Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BG POLICE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: BG POLICE

Едно време си беше Милиция - въоръжена военизирана групировка, приблизително проправителствена. Чудя се, що смениха името - Полиция значи служба на града. Такова ни е времето - евфемистично.

Коментар

Първоначално публикуван от cancel Преглед на мнение
      Колега - maxxx ,като ви знам щатовете на които се подписвате в края на месеца ми става смешно за коментарите по темата.90% от тук присъстващите във форума взимат заплати два пъти колкото полицейския Щат.Та нека оправят заплатите в системата на МВР и тогава някой да пуска такива смешни теми BG POLICE.Не само темата е смешна и коментарите са ми смешни.Системата на управление е бъгава нещо куца. .Полицая лови "боклука" на улицата и го предава на Системата....А тя го пуска след 24 часа или 72часа ..Е евала за какво говорим...Гледал съм на живо как рома бие в заведение българина 3ма роми .ловят ги полицайте ,задържат ги за 24 часа и какво -Няма достатъчно доказателства да се заведе дело за побой..Май задълбах по темата ...Съжалявам...
      Колега(съфорумец) не разбирам поста напълно.Аз не съм в системата на МВР,а разбирам че така изглежда мнението ми.
      Аз също бих искал българския полицай да е финансово обезпечен от държавата и устойчив на корупция.
      Никой ли новопостъпил полицай в РБ не e знаел възнаграждението си или въпреки това е постъпил с някаква психическа нагласа за "дозакърпване" на собствения си бюджет?
      На мен също темата не ми е много ясна предвид факта,че полицията е междинно звено между престъпността и осъдителните институции,което не оправдава действията на МВР при доказана корупция и връзки със съответния криминогенен контингент.
      Дали това е плод на демотивация или лошо заплащане не ме интересува,данъците ми ги вдигат без да ме питат-как се разпределят отчет не получавам,трябва да се чувствам едва ли не виновен когато някой държавен служител недоволствайки от възнаграждението си абдикира от задълженията си?В такъв аспект колко е нормалното заплащане на служител,саботиращ институцията която му плаща?
      А плащащата институция не е нищо повече от данъкоплатците,които когато не са доволни от качеството на услугата искат сметка и недоволстват.В цял свят е така,тук понеже не всички са на това становище има недоволни от всички звена на веригата.
      Всеки полицай е човек-работи за пари и храни дом,семейство и т.н.
      Мен когато дадено заплащане не ме устройва напускам и търся по-доходоносна работа,въртя собствен бизнес и търся начини.
      Стоейки на нископлатена служба да разбирам ли,че съответните служители са намерили допълнителен нерегламентиран "стимул" за допълване на домашния бюджет?!
      Пиша за обема,никога единиците няма да променят статуквото,не мога да имам доверие на фирма,чиито отговорни ръководители(бивши и настоящи) ги арестуват през ден,два тези които са ги назначавали преди година и по-кратък период.Това че по закон трябва да инвестирам в нея не ми променя мнението и недоволството от лошите за мен вложения.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
        Колега cancel , не ти знам щатовете, ама ти говориш смешки. Да ти казвам ли колко пъти престъпниците изобщо не стигат до съда? Или как полицаи пазят мутрите докато последните безчинстват? Или как крепи гърба на циганите защото му плащат редовно? Полицаят ловял боклука! Глупости на търкалета! Как ги ловят се вижда постоянно - напоследък дори ги снимаха как ловят кинти директно от портфейлите на хората. Не знам ти доколко имаш директни впечатления , ама аз съм изпитвал всичко това на гърба си. Тъй че смекчи малко тона и друг път помисли преди да даваш квалификации!
        Пак ме резна на старта за секунди.Не се ядосвай,почвам да мисля че като се нервим доставяме удоволствие някому.Сега гледам да пиша спокойно и аргументирано с изключение на "Юли"-май работи системата,дано няма явни провокации на добрия тон.

Коментар

Аз имам единствено лоши впечетления от така наречената "полиция", за мен това за банда мафиоти с привилегии. Аз също съм изпитал на гърба си не един път техните безчинства, и изпитвам огромна неприязън (да не кажа омраза) към момчетата в униформи...

Наясно съм че доста хора от форума са полицаи, и дано прочетат това и се замислят. ХОРАТА НЕ ВИ ХАРЕСВАТ (едвам се сдържам да не напиша няколко обидни думи, защото само това изплува в главата ми като чуя, видя или прочета думата Полиция).

Спирам защото наистина едвам се сдържам, но дано да ви засърбят малко задниците.

A.C.A.B.

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
            ... ХОРАТА НЕ ВИ ХАРЕСВАТ...
            Вярно е.
            Познавам много полицаи. За 2 дни ми намериха откраднато от колата CD. Още стои в сейфа на РПУ-то.
            Въпреки това нямам доверие на системата.
            Твърде много си приличат с хората с които работят. Ама то нали знаете, че с каквито се събираш - такъв ставаш. Особено кагато нямаш подкрепа отгоре.
            2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
              нарочно не направих път
              мъжка постъпка...(?)
              нима като направите услуга някому, не искате същия да ви отвърне с услуга когато ви е необходима, нима не сте поставяли човек в ситуация която го заставя в ситуация в която тои да е пре*бан каквото и да избере (нали винаги има поне две възможности когато казваме че има избор, а избор винаги има), щото като имате познат полицаи ще го молите да направи "нещо" ако нещо сте се оплели със закона, нали?Е виждате ли от къде е всичко?Е знам аз че тука нема такива хора...нали?Щом няма...изискаваите от закона...

и да се върна на цитата...можеби тия полицаи са били корумпирани и са го заслужавали? можеби са били свестни и са си вършели съвестно работата? а можеби ако те бяха санкционирали щеше да оревеш темата, вместо да изтъкваш надмощието си над закона...

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                ...
                Т-1000, мисля, че ясно казах, че постъпката беше подсъзнателна и съжалих за нея. Но все пак благодяря за конското!
                Винаги съм имала идеалистична вяра в полицията и тази случка просто ме тресна по главата с осъзнаването, че вярата ми е отишла "по дяволите" ! Тъжно...
                НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                  мъжка постъпка...(?)
                  нима като направите услуга някому, не искате същия да ви отвърне с услуга когато ви е необходима, нима не сте поставяли човек в ситуация която го заставя в ситуация в която тои да е пре*бан каквото и да избере (нали винаги има поне две възможности когато казваме че има избор, а избор винаги има), щото като имате познат полицаи ще го молите да направи "нещо" ако нещо сте се оплели със закона, нали?Е виждате ли от къде е всичко?Е знам аз че тука нема такива хора...нали?Щом няма...изискаваите от закона...

и да се върна на цитата...можеби тия полицаи са били корумпирани и са го заслужавали? можеби са били свестни и са си вършели съвестно работата? а можеби ако те бяха санкционирали щеше да оревеш темата, вместо да изтъкваш надмощието си над закона...
                  Мммда, помощ и съдействие отникъде, даже се стараят да ти пречат максимално да си вършиш работата, а после оревават форумите!
                  Тази тема, както и повечето мнения в нея просто са поредното доказателство че всеки народ напълно си заслужава държавата и в това число и институциите! Интересно как ли ще реагират болшинството от уважаемите участници в този портал ако аз например през 2-3 седмици изревавам пускайки нови теми, че всички дето се занимават с компютри и компютърни технологии са мошенници, защото компютъра ми се скапва постоянно, интернета и той, пък парите си ги давам! Ясно е как ще реагират! Тука е пълно с много чувствителни и лесно засягащи се хора, които разглеждат всяка думичка от чуждите мнения под лупа, но пък изобщо не се свенят да дават обобщаващи квалификации без да ги е грижа дали може да засегнат някой, който може би не го заслужава.
                  И в заключение да попитам тия дето роптаят, колко жалби са пускали досега срещу полицаи дето според тях не си гледат работата? Ма тя жалбата не е мнение в интернет форум та да я пуснеш и да си гледаш сеира! Там ще трябва добре да се обосновеш и то конкретно срещу конкретен служител, щото ще се разглежда от военна прокуратура, а тогава има 2 варианта, или служителя да си го отнесе, или пък тъжителя, ако служителя бъде оправдан и на свой ред заведе дело за клевета и уронване на престижа. А иначе тука можем да си правим лабави моабети колкото си искате!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Звучиш като полицай , който оревава орталъка , че не им помагали да си вършат работата максимално! Ха! На кого да помагат? На корумпираните и некадърни твои колеги ли? Не виждаш ли какво става в полицията? Циреите набъбвали 20 години започнаха да се пукат със зловония и отрови. И ти ми говориш за вършене на работа?!? Слез на земята и се огледай. Нападението не е най-подходящата защита, особено що се отнася до коментар на работата на полицията. Всички полицаи са копие на шефа си- компенсират некадърността си с наглост и безочие. Айде спирам да пиша , че се нервя...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                      Звучиш като полицай , който оревава орталъка , че не им помагали да си вършат работата максимално! Ха! На кого да помагат? На корумпираните и некадърни твои колеги ли? Не виждаш ли какво става в полицията? Циреите набъбвали 20 години започнаха да се пукат със зловония и отрови. И ти ми говориш за вършене на работа?!? Слез на земята и се огледай. Нападението не е най-подходящата защита, особено що се отнася до коментар на работата на полицията. Всички полицаи са копие на шефа си- компенсират некадърността си с наглост и безочие. Айде спирам да пиша , че се нервя...
                      То че не мога да разчитам на помощ съм го разбрал отдавна, щото живея в държава населена предимно с мишоци, обаче все се надявам поне да не ми пречат. Да се коментира и критикува работата на полицията като цяло е едно, но да се обиждат и наричат всички полицаи какви ли не е съвсем друго! Да аз съм полицай и не се срамувам от това. Старая се да си върша работата съвестно и добре въпреки че ще взимам абсолютно същата заплата и ако не се старая чак толкова. Не съм и никога не съм бил корумпиран, а ако някой може да докаже противното да заповяда! Също така нямам намерение да търпя безропотно обиди от никого, колкото и да те нерви това! И също така аз за разлика от тебе се радвам че циреите започнаха най-после да се пукат! Това е знак че все пак някой работи и може би нещата ще тръгнат към по-добро!
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                        То че не мога да разчитам на помощ съм го разбрал отдавна, щото живея в държава населена предимно с мишоци, обаче все се надявам поне да не ми пречат. Да се коментира и критикува работата на полицията като цяло е едно, но да се обиждат и наричат всички полицаи какви ли не е съвсем друго! Да аз съм полицай и не се срамувам от това. Старая се да си върша работата съвестно и добре въпреки че ще взимам абсолютно същата заплата и ако не се старая чак толкова. Не съм и никога не съм бил корумпиран, а ако някой може да докаже противното да заповяда! Също така нямам намерение да търпя безропотно обиди от никого, колкото и да те нерви това! И също така аз за разлика от тебе се радвам че циреите започнаха най-после да се пукат! Това е знак че все пак някой работи и може би нещата ще тръгнат към по-добро!
                        Каквото повикало, такова се обадило. Ти започна пръв, така че не се оплаквай. А ако си мислиш, че ми правиш впечатление с това какво намерение имаш , и какво нямаш - много се лъжеш.
                        Намирам разговорът с теб за излишен и с вероятност за ескалация в неприятна посока, затова го прекратявам.
                        Приятна вечер.

Коментар

Не знам какво лицемерно видя някой в думите ми, за пореден път виждам как се чете набор от букви, а не се вниква в съдържанието......
                          sl.daskalov, никой не отправя упреци към съвестните полицаи, има и такива, слава богу! Но когато някой носи отговорност да върши определена работа, всеки пропуск, грешка или нарушение вече се критикуват много по-строго. Не може един полицай, длъжен да защитава закона, да дава личен пример, нарушавайки го ! Затова и сме толкова критични към полицията.
                          Не е ли ясно? От учителите искаме да имат безупречен правопис и знания, от монтьора - да оправи машинариите безупречно в техническо и естетическо отношение, от политика - да решава проблемите в състоянието и развитието на обществото по най-правилния, разумен и устойчив във времето начин и т.н....
                          И аз слушам от малка приказките за "виновните" архитекти, макар в осъществяването на една сграда да участват още поне четирима отговорни проектанти, а след това са строители и т.н. Не се впрягам на тези приказки, но виждам, че сред много колеги просто липсва морал в прилагането на професията. Има професии, които са определящи за състоянието и развитието на едно общество и те не могат да си позволят липса на морал!!! Полицаят е в тази група...
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

Уважаеми колеги съфорумници,
                            Всичко започва от законите.Не са виновни полицаите ,че законите са калпави.Не са виновни и за това че техните шефове се правят на невидели и ни лук яли и ни лук мирисали.
                            Кучето скача според тоягата, а те са точно изпълнителите.
                            Във всяко общество има и мърша която нормално е около 10-20 % от него, при обществото полиция- мършата е 80-90 % и няма кой да я изчисти.Новите служители които идват на работа бързо свикват с порядките и лека полека се приспособяват,колкото и да разбират нелепостта на ситуацията.Имам много приятели полицаи когато не са на работа са нормални хора ,но когато са на улицата се майтапят" не ми пипай палката щото тя ме храни".
                            Не случайно когато се запали вагонът край Ч.Бряг този който гасеше и пострада най много е полицай от старата школа.
                            Проблемът е в основата на съществуването на системата.В развитите общества те помагат и защитават гражданите ,а при нас пазят и защитава интересите на властта.
                            Колкото и да не ги обичат в Щатите първо при тях търчат за помощ ,защото знаят ,че ще им помогнат , а не ще ги оберат,както направиха двама с една старица вместо измамниците те прибрали парите.
                            А на колегата полицай ще задам само един въпрос- очевадно нарушение дупка на платното- той да е глобил някого за това,че не си е свършил работата да я запълни. Не ми се вярва ,защото по лесно е да застанеш на глупаво ограничение наложено от някой болен мозък и да всяваш респект с 10 или 20 те лева.

Коментар

Моите уважения към st.daskalov за позицията. Ето че има и читави хора там. Тук по форумите има дежурни мърморковци, които са обзели пространството и са компетентни по всички теми... но ще им мине с времето, това е форумска болест.
                              Нека помислим наистина за честните полицаи които кръстосват нощно време квартала и рискуват живота си за да спим спокойно. Да поомислим за мизерните им заплати, за мизерните им канцеларии, за мизерните им шефове. Да помислим кой ходи да помага пръв на размазаните в ПТП хора, какви гледки им се налага да гледат всеки ден, на луди, наркомани, самоубийци и всякаква битова гнъс. Че от компютъра на топло, сухо и безопасно нещата изглеждат по един начин а на живо - не е точно така. Преходът и неговите недостатъци рано или късно ще отшумят, но полицаите ще останат да си гледат работата. Къде корумпирани, къде свестни и неподкупни, отдадени на работата си - като всички професии и там си имат мърша и там си имат доблестни и добри хора. Нека сме по-толерантни и да сме по-малко компетентни в другите професии, а по добри и съвършени в своите си.

Коментар

Леле , как се разчувствах. Ей сега ще заплача за бедните полицаи, които ме били пазили. Ако не ми беше толкова жалко , щеше да ми е смешно. Смешно, защото преди 20-тина години когато аз бях полицай доверието на хората в органите на реда беше много по-голямо от сега. Защото тогава за разлика от днес корупцията не беше толкова голяма и полицаят не те гледаше в ръцете, пардон, в портфейла. Защото тогава престъпленията се разкриваха, за разлика от днес, когато полицаи са или пазачи на престъпници , или самите са такива. Така че не ми говорете за горките полицаи с малките им заплати и неуважението към тях. Заплатите си ги допълват с "компенсации" по хиляда начина , а уважение по този начин не се печели. И въпреки негативното ми мнение към сегашната полиция, трябва да призная, че макар и малко, има и честни полицаи, и че ако не са те държавата ще се сгромоляса отвътре. Познавам такива. Но никога не съм ги чул да се оплакват или да просят съчувствие от хора , нямащи си и хабер понятие от полицейската работа.

П.С. Част от данъците, които плащам отива за заплатите на полицията. След като й плащам, имам право да я криитикувам и да искам повече от нея. А не само те да плачат, че вземали малко пари.
                                Последно редактирано от Тихомир; 31-03-08, 11:24. Причина: допълнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X