Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От какво се прави прясното мляко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

[QUOTE=Vlado_Ts;757474]
    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ...Стига с тая ХИМИЯ бе, хора - не ви е виновна химията, че пиете обезмаслено мляко. Това е единствената разлика.

Ако се нагрее до над 100 градуса, ще трае месеци...

QUOTE]
    Това в Гугъл ли го прочете или в дебелите книги ? ...или си варил мляко от крава ?
    Прав е.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Кое кисело мляко от пазара се вкисва за 10 дни, дорфи на топло?

Пробвал съм поне 10 вида-ядец.

ПП Защо на никое мляко не пише 100% от крава пастьоризирано прясно мляко.
    Повечето.Че и за по-малко...
    ПП Заради масленоста.Кравата не я дозира...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

До: От какво се прави прясното мляко?

Аз пък консумирам сухо мляко и нямам проблеми с трайността.
      Друг е въпроса до колко тази субстанция е "мляко" и каква е хранителната й стойност, ама като се гледам в последно време не съм тръгнал да отслабвам...
      С "Фармахим" - непобедим
      Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
        ...... ама като се гледам в последно време не съм тръгнал да отслабвам...
        Доколкото си спомням ти нямаше как да отслабнеш повече.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          Повечето.Че и за по-малко...
          ПП Заради масленоста.Кравата не я дозира...
          Стига бе Соти, аз го обичам по-кисело и съм пробвал. Мухлясва но не става по-кисело.

Пък и въпроса беше: Може ли някой гарантирано да каже 'Това мляко е от крава, пастьоризирано и опакпвано без други добавки'
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Вие хич не мислете, че не са се опитвали да измислят добавки за мляко - за трайност, за други неща... Просто още не са. Млякото е труден продукт. Сал едни китайци го кръщаваха с меламин, то пък се разчу.

Коментар

Вие хич не мислете, че не са се опитвали да измислят добавки за мляко - за трайност, за други неща... Просто още не са. Млякото е труден продукт. Сал едни китайци го кръщаваха с меламин, то пък се разчу.
              Млякото си е химия и някой производител на млечни продукти, като чете Вашите написани неща, че в тези опаковки имало мляко от крава се смее на наивността ни.

А заквасено биволско мляко и съхранявано в хладилник издържа повече от 1 месец, като съм му нарушил каймака, т.к. като се сетя и си гребвам по някоя лъжица. А сварено пак биволско мляко на 28.05.2009 г. и съхранявано в същия хладилник снощи пих директно от шишето и нямам проблеми. Не знам макс. колко изкарват, но за сега са супер. И освен това собственика на животните има доилен апарат, но не го ползва, а дои ръчно т. к. било по-хуманно, а млякото по-качествено.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Млякото си е химия и някой производител на млечни продукти, като чете Вашите написани неща, че в тези опаковки имало мляко от крава се смее на наивността ни.
                Казвай, каква химия, органична, неорганична, аз съм химик, ще те разбера.

Коментар

Казвай, каква химия, органична, неорганична, аз съм химик, ще те разбера.
                  Органична, но точно какво има в това, на което пише мляко знаят малцина които са навътре в производството. Най- големия производител на мляко и и месо в нашия регион ми показа статистически данни за целия европейски съюз, от които е видно, че за 2007 г. издоеното мляко е около 45% от продаденото /само като мляко в литри приравнено според масленост, без да има инфо за вложеното мляко в други хран. продукти/ в ЕС, а за 2008 е под 40%. Става ясно, че без ЕС да произвежда и без да внася продава мляко, и дори има и в излишък и поради това цената му пада.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Това е отдавна известно - има два фактора.

1. Внася се сухо мляко, после се разрежда и прибавя към прясното, преди да се произведат разни млечни продукти (сирене, кисело мляко). На някои опаковки си го пише. "Прясно" мляко така не може да се произведе.

2. Фалшифицират се данни за продажби и производство, по различен начин, заради субсидиите. Тук млякото не участва, проблемът е хартиен.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                      Аз пък си купувам мляко всяка седмица от селото, в което купих къща за да могат децата да си общуват с природата.... Чакаме да чуем вечер компресора на доилните апарати и търчим с тубите.... Да казвам че няма нищо общо с сурогатите в магазина - определено няма общо..... Плътно, с жълт каймак, както си го спомням от детството..... Вече у дома не се купува мляко от магазина....
                      Спомени...... аз работих в мандра близо 13г.,сутрин като отивах на работа в 5.00 се чуват компресорите на доилните агрегати,но конкретно по темата за млякото,от какво се прави прясното мляко,ами много просто,от качествено сурово мляко,което е с масленност поне 3.4,3.5.Но тъй като всеки ден виждах хората как и какво мляко се е носило и носи....,чак не ми се говори вече за това.А относно че мирише,ами да,мирише,особено лятото,защото не е чисто краве,а и има смес и козе и за това.Но,от доста години не си купуваме от магазина,защото ги няма вече тия качества както да си го вземеш токущо издоено и прясно от някой познат,или от близко село,има повече масленост,и както пише по горе колегата - плътност,с жълт каймак.А сега му обират хубавото и за това не е така вкусно както преди години,но за да отиде в магазинната мрежа минава през обработка. А и само които го поизвеждат/мандрите/,знаят какво се слага вътре ,като консерванти,за да има повече и трайност.А и нашите на село сами си правят кисело мляко,сирене и дори извара......... а и много вече станаха производителите на мляко,и качеството на всяка мандра е доста по различно.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Доколкото си спомням ти нямаше как да отслабнеш повече.
                        Ти хубаво си спомняш, ама не забравяй, че съвременният свят е доста динамичен. И в този ред на мисли данните ти са неактуални - качил съм 8 килограма за 3 месеца. Сигурно е от некачествените млечни продукти (или пък фитнеса и анаболите)
                        Прикачени файлове
                        С "Фармахим" - непобедим
                        Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
                          Ти хубаво си спомняш, ама не забравяй, че съвременният свят е доста динамичен. И в този ред на мисли данните ти са неактуални - качил съм 8 килограма за 3 месеца. Сигурно е от некачествените млечни продукти (или пък фитнеса и анаболите)
                          Ами, обменете малко опит с m_g от вашия раздел.

Коментар

Ами, обменете малко опит с m_g от вашия раздел.
                            А, m_g си е жилав много. Да видиш как скубе накладки и пружини от Варшавата...

Ясене, въпрос към теб - казваш, че си химик. Имаш ли идея с какво обогатяват сухото мляко, преди да го пакетират?
                            С "Фармахим" - непобедим
                            Дизел - само дънки!

Коментар

Ами, с нищо. Вземат му мазнината и водата, така става сухо. С него после обогатяват разни други храни. Вероятно могат да го смесят с белтъчни извлеци от дрожди, но това вече видимо не е мляко. Подобни смеси използват бодибилдери/културисти.

Какво точно те интересува?

Коментар

Ами, с нищо. Вземат му мазнината и водата, така става сухо. С него после обогатяват разни други храни. Вероятно могат да го смесят с белтъчни извлеци от дрожди, но това вече видимо не е мляко. Подобни смеси използват бодибилдери/културисти.

Какво точно те интересува?
                                Интересува ме да не ръгат някакви неталантливи неща у него, защото изразходвам по една кутия от 900 грама сухо мляко на седмица. Просто ми е по-удобно за консумация - не слизам всеки ден до магазина за бутилирано мляко, не се притеснявам дали е прокиснало и т.н.

Иначе, да, такива смеси смучат голяма част от трениращите. В тия среди им викаме най-общо протеини. Така ги продава например и сестра ми в аптеката.
                                За по-напредналите има аминокиселини, които аз ползвам, ама това вече си е друга тема.
                                С "Фармахим" - непобедим
                                Дизел - само дънки!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X