Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Беден-и какво от това ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Беден-и какво от това ?

Интересна тема.Но защо е в раздела за Ендуро?Тя не се ли отнася за всички оффроудъри,или е само за мотористите?
    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Много уважавам колегата Жоро Витлиемов, но мисля, че той е пуснал тази тема след някакъв "лек" емоционален срив.
      Знам, че адаша не е желал това, но тенденцията е темата да се превърне в социално противопоставяне между по-бедни и по-богати, което не е никак хубаво !
      Няма такъв филм момчета и момичета, да караш стар мотор и кефът да е същият, както с ново, модерно ендуро ! Разликата е от земята до небето и приказки от типа "няма значение" са леко казано несериозни !
      В нашия клуб 50% от пичовете нямат големи възможности, но намериха начин да си купят модерни мотори, защото имат голямо желание за това. Аз можех да си продам хондата, за да си помогна за новия мотор, но предпочетох да я оставя за школа, а новия КТМ също съм си взел чрез кредит.
      Нека не драматизираме особено нещата и да не противопоставяме бедни и богати, тъй като всички сме се събрали тук главно от любов към офроуда !
      За мен също няма бедни и богати, а има приятели. Има хора, които уважавам, има хора, с които никога не бих пил нито троянска сливова, нито Джак Даниел'с.
      Човек сам си избира приятелите и за да се чувства добре, не бива да ги подрежда по броя на кредитните карти в класьора им !

Имам обаче последно една препоръка !
      Никак няма да ми е приятно, предполагам и на останалите, ако във форума се включат масово хора, които допускат по 10 правописни грешки на изречение, независимо дали карат "Иж" или совалка
      Това не е дискриминация, това е вид морален закон !
      Искам да ме разберете правилно.
      Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 15-12-08, 10:50.

Коментар

Имам обаче последно една препоръка !
        Никак няма да ми е приятно, предполагам и на останалите, ако във форума се включат масово хора, които допускат по 10 правописни грешки на изречение, независимо дали карат "Иж" или совалка
        Това не е дискриминация, това е вид морален закон !
        Искам да ме разберете правилно. .............................................................................................................. + + + +10. Напълно съм съгласен със това,мисля че за всички ще е добре.Е случва се да се сбърка при бързото писане,но то си личи от неграмотното.
        Последно редактирано от ianko; 15-12-08, 12:00.
        [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

А не мислите ли че във гората сме равни.Ядем и пие всички от това дето сме взели и си помагаме не зависимо на кой колко му струва техниката,защото и със нов и със стар мотор е еднакво гадно да закъсаш и да те оставят сам да се оправяш.А във кръчмите не е така,там поръчваш според това дето можеш да платиш.Нека си признаем кой на колко паднали хора е спрял да помогне независимо болни или пияни,а на колега във гората всеки се опитва да помогне кой със каквото може.Там няма такова нещо като :оставиго тоя има много пари,ще си купи друг или заебиго оня тва не струва да се оправя сам.
          [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Сиромах човек - жив дявол са казали хората. Някои в това положение намират стимул, други - оправдание. Някои се жалват, други действат и осъществяват мечтите си бе много да приказват. И печелят уважението на ВСИЧКИ. Аз например не видях нищо друго освен уважение и изумление в очите на хората, които гледаха Станислав с поломения доминатор с изпуснала предница да повежда колоната от 40 хобита на състезанието в Хисаря. А не го чух някъде да се оплаква от положението си, нито тук, нито на живо. И в крайна сметка намери начин и си купи по-модерна машина.
            Хората без възможности трябва да са х10 пъти по-упорити в стремежа си да постигнат мечтата си и търсят НАЧИН. И това ги прави по-силни и имат едно друго предимство. Но масата предпочита да се жалва и търси оправдание. Това е положението
            DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
              А не го чух някъде да се оплаква от положението си, нито тук, нито на живо. И в крайна сметка намери начин и си купи по-модерна машина.
              Но масата предпочита да се жалва и търси оправдание.
              Отново бях криворазбран.Не искам да си сменям мотора,нито се оплаквам,още повече не си търся оправдание.Идеята ми беше друга,но в никакъв случей не и такава,нито да подтиквам ,неграмотните да увеличават постовете си,както бе написано и по горе.Ако темата се превърне в безмислени спорове Богат-Беден,по добре да я заключваме.Изобщо неисках да става така.Някъде из темите четох,че казаното с думи е коренно различно от написаното,поради липса на жестове ;мимики и интонация.Написаното всеки си го уформя различно.Така стават грешки.Съжалявам ако съм обидил някой.
              П.П. Станислав не се е оплаквал,защото е карал перфектен мотор:Доминатор

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
                Отново бях криворазбран.Не искам да си сменям мотора,нито се оплаквам,още повече не си търся оправдание.Идеята ми беше друга,но в никакъв случей не и такава,нито да подтиквам ,неграмотните да увеличават постовете си,както бе написано и по горе.Ако темата се превърне в безмислени спорове Богат-Беден,по добре да я заключваме.Изобщо неисках да става така.Някъде из темите четох,че казаното с думи е коренно различно от написаното,поради липса на жестове ;мимики и интонация.Написаното всеки си го уформя различно.Така стават грешки.Съжалявам ако съм обидил някой.
                П.П. Станислав не се е оплаквал,защото е карал перфектен мотор:Доминатор
                Името на темата не ми допада много ... но ми се иска да задам един въпрос, който е за тука май...
                Обмислям вариант да направя изненада на баща си, който на младини е карал от наличните едно време моторчета - не е ИЖ (страста на дядо ми)- нещо друго беше ...
                Въпроса ми е - кое возило от едно време , може да послужи добре за целта, и да е добра изненада , а не безсмислен куп желЕзо?
                Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                  Името на темата не ми допада много ... но ми се иска да задам един въпрос, който е за тука май...
                  Обмислям вариант да направя изненада на баща си, който на младини е карал от наличните едно време моторчета - не е ИЖ (страста на дядо ми)- нещо друго беше ...
                  Въпроса ми е - кое возило от едно време , може да послужи добре за целта, и да е добра изненада , а не безсмислен куп желЕзо?
                  Мечтата на всеки мъж надхвърлил 60 години,май е Симсон.Страшно нисък разход на гориво,минимални финансови средства за поддръжка,лек ,перфектен за градски и извънградски пътувания.Говоря,ако е за улегнал мъж.
                  Последно редактирано от Жоро Витлиемоф; 15-12-08, 14:35.

Коментар

- кое возило от едно време
                    От клавиатурата не става ясно Колегата "Veni1" ми е набор, а има дете на 6 год. аз пък имам внучка на 6м. кажи твоето тете кога е витаел над моторите (колко е дрЪт) да му мислим марка
                    П.П. Писали сме с Жоро заедно...подкрепям...но ако е запазен палавник и MZ / ETZ би го изкефило
                    Последно редактирано от дядо владо; 15-12-08, 14:35. Причина: допълнение
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      От клавиатурата не става ясно Колегата "Veni1" ми е набор, а има дете на 6 год. аз пък имам внучка на 6м. кажи твоето тете кога е витаел над моторите (колко е дрЪт) да му мислим марка
                      П.П. Писали сме с Жоро заедно...подкрепям...но ако е запазен палавник и MZ / ETZ би го изкефило
                      Родил се е около 54та година ... За МZ И Симсон съм чувала в разказите му... Въпросът е на коя точно основа един инженер двигателист ще се зарадва и с носталгична еуфория ще се вдетени максимално.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Колега,не ме разбирай погрешно,незнам,дали се познаваш с колежката,но така поднесен поста ти може и да я обиди,така че молбата ми е да се държиш,подобаващо като с дама.Нмам намерение да споря.Това е молба.

Коментар

Колега,не ме разбирай погрешно,незнам,дали се познаваш с колежката,но така поднесен поста ти може и да я обиди,така че молбата ми е да се държиш,подобаващо като с дама.Нмам намерение да споря.Това е молба.
                          Няма проблеми .. с езика ..
                          Два пъти вече съм го направила дядо вече - моя баща , пък и трябваше да уточня по-рано ...
                          На младини е бръмчал около Белослав - Варненско и из Плевенско около село Бъркач ...
                          Последно редактирано от iai-bg; 15-12-08, 15:17.

Коментар

iai-bg - аз мисля, че всеки мотор е в състояние да вдетени един мъж, независимо на колко години е . Иначе по въпроса - от детството ми помня MZ ETZ като най- мотора от „онова“ време. Струваше ми се адски модерен за тогава, в сравнение с ИЖ-тата, Явите, ЧЗ-тата...
                            Не знам обаче специално при твоя случай дали няма да го впечатли някой наистина ретро мотор, от тези със старите седалки с пружинките отдолу, който да възстанови с кеф и след това да си го кара. Един от колегите май продаваше нещо такова допреди месец (май Станислав беше, но може и да се бъркам), но си имаше и доста работа по мотора.

Коментар

че казаното с думи е коренно различно от написаното,поради липса на жестове ...
                              Сега съм в твоята позиция извинявай и на двамата

Въпросът е на коя точно основа един инженер двигателист ще се зарадва и с носталгична еуфория ще се вдетени максимално.
                              Така поставен въпроса отива към това или това . Минавам на ЛС да не спамя хубавата тема.
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря за мненията и препоръките, засега само обмислям подаръка, има и още разследване да се проведе дали ще е навременен и подходящ ...
                                Мотори като този вързват ли се с идеята за близкото минало?
                                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34416

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X