Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Психопати ли са хората, носещи оръжие ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Психопати ли са хората, носещи оръжие ?

Един приятел и съфорумец някога пък си простреля радиатора вкъщи
    (без да е психопат)
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Психопати е мн. ч. на психопат. Най-губо казано, това е индивид в състояние на психопатия. Психопатия е сложносъставна дума, има 2 корена и е получена при сливането на 2 отделни думи, психика и от лат. pathos - болест.

Психика е свойството на високоорганизираната материя да отразява обективния свят. Психиката представлява съвкупност от вътрешни преживявания като отражение на обективната действителност в съзнанието, свойство на нервно организираните системи да отразяват и да преработват отразените въздействия в специфични процеси, образи, свойства и състояния.*

Следователно психопати можем да наречем индивиди с болна психика. Ако сихиката борави с обективната действителност и е в основата на общуването то съзнанието е това, което разграничава болестното от здравото. Съзнаването е процес на свободната воля, ако няма съзнаване на психичните процеси, те се развиват неконтролируемо, защото вобективната действителност насища психиката със огромно количество информация. Съзнанието си избира какво да осъзнава и какво да изтласка в потсъзнателните нива. Реално информацията е много, но се записва. Сравнението с хард диск е уместно, но с уговорката, че машинните елементи са много назад спрямо биологичните. ДНК може да се възприеме като съхранител от био тип. Обемите информация, които желаем /съзнанието може да се развива, а подсъзнателното да се "отваря" целенасочено и да се изпразни/ осъзнаваме, останалото не. Отказ от съзнателност може да имаме в различни нива, а и по различни причини. За болестни се приемат в различна степен и различни типове. Думата /по скоро термин/ психопатия може най-широко да се употреби в смисъл, че се говори за болестно състояние на психиката. Достатъчно е да си изберете един комплекс от детството на всеки един от нас, а и по-дребнички неща от комплекс биха били достатъчни да наречем някой със "заболяване" на психиката. Заболяването се лекува с осъзнаване. Илачите не помагат, особено ако са химикалните надрусвалки в специализираните заведения.

Ако искаме можеме да ползваме същата дума и за много по-тежки и опасни заболявания на психиката. Психопат е всеки загубил ясно съзнание, воля над психиката си. Може да е тих и кротък, може да е буен и дори опасен за околните. Работата е там, че това състояние може да огрее всеки в назнаен ден и час. Може да трае секунди, а може и до гроб. Голямото количество стрес и страх определено спомага за изпадането в подобен "транс". Като казах транс, шаманите /било то Западни или Източни/ познават и позитивната стана на изпадането в транс, което за незапознат страничен наблюдател може да се прояви и като болестно състояни е на психиката. Разликата е, че те се подготвят от столетия за тези състояния, предават се от шаман на шаман, знанията и уменията още от древни времена. Един вид контролиран научен експеримент, но в сверата на психиката и духовното. Не случайно и Тимъти Лиъри постига завидни резултати при лечението на прихично-голни затворници давайки им LSD /не блокаж, а халюциноген открит от д-р Алберт Хофман лека му пръст/. В контролирана среда без страх и стрес. Доброто отношение и предразполагане на пациетите му им помагало да се самораберат, да открият в себе си причните за загубата на съзнателност и извършване на неща, които при пълно съзнание никой, никога не би извършил. Ние си имаме лаф тук, "Като ме стегне шапката и...". Точно това стягане на шапката се избягва само с пълно съзнание. Както трениран и опитен боец не изпада в паника и не действа прибързано и необмислено пред лицето на опасността. Ако запазиш хладнокръвие и присъствие на духа, няма как психиката ти да натделее и да действаш без да мислиш.**

След това кратко уточнение искам да попитам, това какво общо има с носенето на оръжие, което е напълно съзнателен акт? Изключвам нуждата от психотест и това, че е безумие да се даде оръжие в ръцете на лабилни хора. Уточнено беше, че говорим за носенето на оръжие, без значение, какво е и как си го добарал. Ако беше питането малко по-конкретно, може да се свие и откъм количеството на предполагаемите вероятности.

Психопати може да се ползва и като нарицателно. Ако е така и в анкетата, а като гледам сме в коша, та верочтно е употребено баш в този смисъл, то...

Да! Цялата държава сме психопати! До един! И превръщаме и децата в психопати! Не ли чух, хмм посетете 10-тина училища целодневно и ми пишете едно Л.С.

* от Wikipedia
      ** Това пак е двусмислено, в бойните изкуства от особено значение е да не мислиш за боя, но това не изключва ясното съзнание, какво и как се случва, а майсторството е да си "водещото събитие".

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
        Не са психопати - бих ги разделил на две групи - такива с реална необходимост от оръжието и позьори. Притежавал съм лично КНО 7 години и освен на стрелбище, другаде не съм го водил на разходка. Щото бих изглеждал смешен - точно "на гол тумбак чифте пищови".
        Ама всеки знае себе си. Моето мнение не може да се явява коректив.
        Позьорите са 90%.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
          Позьорите са 90%.
          Даааа,Аз съм един от тях

ПП
          променете заглавието на темата на нужно ли е разрешено оръжие на гражданите ипи Що за птици са Хората С незаконно огнестрелно,хладно и всякакъв друг вид смъртоносно о-е в това число и безобидната каучукова прашка и тогава може и да разберем нещо от анкетата като например ще намалее ли престпноста ако можем да си купуваме о-е срещу лична карта и постоянен адрес с право на ползване с цел защита на семейно движимо имущество както и защита на неприкосновенноста на човек
          Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
            Даааа,Аз съм един от тях
            За теб знаем.

Чудех се дали да пиша. От 6 до 8 метра е разстоянието което минава въоръжен с нож човек докато друг извади и вкара патрон в цевта на КНО (ако не е револвер). Лошо е обаче когато си преживял две нападени от група друсани пубера посред бял ден и през нощта в центъра на града. Тогава си ходиш и до кенефа с пищова и един пълнител с 15 заряда ти се струва недостатъчен. Притежаването му е голяма отговорност. Трябва да тренираш редовно, да го пазиш и най-важното според мен е да не личи че го носиш. Иначе му се губи част от ефекта. А извадиш ли го да си готов на 100% да го използваш, иначе рискуваш да те гръмнат със собственото ти КНО.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              За теб знаем.

Чудех се дали да пиша. От 6 до 8 метра е разстоянието което минава въоръжен с нож човек докато друг извади и вкара патрон в цевта на КНО (ако не е револвер). Лошо е обаче когато си преживял две нападени от група друсани пубера посред бял ден и през нощта в центъра на града. Тогава си ходиш и до кенефа с пищова и един пълнител с 15 заряда ти се струва недостатъчен. Притежаването му е голяма отговорност. Трябва да тренираш редовно, да го пазиш и най-важното според мен е да не личи че го носиш. Иначе му се губи част от ефекта. А извадиш ли го да си готов на 100% да го използваш, иначе рискуваш да те гръмнат със собственото ти КНО.
              Подкрепям колегата. Който има оръжие като го извади, да му мисли. Лошото е , че може да има жертви и е виновен човека с оръжието, а не другия.
              [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

За теб знаем.

ех как си личи кой не е седял пред компа в детството е аз го бях написал горе долу същото ма си викам ся ше кажат че се филмирам макар да съм сигурен че за повечето хора понятието нощен живот преключва с такси-диско-такси и в къщи или по голямото зле 22:45 последния градски транспорт

Коментар

За теб знаем.

Притежаването му е голяма отговорност. Трябва да тренираш редовно, да го пазиш и най-важното според мен е да не личи че го носиш. Иначе му се губи част от ефекта. А извадиш ли го да си готов на 100% да го използваш, иначе рискуваш да те гръмнат със собственото ти КНО.
                  и за това си много прав само да те поправя за едно по добре е да се вижда,така избягваш от провокации за ръкопашен бой причините са рискуваш да ти го вземат в суматохата след коеето си следствен и на 98% виновенза неправилно съхранение другата е че ако набиеш някой етикета е хулиганство времено ти се отема разрешителното докато се разбере коий крив кой прав при всеки изход административно наказание от 500 до 15 000лв зависи от съдията за да не се налага да се доказвам небрежно се вижда но лошото е че много от хората имащи права за носене и съхранение и повечето странични наблюдатели изобщо не са в час какво бреме и отговорност е оръжието

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                    ех как си личи кой не е седял пред компа в детството е аз го бях написал горе долу същото ма си викам ся ше кажат че се филмирам макар да съм сигурен че за повечето хора понятието нощен живот преключва с такси-диско-такси и в къщи или по голямото зле 22:45 последния градски транспорт
                    Според закона, за човек носещ КНО, нощния живот трябва да приключва преди последния градски транспорт в 22:45. След 22:00 нямаш право да се намираш с него в заведения предлагащи алкохол. Или закона е за балъците? Всъщност, ако свържем нещата с анкетата, която е пусната в другия раздел, това автоматично те изключва от графа законо-послуши...
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                      Според закона, за човек носещ КНО, нощния живот трябва да приключва преди последния градски транспорт в 22:45. След 22:00 нямаш право да се намираш с него в заведения предлагащи алкохол. Или закона е за балъците? Всъщност, ако свържем нещата с анкетата, която е пусната в другия раздел, това автоматично те изключва от графа законо-послуши...
                      аз съм дал своя дан за постъпките си нещо ми убягва каде в закона е записано че след 22 часа не мога да си нося о-то в по ранен пост бях отбелязал че не е законно да се ползват касите на нощните заведения всъщност всякякви каси които не са обявени от собственика на съответното оръжие но това не означава че не можеш да си регистрираш въпросната каса в кос

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                        Че тя затова е тук, да си я спамим на воля. Правилно си чул, то само аз сигурно не знам, откъде мога да си купя на черно, няма да ми кажат , пък и не съм се интересувал. Истината е, че като няма власт и закони, народа го е страх и всеки си е "мушнал" нещо някъде, ей тъй, за зор заман. Ама всички се правят на светици и не си признават.
                        Една история от турското робство по този повод.Един турчин яздейки коня си влизал в едно село и нещеш ли коня взел че умрял.Турчина много се ядосал и влязъл в първата къща на селото при семейство българи.Нагостили те госта но на него не му стигнало това след като хапнал и пиинал му се приискали други работи.Взел че изнасилил жената после и дъщерята а след това накарал мъжа да го качи на гърба си и да го занесе до конака.Качил го нашия и тръгнал както вървял се препънал и от потурите му изпаднал пищов.Тогава турчина го попитал за какво ти е този пищов бе гяурино.А нашия човек отвърнал за зор заман ефенди за зор заман....
                        Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                        На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                        Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X