Понеже днес раздавах заплати и после седнАх да си почина (нещо като Господ на Седмия ден) , реших да си пекна едни блааажни свински ребърца ... което и сторих де , та след това , отпочвайки да ги поливам с чаша мавруд в едната ръка , с другата реших и да разлистя житие-битието на Бара от снощи .
И веднага попаднах на едн и интересни неща !
Първо , решили сме да направим Гришата диктат.... ъъъ ... президент . Убаво , ама попаднАх на следното :
.....
Днес установих, че ако се докопам до власт ще стане... Първо забранявам чалгата във всичките й форми, кой, както сгази лука и в Белене!
Гриша , едно време партийния секретар на моето предприятие плашеше инженерно - техническия персонал със следното : " Ако не слушате , ше ви изпратим в Козлодуй ! "
Е , след като в Белене явно нищо нема да се строи , с кво ше уплашиш чалгаджиите , а ?
Друг е въпроса , че когато партийния ги говореше тия неща , на мен не ми пукаше и му го казах в прав текст : Викам ше ме пратиш - дуки ! Аз не съм партиен член .... след 3 дена директора ми връчи командировъчна заповед за 1 (една ) година в Козлодуй . Понеже съм бил млад специалист , да ми повиши квалификацията един вид , като безпартиен . Аз па останах напук 6 години там - толкова колкото да се дърлям сега из Форума за съдбата на Реактора .
... Та като те избереме за диктатор.... уф ! ... за президент де , ше имаш нужда от съветник . Не че нещо , ама ... дет се вика : готов съм да работя за Родината !
А иначе попаднах и на медицинска тематика . Там дето Добчето дава акъл с народни рецепти.
......Коле , помоли булчето ти да счука една глава лук няколко маслинки и сол,доста сол, и го наложи до сутринта ще е издърпало, а виното то си е за отвътре.
....
.... та по този повод се сетих за нещо отпреди доста време , ама ме напуши смях , щот се едно слушам мойта жена :
Значи изпънАл съм се една неделя на дивана , премятам каналите на ТВ-то с вафлата , релаксирам си един вид . Убаво , обаче влиза жената , а тя като ме види през уикенда да бездействам , веднага влиза в ролята на ротен старшина и е готова да ми намери работа , ако требе на края на света !
Ти , вика , нали требваше да оправяш навеса на барбекюто на двора , що лежиш ?
Аз обаче реагирам светкавично : Нема викам да е днес . Ударих си коляното и ме боли .
Тя нищо не каза , ама гледам че изчисти и взе да реже кромид на едри търкалета ... в този момент телефон ли звънна , звънеца ли не помня , ама тя излезе . Чаках да се върне , чаках ... викам си : тая жена захвана салата да ми прави , па се не върнА. Станах аз да я довършвам , забърках към кромида едно домашно сирене , маслинки също , магданоз , олио черввен пипер , сол , нарезах и една люта чушка . Омачках всичко , сипах си една ракия и като заседнах ... таман и некъв мач почна .
Добре , ама баш тогава влиза жената . ОглеждА се , оглеждА се , па пита : Къде е кромида ? Еми , викам , ти се забави , та реших да те отменя и си направих сам сирене по касапски с него . ... лелеее , като скокнА ... " касапски ли ? Аз лапи с лук ше му правя да му налагам удареното коляно , той мезе за ракия " ... А ! Ми отде да знам , аз мислех че ....
...стана тя една ... едвам догледах мача .... И навеса оправих , което по-късно се оказа плюс като заваля , ама със сиренето по касапски внимавам от тогава
Ай наздраве , че ми се стопли виното !
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Наздраве на целиьот липсващ бар, пак сте по диваните.... а с касапски салати и люти ракии...Е аз вече съм на винце, щото моьот дедо захърка, а уж комиците щеше да гледа.
Наздраве дружина!
Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.
Оправих две водки. В душевна борба съм:да си налея трета или да минавам на биричка? Нали трябва да полея петъкът ( и утре съм на работа, но само до обяд), а и заплата съм взела. Май ще си налея третата, а после ще минавам на биричка. Наздраве на цялата компания!
Владо, твойта жена била по-люта от мойта... И на мен ми дуднат за разни битови проблемчета, ама чак до скандал не се е стигало.
При мен се действа с мълчание, и на въпроса-"Какво има, нещо да не съм сбъркал?" се отговаря със стиснати устни-"А, няма нищо..."
МА аз си знам де, пък вечерта се сдобряваме.
Румба, мерси за поздрава, ама т’ва не е чалга (поне по моите разбирания) и да знаеш, къ’в цирк съм замислил! С Кольо сте в главните роли...
Бат Владо (надявам се, че нито ти, нито Кольо сте против обръщението), за „вице” се разбрахме „задкулисно” с Крум-той ще е, но за съветници чакам предложения.
Та в тоя ред на мисли, ти ще си по енергийните въпроси.. к’вото кажеш-закон (е те т’ва е диктат...президентска република), а за Белене имах предвид острова не АЕЦ-а. То за там и друго требе да се мисли-съветници са нужни, предложения...?!
Коле, как е коляното бе?
А наздраве, да ви е здраве!
Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.
Румба, мерси за поздрава, ама т’ва не е чалга (поне по моите разбирания) и да знаеш, къ’в цирк съм замислил! С Кольо сте в главните роли...
Бат Владо (надявам се, че нито ти, нито Кольо сте против обръщението), за „вице” се разбрахме „задкулисно” с Крум-той ще е, но за съветници чакам предложения.
Та в тоя ред на мисли, ти ще си по енергийните въпроси.. к’вото кажеш-закон (е те т’ва е диктат...президентска република), а за Белене имах предвид острова не АЕЦ-а. То за там и друго требе да се мисли-съветници са нужни, предложения...?!
Коле, как е коляното бе?
А наздраве, да ви е здраве!
Няма проблеми с обръщенията. Те като ги закараме в Белене, и АЕЦа ще построят . Кто няма какво да правят по цял ден, ще редят тухлички и панели, къде ще ходят, който откаже, затваряне в изолирана стая и слушане на немска музика, докато се съгласи.
Наздраве!
п.п. Коле, на дедо поп му беше лесно с пръста, ами теб с коляното каво ще те правим бре, къде ще го държиш на влажно и топло?
Пийнете, аз съм на работа. Наздраве на безделствуващите.
Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
-----------------------------------------------
Питието определя съзнанието....
----------------------------------------------- 0887770735
Коментар