Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До администраторите - молба/предложение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До администраторите - молба/предложение

Здравейте колеги,
    имам следното предложение за подобряване работата на форума - то се отнася до търсачката: в момента е конфигурирана да търси само думи над три символа. Това за този форум прави боравенето с нея много трудно, тъй като много от моделите на машините, които обсъждаме са буквени съчетания от два и три символа. Например не мога да намеря нищо за тлк 80, klx и т.н. Това е изключително неудобно, защото огромно количество теми не могат да бъдат намерени и човек се принуждава да пуска нови теми за неща, които най-вероятно вече са обсъждани, или да се рови с часове по форумите. Намаляването на броя символи, с които може да работи търсачката няма по никакъв начин да допринесе за по-голямо натоварване на форумите, само ще улесни тяхното използване.

До: До администраторите - молба/предложение

Направихме го, пробвайте дали ще ви върши сега работа...
    VPetrov.photography

Коментар

Има и един трик...използваш http://www.google.com/ и когато пишеш на български то темите от нашият форум излизат едни от първите.
      Там ограничения за брой символи няма. Приятно търсене и успех.

Коментар

Здравейте,
        благодаря за бързата реакция, но продължава да не работи - пробвам отново с тлк 80 и klx, и не намира нищо. При вас намира ли?

Коментар

Deyan108: много хубава тема
          и аз виждам голям зор с търсенето, хем се имам за специалист в областа.

аз имам друго предложение към администраторите

гугъл вече предлага много добра интеграция на търсенето в даден сайт.
          на практика може резултатие да излизат в самият форум и да бъдат съобразени с дизайнът му.
          вярвам, че админите знаят за какво става дума, но все пак ако имат нужда от помощ на драго сърце бих помогнал

може да се интегрират и двете търсения - както това на форума, така и на гугъл и вече потребителите да избират с какво да търсят

не пропускайте момента, че с повече търсения рейтинга на форума се вдига!!!

каквото и да си говорим търсенето тук е що годе добро но при търсене на масово използвани словосъчетания дава странни резултати - граничещи с абсурди - понякога.

виждам много потребители да задават въпроси които са били разисквани вече, но при търсене резултат няма.

друг голям проблем е НЕкачественото именуване на темите но това трудно ще се промени
          EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Колко повече да се вдига тоя рейтинг, ......
            За сега сме НОМЕР1 в България .....

А търсенето си работи ... отвсякъде!
            Няма тема, която да не е индексирана от ботовете на Гуугъла.

А относно Администрацията на форума .....
            Не мисля, че можете да давате съвети ....
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ботовете на google наистина индексират всичко, но все пак е по-добре да може да се използва търсачката на самия форум, отколкото да се ползват услугите на трети лица като google например. Така нещата са по-чисти.

Иначе ако търсачката не може по някаква причина да търси неща като klx и подобни според мен е голям недостатък и доста ограничава функциалността. Жалко, ако няма как да се оправи.

Коментар

От собствен опит -
                Колеги... кога ще се научите че ако искате нещо да намерите трябва вярно да търсите - това важи за абсолютно всички търсачки - google, yahoo и т.н.

дума - 4 символа

три -3 три символа

дума от три символа - 4/2/3/7 символа

"дума от три символа" - израз от 16 символа

или за да съм още по-ясен:

три символа

и

"три символа"

са две много различни неща...

Поздрави и успех... ако мога да помогна питайте...

Или айде още по-ясно та да съм сигурен за какво иде реч...

Kawasaki klx 80 - лошо търсене

"Kawasaki klx 80" - добро търсене
                Последно редактирано от господин никой; 24-09-08, 08:48. Причина: Добавка...

Коментар

Благодаря много за компетентното мнение. Това не оправя нещата. Колко теми/публикации има само с klx? Нямам представа - нищо не намира.

Пробвайте с "тлк 80" - пак нищо...

Коментар

Първоначално публикуван от Deyan108 Преглед на мнение
                    Благодаря много за компетентното мнение. Това не оправя нещата. Колко теми/публикации има само с klx? Нямам представа - нищо не намира.

Е на това не мога да отговоря ако трябва да съм честен - аз също пробвах и не намерих нищо с "ткл 80"... за сметка на това с "Kawasaki klx 450" си намира... може да е проблем с кирилицата. По тази, а и други причини, когато изписвам търговска марка използвам латинските (да не казвам английските) символи.

Коментар

http://www.google.bg/search?as_q=&hl...com&as_rights=

Коментар

ДА!!!!
                        Благодаря Пацо!
                        Точно за това ставаше въпрос, ама .... никой не искаше да ме разбере ...
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Да това изглежда е единствения работещ начин за намиране на подобни неща във форума. Все пак първоначалната ми идея беше, че по очевидни причини е по-добре да се оправи търсачката на форума, но ако това не може да стане поради една или друга причина и през google ще минаваме, няма проблем. Жалко е, че толкова богат и посещаван форум има проблем с търсачката обаче.

Коментар

Да това изглежда е единствения работещ начин за намиране на подобни неща във форума. Все пак първоначалната ми идея беше, че по очевидни причини е по-добре да се оправи търсачката на форума, но ако това не може да стане поради една или друга причина и през google ще минаваме, няма проблем. Жалко е, че толкова богат и посещаван форум има проблем с търсачката обаче.
                            А запита ли се колко потребителя изписват вярно името? И колко от тях го изписват на латиница или кирилца?

"Тойота тлк"...
                            Последно редактирано от господин никой; 25-09-08, 16:46. Причина: Добавка...

Коментар

Каквото и да си говорим, търсачката на форума се държи меко казано странно, по-скоро бъгава. Аз намирам 80% от нещата само защото им помня криво ляво заглавията на темите. А търсенето с гугъл, ако и да е възможно, то аз не виждам какво общо има това. Имаме си търсене, що пък да не работи, а трябва да гугълим и за тук? Мен не ме бърка де, не ми се е налагало, даже ме дразни като търся нещо извън България да ми вади страници от тук, които съм чел.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X