схема, ти би ли я финансирал лично. Брилянтната идеята е твоя. Хайде да я пробваме как работи. Или все пак ще я дообмислиш?
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Смайващо зле работеща схема е да се възложи контролът за нещо на някой, който има интерес от глобите или общ интерес с глобявания.

В единия случай контрольорът има интерес от нарушения (и ще ги поощрява и ще си ги измисля), в другия - интерес да си затваря очите.

Телекомите няма да тръгнат срещу клиентите си, даже и идеята да е изпълнима технически (а тя не е).

Коментар

Самият факт че въобще е възможно да се възприеме такава идея дотолкова насериозно че да се пусне темата другаде освен в спама е доста обезсърчаващ...

Поправям това недоразумение.

Виж, ако някой желае заглавието да бъде сменено на "Милион и първата причина да ни се смеят и гаргите" - казвайте, ще я върна.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не мислите колеги, не мислите
                            То не че аз много мисля де

защо радара ограничава повече свободата и е по-несправедлив от "тъпия" и евтин метод

То е важно веселба да става , но поне научих за хубава книга

сам казах , метода е лесен за заобикаляне , но пък ще създаде ЯКИ неудобства на джигитите.

bgbul
                            не позна: за 15мин. с 200 минаваш 50км (глобен си) после глоба и на другата карта.

ittso за пътниците :
                            в ЗЗДП има отговорност за този който е наредил да се наруши закона
                            но, ок правим го да е за само единично пътуващи сим карти с един собственик

метрологията:
                            имаш факта че сим картата е постигнала СРЕДНА скорост над 130км./ч! ( в 12 си в София в 12:30 в Пазарджик)
                            радара е същото само че за 5м. разстояние или колкото е.
                            всъщност той е "по-несправедлив" от горния метод
                            също така, като сте ревнали на тема свобода -радара е по-ограничителен защото в акта ти пише къде си бил с ква кола и т.н. а тук само ще има такса в сметката.

повечето правите грешката че очаквате да се налагат сегашните глоби,
                            нарочно съм обяснил глобите да са малки - 5% от сегашните примерно въпроса е ,че ще са ефективни и няма измъкване!

ittso
                            като внасяш ДДС "прибираш" ли си дължимото за труда щото ти си събрал данъка на държавата
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Някак удобно се направи, че не разбра въпроса ми...
                              Полицията установява превишената скорост с уреди които всяка година минават проверка в метрологията (или би трябвало). Ти предлагаш возейки се в някакъв автомобил, аз на базата на показанията на скоростомера му да взимам някакви мерки. Да, но скоростомерът не е в графата "точни измервателни средства" и показанията му са "там някъде". Като допуснем, че аз може да се качвам за първи път в това МПС, на каква база бих преценил, че това което виждам е вярно за да знам кога да вземя мярката на шофьора?

За мерките спрямо шофьора... Някакви предложения?
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

112

шофера те изхвърля и няма да си глобен

освен това,като е малка глобата (5лв.) може и да не вземаш мерки , но със сигурност ще се замисляш когато те возят джигитски.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X