Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Психопати ли са хората, носещи оръжие ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Психопати ли са хората, носещи оръжие ?

Искам да разбера мнението Ви за хората, които ходят въоръжени.
    Защо го правят, дали са агресивни психопати, търсещи скандали, страхливи параноици, плашещи се от сянката си, или са просто нормални хора, живеещи в ненормална държава ?
    Имат ли някакви проблеми със законно притежаваното оръжие ?
    Имат ли свободен достъп до обществени сгради като съдилища, банки, училища, кметства, хипермаркети, театри, увеселителни заведения ?
    Дали биха използвали оръжието единствено и само в краен случай, за да защитят от нападение себе си, близките си или жертва, на чието нападение са станали случайни свидетели (в закона пише ...с действието или бездействието си виновно причинил...)?
    57
    Абсолютни психопати, за лудницата са
    8.77%
    5
    По скоро параноици, страхливи мишки
    21.05%
    12
    Нормални хора, не вярващи в институциите
    64.91%
    37
    Не мога да преценя, нямам мнение по въпроса
    5.26%
    3

Анкетата е изтекла.

До: Психопати ли са хората, носещи оръжие ?

Не бих се наел да обобщавам. Хората са различни. 100% има доста въоражени психопати обаче. Мога да обобщя само онтосно хората не носещи оръжие. Те са невъоражени/ако говорим за хладно оръжие/.

Коментар

Брех, още не съм пуснал анкетата, а спамер номер едно вече отговорил Браво, Насов. Пуснах тази тема тук, защото определено съм спамер номер две и не искам да дразня лъвовете, т.е. модераторите. Прочие, ако преценят, могат да я преместят където им харесва, нямам претенции

Коментар

Че са психо, психо са.Ама не са патологични случаи.За повечето от "въоръжените" носенето на оружие е нещо като "страх лозе пази".
        Превенция некаква.И с право-параноята не прощава
        Лошото е,че често страховете са обосновани.
        По-скоро параноици, ама разумни мишоци.

Коментар

Не са психопати - бих ги разделил на две групи - такива с реална необходимост от оръжието и позьори. Притежавал съм лично КНО 7 години и освен на стрелбище, другаде не съм го водил на разходка. Щото бих изглеждал смешен - точно "на гол тумбак чифте пищови".
          Ама всеки знае себе си. Моето мнение не може да се явява коректив.

Коментар

Да ,точно!
            Или ти трябва за охрана на нещо или някой...
            Ама такива дето си го изтипосват на кръста и отиват в кръчмата.....тва вече е параноя,или баш гъзария....

Коментар

На мен ми трябваше около 3 години,за да не се стряскам панически че ми няма автомата.Затова полека свикнах да ходя с токера от време на време и мисля,че още малко и ще го оставя и него.Ще започна да си нося само ножа.

Коментар

че има параноици -факт ,те се прибират и на 1 км от дома си зареждат в цевта.
                че има необходимост-факт,в някой от случаите тези хора забравят каде са го прибрали,но като се наложи знаят какво правят
                позйорите ,ами всички или повечето сме били свидетели на това че 22 годишен(защо са му дали разрештелно) вади разглобява зглобява и зарежда законно притежаван пистолет на общесвено място кафене,парк и т.н.Но тези хора са под постоянен контрол а те самите носят оръжие заради такива като този гамен с незаконо притежаван ЗАРЕДЕН пистолет .Моля Адвокат да обясни разликата и наказанието на
                незаконен пистолет и незаконенЗАРЕДЕН пистолет ,имаше нещо от рода на опит за предумишлено убийство

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                Да ,точно!
                Или ти трябва за охрана на нещо или някой...
                Ама такива дето си го изтипосват на кръста и отиват в кръчмата.....тва вече е параноя,или баш гъзария....
                Ники ,то за това е разрешителното за да си го носиш на кръста
                за да е на достъпно място
                за да не ти го откраднат от колата например ,голям филм е да знаеш
                Последно редактирано от cveti; 28-01-09, 18:58.
                Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Прочети първия попаднал ти вестник, или гледай новините, или погледни първия информационен сайт попаднал ти пред очите и ще си отговориш на въпроса.

Анкетата ми звучи като:

Черните Мерцедеси ли вървят повече, или по-бързо ги карат понякога?

Опитваш се да си формираш мнение? Или се опитваш да разбереш каква е представителната извадка на форума?

А като цяло има ги всякакви. Най-много са тези с незаконните оръжия. Как си представяш някой с законно притежавано оръжие, да тръгне да прави глупости с него?

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                    ...Ама такива дето си го изтипосват на кръста ...
                    Кобурите за носене под мишница са доста по-удобни и по-функционални от тези за кръста, а за бедро са най-най, ама много се виждат...нормалните не парадират, че имат оръжие, някога максимата беше - вадиш -стреляш, тоест ако няма да стреляш, просто не вадиш пистолет. А и от КОС са хитри гадинки.....на някои разрешителни пише.....за носене и съхранение, а на други......за носене и употреба, та едните са за....оръжиеносци и склададжии само май
                    Аз не говоря единствено за огнестрелно оръжие, а за всякакво, включително нетрадиционно.....един познат си ходи с...харпун в раницата, пневматичен. Човека отива за риба........

Коментар

Меко казано странен въпрос, нормалните хора придобили разрешение за носене и употреба на огнестрелно оръжие няма как да са психопати. Моля, колега да ме извиниш, но въпроса ти е провокиращ и може да засегне достойнството на група граждани, някой от които и във форума. Точно тези хора имат потвърждението от оторизираните служби и институций, че са извън съмнение.
                      Последно редактирано от Christo; 28-01-09, 20:56.
                      Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Определено има и психопати носещи оръжия но има и хора дето го носят с друга цел.Според мен в тая затънала държава с всякакви откачалки множе би е нормално да носиш озаконен пистолет или нещо такова,но само за самоотбрана а не за гъзария,щтото има разни лапета дет купуват пистолети на черно и се хвалят и показват на тоя на оня и всеки му вика е "братле" браво бе от де го взе искам и аз и накрая се стига до много грозни убийства !!! (то и аз сам лапе погледнато реално,но поне преценявам някои неща )
                        OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
                          Меко казано странен въпрос, нормалните хора придобили разрешение за носене и употреба на огнестрелно оръжие няма как да са психопати. Моля, колега да ме извиниш, но въпроса ти е провокиращ и засягащ достойнството на група граждани, някой от които и във форума. Точно тези хора имат потвърждението от оторизираните служби и институций, че са извън съмнение.
                          Съжалявам, или не съм го задал правилно, или не ме разбирате, колега. Въпросът не е нормални ли са хората придобили разрешение за носене и употреба на огнестрелно оръжие, а психопати ли са хората, носещи оръжие ? Защото за нож няма разрешителен режим например, но и това е оръжие. А и много народ си носи всякакви пушкала без разрешително.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                            ..... много народ си носи всякакви пушкала без разрешително.
                            Да разбирам, носещите оръжие без разрешително са ненормални, не мога да кажа психопати, защото ще ми дължат такса за освидетелстване.
                            Дано съм чул неправилно, но току що, по телевизионен канал казаха, че в България има незаконно притежавани 250 000 единици огнестрелно оръжие, а тоя психо от автобуса, си е закупил ПСМ от пазар в Севлиево.
                            Какво правим, къде живееме, какво ще стане с децата ни.
                            Какво ли ни чака с развитие на финансово-икономическата криза.
                            Айде че ти оспамих темата, пък и не ми е в характера да се вайкам, а имам разрешително.
                            Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Ами по-много груби сметки,около 120 000 ловци,около 30-35 000 армия/даже някои от тях имат и по-сериозни калибри/,от 70 000 МВР,поне 30-40 000 може и нагоре също,горски стражари,лесничеи,ловни надзиратели,към министерство на правосъдието няколко хиляди охрана по затвори,арести ,съдебна охрана.Сложи разните охранителни фирми,както и лицата получили разрешение ,като представители на фирми и ,като физически лица.А да не забравя и бившите военни и полицаи на които се разреши да си закупят КНО.
                              До тук редовни по документи между 300-400 000 хиляди,няма да включвам незаконно придобито или държано .
                              Твърде много хора за една държава ,като нашата и едва ли може всички да са нормални хора не вярващи в институциите.Нормалните хора не вярващи в институциите си взимат оръжието каквото и да е то и стават партизани,хайдути,борци за свобода или нещо такова.
                              Хм,сега като правя сметката даже сме много нормални даже,при толкова оръжие в населението и никой не дигнал въстание.
                              А иначе много по- сериозно,свят широк ,хора всякакви.Всеки който е поискал оръжие си е имал причина.Друг е въпроса,че такова получават и хора които нямат идея за какво и как се служи с него.Познама доста народ дето станаха ловци защото това е единствения начин да имаш оръжие в дома законно.Те даже и на ров не ходят.Но този ,който наистина е взел оръжие за самоотбрана,едва ли ще демонстрира същото,т.к. именно скритото носене ти дава предимството пред евентуалния нападател.
                              П.С. С тези на Кристо станаха над половин милион,ей нация със здрава психика сме.
                              Но луди много,така че....
                              Поздрави.
                              Последно редактирано от Анастас Анастасов (rova); 28-01-09, 21:29. Причина: с Кристо сме писали долу-горе по едно и също време.
                              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X