Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От какво се прави прясното мляко?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: От какво се прави прясното мляко?

    Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Пускам темата от искрен интерес.
    Имах една бутилка мляко от 2-3 месеца. Накрая започна да мирише на отработено моторно масло от дизел.
    Когато Баба забравеше млякото на топло се вкисваше за един ден и миришеше на прокиснало.

    Темата може да се прекръсти на: 'Какво пият децата ни?'
    Млякото на баба ти се е вкисвало и е миришело на прокиснато,защото е било истинско мляко. А това за което казваш е плод на съвременната химия. Консервантите и стабилизаторите в него го правят такова. Целта да е с по-дълъг срок на годност, за да не губи фирмата производител. По-добре не използвайте млякото, което ви става на отработено масло.

    Коментар


    • #17
      Първоначално публикуван от bochopz Преглед на мнение
      Извинявам се, грешката е моя. Имаш предвид че се е развалило и не става за консумация
      Да.

      Първоначално публикуван от vivian_73 Преглед на мнение
      ... А това за което казваш е плод на съвременната химия. Консервантите и стабилизаторите в него го правят такова...
      Кои са консервантите?Дай пример.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

      Коментар


      • #18
        До: От какво се прави прясното мляко?

        Лошото е, че дацата ни свикват с тази химия. Скоро купих истинско мляко от село в Родопите, след като се върнах в къщи го сварих и го дадох на децата. Те като опитаха млякото се отвратиха. Установих, че децата ми не познават вкуса на истинското мляко. Срам!
        Y260

        Коментар


        • #19
          До: От какво се прави прясното мляко?

          Стига с тая ХИМИЯ бе, хора - не ви е виновна химията, че пиете обезмаслено мляко. Това е единствената разлика.

          От кравата до кутийката в магазина млякото се центрофугира, за да му вземат маслото, а после се сипва в кутийка и се нагрява - колкото повече, толкова по-трайно става. Нищо друго не му се прави. Ако се нагрее до над 100 градуса, ще трае месеци.

          Вярно, от нагряването изчезва част от миризмата. Нормално е човек да свикне с това. Всъщност нормалната миризма на кравето мляко е резултат от дейността на бактерии. То хубаво си мирише, но не бъдат ли убити, те ще го развалят.

          Практиката е показала, че стоките, които се вкарват в градовете, трябва или да са трайни, или просто "не вървят" - защото се развалят, докато стигнат до потребителя.

          ----
          За киселите млека - НОРМАЛНО е кисело мляко, подквасено с чиста култура, при спазена технологична чистота, да трае няколко седмици. То затова е измислено и подквасването. И селското ще изкара 1 месец, ако някой не му скъса каймака. И ако не седи на слънце, разбира се. Едновремешните, от стъклените бурканчета, траеха 3 дни - само и единствено от лоша хигиена в завода. Не плачете за тях.

          ----
          По най-мрачните години на Прехода имаше на пазара прясно мляко, което не можеше да се подкваси. Е, хранели нещастните кравички с антибиотици, без много мярка. Добре, че това време поотмина.

          Коментар


          • #20
            До: От какво се прави прясното мляко?

            Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Стига с тая ХИМИЯ бе, хора - не ви е виновна химията, че пиете обезмаслено мляко. Това е единствената разлика.

            От кравата до кутийката в магазина млякото се центрофугира, за да му вземат маслото, а после се сипва в кутийка и се нагрява - колкото повече, толкова по-трайно става. Нищо друго не му се прави. Ако се нагрее до над 100 градуса, ще трае месеци.

            Вярно, от нагряването изчезва част от миризмата. Нормално е човек да свикне с това. Всъщност нормалната миризма на кравето мляко е резултат от дейността на бактерии. То хубаво си мирише, но не бъдат ли убити, те ще го развалят.

            Практиката е показала, че стоките, които се вкарват в градовете, трябва или да са трайни, или просто "не вървят" - защото се развалят, докато стигнат до потребителя.

            ----
            За киселите млека - НОРМАЛНО е кисело мляко, подквасено с чиста култура, при спазена технологична чистота, да трае няколко седмици. То затова е измислено и подквасването. И селското ще изкара 1 месец, ако някой не му скъса каймака. И ако не седи на слънце, разбира се. Едновремешните, от стъклените бурканчета, траеха 3 дни - само и единствено от лоша хигиена в завода. Не плачете за тях.

            ----
            По най-мрачните години на Прехода имаше на пазара прясно мляко, което не можеше да се подкваси. Е, хранели нещастните кравички с антибиотици, без много мярка. Добре, че това време поотмина.
            Добре, но трудно ще ме убедиш, че с това нагряване (пъстьоризация) ще има повече от 6 месеца годност. Едва ли е достатъчно само това?!
            Y260

            Коментар


            • #21
              До: От какво се прави прясното мляко?

              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Стига с тая ХИМИЯ бе, хора - не ви е виновна химията, че пиете обезмаслено мляко. Това е единствената разлика..
              Вярно!

              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              От кравата до кутийката в магазина млякото се центрофугира, за да му вземат маслото, а после се сипва в кутийка и се нагрява - колкото повече, толкова по-трайно става. Нищо друго не му се прави. Ако се нагрее до над 100 градуса, ще трае месеци...

              Вярно, от нагряването изчезва част от миризмата. Нормално е човек да свикне с това. Всъщност нормалната миризма на кравето мляко е резултат от дейността на бактерии. То хубаво си мирише, но не бъдат ли убити, те ще го развалят.

              Практиката е показала, че стоките, които се вкарват в градовете, трябва или да са трайни, или просто "не вървят" - защото се развалят, докато стигнат до потребителя...
              И това е горе долу вярно...Има някоя и друга технологична неточност,но принципа е такъв.Особено за масовия пазар.


              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              За киселите млека - НОРМАЛНО е кисело мляко, подквасено с чиста култура, при спазена технологична чистота, да трае няколко седмици. То затова е измислено и подквасването. И селското ще изкара 1 месец, ако някой не му скъса каймака. И ако не седи на слънце, разбира се. Едновремешните, от стъклените бурканчета, траеха 3 дни - само и единствено от лоша хигиена в завода. Не плачете за тях...
              Това не е така.Срокът на годност по БДС на ДВСК за Кисело мляко с жива закваска е 10 дена.Съхранено на температура около 4 градуса по целзий.Технологично не може да издържи повече.Вкисва...


              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              По най-мрачните години на Прехода имаше на пазара прясно мляко, което не можеше да се подкваси. Е, хранели нещастните кравички с антибиотици, без много мярка. Добре, че това време поотмина.
              Чети бре,чети.На пазара НЕ СЕ ПРЕДЛАГА сурово прясно мляко.Всичкото е пастьрозирано,сиреч-сварено.Така е и по закон.А и така може да издържи 10 дена.Ако го свариш на 150 градуса,ще издържи месец...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

              Коментар


              • #22
                До: От какво се прави прясното мляко?

                Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                Вярно!

                И това е горе долу вярно...Има някоя и друга технологична неточност,но принципа е такъв.Особено за масовия пазар.


                Това не е така.Срокът на годност по БДС на ДВСК за Кисело мляко с жива закваска е 10 дена.Съхранено на температура около 4 градуса по целзий.Технологично не може да издържи повече.Вкисва...


                Чети бре,чети.На пазара НЕ СЕ ПРЕДЛАГА сурово прясно мляко.Всичкото е пастьрозирано,сиреч-сварено.Така е и по закон.А и така може да издържи 10 дена.Ако го свариш на 150 градуса,ще издържи месец...
                Соти ви казва основните положения.Млеко
                то е нещо живо пиеш истинско и живееш 100години пиеш Данони своевременно отиваш у Бакърената
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                Коментар


                • #23
                  До: От какво се прави прясното мляко?

                  Първоначално публикуван от Васил_Стоев Преглед на мнение
                  Добре, но трудно ще ме убедиш, че с това нагряване (пъстьоризация) ще има повече от 6 месеца годност. Едва ли е достатъчно само това?!
                  Кое мляко е с годност 6 месеца?
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

                  Коментар


                  • #24
                    До: От какво се прави прясното мляко?

                    Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    Кое мляко е сгодност 6 месеца?
                    Това кой го открие ше спечели Нобеловата награда
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                    Коментар


                    • #25
                      До: От какво се прави прясното мляко?

                      Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Кое мляко е сгодност 6 месеца?
                      Това което ти слагат в кафето в почти всяка бензиностанция или кафене. Не искам да споменавам марки, но не са малко.
                      Y260

                      Коментар


                      • #26
                        До: От какво се прави прясното мляко?

                        Аз всяка вечер доим две крави.Ела да ти налея една чаша да видиш на какво се вика млекоСамо от трева и една шепа трици.И знаеш ли кв е проблемът немаш напиване като пиеш истинско млеко
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                        Коментар


                        • #27
                          До: От какво се прави прясното мляко?

                          Първоначално публикуван от Васил_Стоев Преглед на мнение
                          Това което ти слагат в кафето в почти всяка бензиностанция или кафене. Не искам да споменавам марки, но не са малко.
                          Всъщност има и с повече...На сухото мляко годноста е 18 месеца.На УХТ-тата е 1-6 месеца.На кондензираното мляко в консервени кутии е 2 години.Грешката е моя...Но на тези в плик по половин-един литър е 10 дена...
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

                          Коментар


                          • #28
                            До: От какво се прави прясното мляко?

                            Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                            Всъщност има и с повече...На сухото мляко годноста е 18 месеца.На УХТ-тата е 1-6 месеца.На кондензираното мляко в консервени кутии е 2 години.Грешката е моя...Но на тези в плик по половин-един литър е 10 дена...
                            Да, за тези УХТ-та става въпрос. Продават се в кутии от литър и много хора не правят разлика между тях и другото мляко с трайност 10 дни. Когато съм купувал мляко в по-малък град, където няма голям избор, често получавам въпросното УХТ поради липса на друго. В таза ситуация обикновенно връщам млякото на продавачката и моля за друго. Да ама не. Получавам странен поглед и отговор "Това е прясно мляко, нямаме друго". И хорицата си го пият с кеф.........
                            Y260

                            Коментар


                            • #29
                              До: От какво се прави прясното мляко?

                              Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                              ...Срокът на годност по БДС на ДВСК за Кисело мляко с жива закваска е 10 дена.Съхранено на температура около 4 градуса по целзий.Технологично не може да издържи повече.Вкисва...
                              Кое кисело мляко от пазара се вкисва за 10 дни, дорфи на топло?

                              Пробвал съм поне 10 вида-ядец.

                              ПП Защо на никое мляко не пише 100% от крава пастьоризирано прясно мляко.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

                              Коментар


                              • #30
                                До: От какво се прави прясното мляко?

                                [QUOTE=Ясен;757363]...Стига с тая ХИМИЯ бе, хора - не ви е виновна химията, че пиете обезмаслено мляко. Това е единствената разлика.

                                Ако се нагрее до над 100 градуса, ще трае месеци...


                                QUOTE]
                                Това в Гугъл ли го прочете или в дебелите книги ? ...или си варил мляко от крава ?
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

                                Зареждам...
                                X