Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не стана ли време да свалим НИЕ това правителство ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Не стана ли време да свалим НИЕ това правителство ??

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
    Какво точно искам ли!? Простички неща - да не си прикриваме лицемерието. Лицемерието не можеш да го скриеш с думи, с фалшива показност на загриженост ...
    Да ти обясня с какво съм по-различен..трябва да можеш да хванеш разликите!!...
    Чие лицемерие? Щото някой може да помисли за лицемерен човек, който един път реве на мегдана срещу системата и иска да пролива кръв и да прави диктатура на пролетариата, а пък друг път разправя

... Парите се правят само с хитрост и акъл , просто надхитряш онзи който ги има ..и те преминават при теб, а той остава доволен , че сте свършили работа/бизнес/. Държавата е пропита от всякъде с такива "профита" на всяко едно ниво...администрация , частен бизнес от среден и голям мащаб.Тази държава има тази структура , защото точно такава им е нужна...за да виреят децата и внуците им!
    ...
    Знаеш ли , защо харесвам тази сгрешена структура - защото в нея преобладават самодоволни тъпаци..с вратовръзка и връзки , със скътани парички от трето поколение дядовци.., та от тях най - лесно се взема на куп голяма сума. Нека ги има, за да мога и да се връщам и застоявам все още тук...
    Да не би случайно въпросният да е бил надхитрен от някой по-голям тарикат и да е решил да става революционер?!?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
      Какво точно искам ли!?
      Простички неща - да не си прикриваме лицемерието.
      Лицемерието не можеш да го скриеш с думи, с фалшива показност на загриженост ...
      Да ти обясня с какво съм по-различен..трябва да можеш да хванеш разликите!!
      Мен никой , никога не ме е турял ..нито в Комсомола, нито в армията,нито в живота...Късно ми е тепърва...
      Пък и немога да бъда марионетка на никой...
      Истината боли! - та разбирам напълно реакцията ти...
      ....тази тема друг я падхвана...е явно не Ви е удобна...
      Приказки... приказки... С тях нищо не става. Ако мислиш, че в идеите ти има поне малко хляб, започни с нещо съществено. Например поименен списък, кой ще се сложи начело, след етапа с мотиките.
      Уважавам българските революционери като Ботев, Каравелов, Раковски, но това не ми пречи да осъзнавам и факта, че почти всички освен Левски(който обаче само загатва), не са имали много ясна идея или поне не са я споделяли достъчно, какво се прави, когато успеят. Резултатът е цар с традиционното "българско" име Фердинанд, от стария "български" род Батенберг... и всички последвали от това кризи и загуби на земи.
      Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 20-07-08, 22:34.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
        Уважавам българските революционери като Ботев, Каравелов, Раковски, но това не ми пречи да осъзнавам и факта, че почти всички освен Левски(който обаче само загатва), не са имали много ясна идея или поне не са я споделяли достъчно, какво се прави, когато успеят. Резултатът е цар с традиционното "българско" име Фердинанд, от стария "български" род Батенберг... и всички последвали от това кризи и загуби на земи.
        Прав си напълно, пропуснал си само да добавиш, че първите четирима не са случили на НАРОД...

Сещате ли се за страничката от тефтерчето на Левски, където е написано "НАРОДЕ????"
        Със сигурност е имало защо...
        А ние, по стар обичай вместо на Радецки, се качваме на Титаник..
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          Чие лицемерие? Щото някой може да помисли за лицемерен човек, който един път реве на мегдана срещу системата и иска да пролива кръв и да прави диктатура на пролетариата, а пък друг път разправя

Да не би случайно въпросният да е бил надхитрен от някой по-голям тарикат и да е решил да става революционер?!?
          Ти най-накрая ме разкри!!
          Аз съм единственият лицемер сред Вас, праведните!
          Явно четеш всичките ми постове...това ми стига.
          Знаеш прекрасно , иронията ми и в онова що си цитирал..
          Няма смисъл да пробваш - не можеш да ме засегнеш.
          Та аз съм мисловно ограничен ...и да ме надхитриш е фасулска работа.
          Спете спокойно ...вие победихте.Аз отстъпвам ...развенчан и тотално оборен.
          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Прав си напълно, пропуснал си само да добавиш, че първите четирима не са случили на НАРОД...

Сещате ли се за страничката от тефтерчето на Левски, където е написано "НАРОДЕ????"
            Със сигурност е имало защо...
            Точно за това се опитвам да кажа, че трябва да се мисли как да се пробуди народа и тогава няма да има значение кой е горе. Вместо да се чудим кой да сложим да ни оправя...
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              Точно за това се опитвам да кажа, че трябва да се мисли как да се пробуди народа и тогава няма да има значение кой е горе. Вместо да се чудим кой да сложим да ни оправя...
              Че то кой откъдето дойде или ни освобождава или ни оправя. И това съвсем не е отсега. А колкото до пробуждането на народа - Мисията невъзможна... Знаеш прекрасно...
              На по-голямата част от народа му стига секс върху овча кожа на сръбска музика и много гроздова....
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Че то кой откъдето дойде или ни освобождава или ни оправя. И това съвсем не е отсега. А колкото до пробуждането на народа - Мисията невъзможна... Знаеш прекрасно...
                На по-голямата част от народа му стига секс върху овча кожа на сръбска музика и много гроздова....
                Невъзможните неща са малко, макар и много да изглеждат почти такива. При "дивия" капитализъм, каквито и далавери и кражби да се въртят, колкото и да се настъпва народа по пръстите, ако нещата са относително стабилни, рано или късно се оформя средна класа, а тя ще не ще придобива гражданска съвест, най-малкото от немай къде. Също така и богатите развиват леко аристократични привички, включително привидно и кухо благоприличие, но все пак ограничаващо наглоста им. Лошото е, че оставен да се развива естествено, този процес може да отнеме и няколко десетилетия. Стига през това време някоя революция на пролетариата да не върне нещата от начало. Така че каквото и да се направи, за да спести някоя друга година от този период все си е от полза. Чудеса от сорта на постигането на утопия за една вечер, разбира се не трябва да се очакват.

Коментар

Бе, явно има нещо дето не ни устройва! Нещо все не ни достига. Нещо ни мъчи и тормози.
                  Само че май и ние не сме много наясно със себеси: Сега, какво искаме - тия дето били крали са много лоши, това го уточнихме. Да де, ма и тия дето им секват кранчето - май ги заклеймихме като още по-лоши. Понеже в очите на масата ЕС, винаги е звучало като една голяма и безкрайна "кьорсофра" на "шведска маса". Да, ама не - то трябвало много да се бачка!
                  Ма как така бе! - тия ще ми дават тон в живота! - Аз искам да си клатя краката и да живея като по филмите!
                  Не могло!? - Не е вярно!... Бунт!... На оръжие!
                  Пък в патакламата, може и да стане чудо - точно пък аз да излязя от пушилката обкичен с лаври /разбирай: плячка-лапачка/
                  "Няма ли кой да запали обора на кмето,
                  та да се свърши туй пусто чернило проклето!"

Вярно, не е лесно, но не е невъзможно! Да работим /бачкаме, ако е по-смилаемо/. Да работим образовано; квалифицирано; упорито; системно и целенасочено. За себеси! И за обществото в същото време. Да дадем на децата си образование, култура и кръгозор. И свободата на собственото достойнство! Да бъдем независими и свободни, стъпили върху това, което никой не може да ни вземе - понеже не ни го е дал!
                  Гражданско общество - добре, но то се състои именно от граждани /не в смисъла на снобеещо градско население второ-трето поколение/. Граждани като антитеза на поданици; Граждани, като антитеза на некадърни готованци, дебнещи за поредната дребна "далаверка". Граждани като антитеза на сивата, безлична, желеподобна тълпа, люшкаща се между редуващи се манипулации.
                  Гражданско общество не може да се гради от онези пед-десет-петнадесет хиляди... мародери, нито от масата безцелен лумпенпролетариат.
                  Това общество може да има за основа само т. нар. средна класа - ГРАМОТНИ, КАДЪРНИ, РАБОТЕЩИ хора!

Държавата това сме ние.

Системата не може без нас. И не се променя, чрез разрушаване, а чрез съзидание!
                  Системата се състои от правила. Правилата подлежат на промяна. Как ще ми вземат рушвет, ако не съм тръгнал, чрез него нещо да заобикалям! Как ще дам комисионна, ако аз не съм решил, чрез нея да се наредя на "яслата"! Кой може да ме излъже, като не го питам!

Кой може да ме "води за носа", когато не го следвам?!
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Къв капитализъм? Далаверизъм. Някой да може да публикува списък на тия "капиталисти", които остават капиталисти и при следващото правителство?
                    Най-обикновенни крадци и мошенници, никви -изми няма.
                    Да, общо взето е това. Все едно кога ще са изборите. Работата е не да се лепят плакати и някви дейци да обикалят квартални клубове и да разправят за светло бъдеще. Него няма да го има. Всеки който го обещава е лъжец по презумпция. Работата е да се пита кой как ще гарантира че ще спре безумието. Няма гаранции - няма глас.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Къв капитализъм? Далаверизъм. Някой да може да публикува списък на тия "капиталисти", които остават капиталисти и при следващото правителство?
                      Най-обикновенни крадци и мошенници, никви -изми няма.
                      Да, общо взето е това. Все едно кога ще са изборите. Работата е не да се лепят плакати и някви дейци да обикалят квартални клубове и да разправят за светло бъдеще. Него няма да го има. Всеки който го обещава е лъжец по презумпция. Работата е да се пита кой как ще гарантира че ще спре безумието. Няма гаранции - няма глас.
                      Един глас е нищо. 80% гласове, дори разпръснати, обаче могат да бъдат предупредителен изстрел и то не към небето, а свистящ покрай ушите, за да не се бърка с халостни патрон. Разбираш, че там някъде има реално оръжие, което може да те вземе на мушка. И от което не може да те предпази стена полицаи, пък и ще удари където най-много те боли. Но трябват поне толкова някъде. Имаше там една приказка за хан Кубрат, още не са се сетили да я заличат, ама и това очаквам да стане...

Коментар

Аз не съм турчин, аз имам само един глас. Каквото мога, е да искам смислен, защитаващ националната цялост и сигурност избирателен закон веднага след изборите, а не в данданията преди следващите, гаранции за съд на незаконно забогателите, и да подсещам другите като мене да искат същото. Да искат от дейците, а не да слушат безсмислени брътвежи и да кимат овнешки доверчиво.

Коментар

• Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Във всеки случай ви призовавам да не губим повече време и нерви в оплюване на сегашното или миналите управления. Ясно е че тия хора са кой за затвора, кой изобщо за бесилката. Има два извечни славянски въпроса - Кой е виновен? и Какво да правим?. Единият е малко - много изяснен. Дайте да мислим по втория.
                          Ти задаваш отговори. От една страна искаш да направиш нещо, но не знаеш какво и като заключение приканваш към бездействие ("призовавам да не губим повече време и нерви в оплюване на сегашното "), а от друга сам даваш отговора на проблема.

Затвор !

Аз те уерявам, че ако в този скапан парламент нахълтат НЯКАКВИ спец служби, само да не са наши, сигурно 85% от всички там ще отнесат по 15г. ефективни присъди.

Е ТОВА искам да се случи ! Уверявам те, това стане ли, следващите управляващи ще бъдат по-съвестни и не с единствената цел да се угушат и направят такъв брой "услуги" на познати и партньори, че дори и след мандата им да имат да взимат.

Нека направят така да го наречем "дипломатическия затвор", леко прозвище, не че ще е по-различен, но нека вътре да изумбат 350-500 дипломата / политици / кметовер / ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ с по 15 години.. всички злоупотребили с ДАДЕНАТА им от народа власт.

А що се отнася до София, аз вече дори си мисля, че има по-далечен план за съсипване на града. Като погледнеш за каква деградация става въпрос от 20 години насам и просто няма друг начин освен това да се прави умишлено. Градът ни заприличва на куптор, а нали уж за всяка сграда се издава разрешение ?? Какви са тея архитекти ? Градът е ОБРЕЧЕН. Абсурдно е вече да се мисли за разширени булеварди, градинки / зелени площи и общо взето всичко останало, което прави един град добър и благороден. Заживяваме в отвратителен, задръстен, бетониран, свръхизграден без вкус и план град.

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                          +1
                          Единственото за което се сещам е един flash mob с камъни .

Първият път просто тихо и мирно да им оставим по един камък пред вратата. Може и да се сетят, че камъните могат и да се хвърлят.... другият път.
                          А пък камара дори само от 7571 павета си е стабилна купчина
                          Е това вече ми хареса ! Това е наистина добра идея ! Хем е мирно, хем носи такова тежко послание, че съм убеден ще напълнят торбите !

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          И не мисля. Вбесява ме че всеки тът, когато трябва да решим някой важен въпрос, отнякъде се довлича идиотизмът "Руските танкове пробиха!". И всички хукват да гонят руси призраци, вместо да се захванат с реалния проблем. Който в случая е Брюксел и само Брюксел
                          Е как ще е проблемът Брюксел ? Проблемът си е чисто наш, Брюксел ни притискат да мислим как да си го решим.. и слава Богу ! Защото ако не са докладите на Брюксел да ни разтресат, то ние нищо не виждаме и нищо не чуваме, а онея си крадат в геометрична прогресия !

Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
                          Мисля,че някои от Вас доста се увличат за глупости.Огледайте се около вашите домове и градове.Нови къщи,кооперации,новите автомобили се увеличават непрекъснато.От няколко години сме сред първите места в Европа по придобиването на нови жилища и автомобили.Определено революционната Ви маса/база/ с всяка година става по хилава.
                          И защо пък да няма ?!? Какво искаш да кажеш, че тези, които карат нови коли всички са крали ? Или пък, че имат ъкъл и желание за промени само тези, които нямат кумат хляб ??
                          Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 21-07-08, 10:08.
                          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin
                            ... Какво искаш да кажеш, че тези, които карат нови коли всички са крали ? Или пък, че имат ъкъл и желание за промени само тези, които нямат кумат хляб ??
                            Иска да ти каже само това, че сити хора революции не правят.
                            А виж, че не е вярно това "тези, които карат нови коли всички са крали" може наистина да ти се наложи да обясняваш на един народен съд "от онези дето са на улицата..бедни , болни от рак, ограбени от инфлацията", който някои искат да правят след победата на поредната революция.
                            И, честно казано, имам известни съмнения, че ще успееш да убедиш почитаемия съд, че лъскавия ти джип и спортната кола са изкарани с честен труд. За справка - историята ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Че четете класиката Както е известно, има два вида големи пари. Едните са капитал, и те работят. С тях година след година от нищото се строи фабрика, учат се и се хранят хора, правят се разни неща и се строи нов свят. Другите са богатство, те живеят в кръчмите и другите светски места, пилеят се за фойерверки и празни веселби. Между другото, тия забележителни наблюдения са направени във веселия град Одеса през 20-те. Време и място, обявявани от всички наблюдатели за откровено бандитски Пребройте колко хора бачкат, а колко пият и пеят, и ще стане ясно кви ги вършим.
                              Някви разлики с нашето време и село?
                              След като тая философия дойде в нашия край от запад, не виждам как да припиша кусурите и само на местните фактори. Зер всички днешни партии много гордо казват че това е то голямата победа над комунизмите, русизмите и миналото изобщо. По съветско време Остап Бендер беше символ на лошото. Днес е пример за подражание. Пък и някак трябва да се обяснят проблемите на Запада. Някак не се връзва ние да сме единствения остров на злобност, крадливост и мързел. Тукашните мошенници просто са по-ловки и дръзки от западноевропейските. Защо трябва да им се връзва като кусур това, че надминават учителите си? Само щото ония са дърти, и вече ги мързи да скачат? Тогава проблемът е в тях, не в нас.
                              Учудени, сиромасите) Така идват варварите във времената, когато стрелите са заменени с книжни пари.
                              Правилата на Запада са глупави и нежизнеспособни. Работата е че никои мошенници нямат право да се държат така у дома си. Елементарното приличие изисква да се краде от чуждите, не от своите. Затова ни трябва честно правителство. Честно за нас, и нечестно за външните. Това е и задачата на държавата, по дефиниция.

Коментар

Първоначално публикуван от tutin
                                И защо пък да няма ?!? Какво искаш да кажеш, че тези, които карат нови коли всички са крали ? Или пък, че имат ъкъл и желание за промени само тези, които нямат кумат хляб ??
                                Чавдар ти го е написал.В една друга тема писах,какво ни каза един преподавател за създаването на профсъюзите в света/Англия/.
                                Всеки член на обществото от дадена прослойка/класа/ има определени очаквания към това общество.В частност след,като си редовен очакваш определени облаги в най-широк смисъл и нормално съществуване за теб и твоето семейство,но в твоята ниша,при твоя социален и икономически статус.Ако си постигнал определно ниво и то те задоволява,за каква революция може да става въпрос.Това исках да кажа,може и да не съм бил много ясен,съжалявам.
                                Познавам много хора които работят къртовски за получат парите си,на тях само мога и да им стисна ръката.Другите са проблема,но мисля,че голяма част от тях надсочиха възможностите на държавата за търсене на отговорност.Когато в гимназията карах курсове за радист,един от старшините ни попита коя буква управлява света.Трите П-пари,п...и,политика.
                                Ако в България е имало ситуация която да изкара хората,мисля че не е сега.
                                Революции се правят от хора които могат да предложат нещо в замяна на статуквото,но с ясна определена цел,другото е бунт,отмъщение срещу определени обективно съществуващи лица или обстоятелства.Пример-движението на "лудите"/не знам как се слага ударение,но не са психично болни хора/ в Англия.Днес чупиш машините,след три дена няма с какво да работиш и пак глад,че и по-голям.
                                Винаги със си мислил,че един ден в България ще свършат хората които правят партии,но не би,още има.И хората пак ще гласуват за новите,с мисълта "тези не стават дай да видим,тези пък могат и да се оправят".
                                Категоричен съм,че нещата може би ще имат развитие когато в България се гласува за личонсти ,а не за листи.Но това няма да бъде позволено,докато има още за приватизиране и докато не се изградят схемите за получаване на парите от ЕС.Всички политически проблеми са тази основа.Влизат нови политически играчи,намесва се бизнеса политиката и старите не искат да пуснат кокала.Промяне се статуквото,но на някои не им харесва.Така мисля.
                                Поздрави.
                                Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                                "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                                "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X